Námet na otázku som dostal z filmu ktorý som poslednú dobu pozeral a trošku sa nad ním zamyslel. Predstavte si že o pár rokov by vymysleli umelú inteligenciu, pokračovanie v komente
Umelá inteligencia, ktorá by vnímala ako človek, cítila by, vedela by si nadviazať vzťah, city, čiže človek no v podstate bol by to robot. Otázka znie, vedeli by ste prijať takého ´´človeka´´ medzi seba, kvázi ako rovnocenného? či už v pracovnom sektore, v súkromnom ako kamarát, vedeli by ste ho prijať medzi seba, alebo by ste ho brali ako menejcenného ako niečo umelé? hmm?
nie bol to Extinction, len ma tak zaujalo že, ako by sa ľudia správali voči umelej inteligencie na úrovni človeka, ponižovanie? akceptovanie? výhuba? je to celkom zaujimavé vzhľadom k tomu že naozaj ta umelá inteligencia sa vyvíja dosť rychlo v tejto dobe
City a emócie sú z objektívneho hľadiska slabosť.
Napr. lásku človek cíti preto, aby sa rozmnožoval, aby vychoval potomstvo.
Umelá inteligencia také niečo nepotrebuje, a teda ani nemá zmysel, aby to mala.
No a bytosť bez empatie, lásky, citlivosti, etc. je pre bežné ľudské fungovanie nebezpečná.
Prečo by mal mať človek potrebuje cítiť niečo k robotovi/y (neviem ako to brať). Je to to isté ako televízor, smartphone alebo výrobný robot nikde na linke
V pracovnom bez problemov. V sukromnom nie, stale by to pre mna bol robot, umela vec. A este Her je super film prinútilo ma to rozmyslat kam sa uberame ako spolocnost
Je to zaujímavá téma. Nie je upieranie citov a následne práv robotom istá forma druhizmu? Alebo je to skôr chorá empatia dohnaná ad absurdum? @willbebetter Mne sa neľúbilo, ako nasilu zle to skončilo, ako každý film o vzťahu človeka a robota. Pritom v realite si myslím, že by s tým OS mohol mať veľmi pekný vzťah.
@willbebetter ďakujem za typ idem si to hneď stiahnuť. @Antifunebracka Práve preto som chcel len tak z časti vedieť ako ľudia by vnímali niečo takéto. Viem že je to nereálne, ale donútilo ma to mňa samého zamyslieť sa nad touto otázkou a priznám sa že sám neviem ako by som ho bral..
Bolo by to fajn , AK BY:
Roboty robili na nas a my ludia by sme si uzivali zivot.
Roboty neboli ako pracovna sila medzi ludmi. (Mozno ak by boli nadriadeni a nikto by sa tym padom nedostal cez postel na vyssiu poziciu, alebo by tam nebolo nadrziavanie inym zamestanncom.
Boli by prospesny ludu. Hasici, zachranari, a vsade tam, kde ludia riskuju svoj zivot.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
prijat ho medzi seba ako plnohodnotneho je zaciatok konca
Napr. lásku človek cíti preto, aby sa rozmnožoval, aby vychoval potomstvo.
Umelá inteligencia také niečo nepotrebuje, a teda ani nemá zmysel, aby to mala.
No a bytosť bez empatie, lásky, citlivosti, etc. je pre bežné ľudské fungovanie nebezpečná.
Keby to bolo na nerozoznanie od človeka tak by sa to časom tak či tak začlenilo
@willbebetter Mne sa neľúbilo, ako nasilu zle to skončilo, ako každý film o vzťahu človeka a robota. Pritom v realite si myslím, že by s tým OS mohol mať veľmi pekný vzťah.
@Antifunebracka Práve preto som chcel len tak z časti vedieť ako ľudia by vnímali niečo takéto. Viem že je to nereálne, ale donútilo ma to mňa samého zamyslieť sa nad touto otázkou a priznám sa že sám neviem ako by som ho bral..
Roboty robili na nas a my ludia by sme si uzivali zivot.
Roboty neboli ako pracovna sila medzi ludmi. (Mozno ak by boli nadriadeni a nikto by sa tym padom nedostal cez postel na vyssiu poziciu, alebo by tam nebolo nadrziavanie inym zamestanncom.
Boli by prospesny ludu. Hasici, zachranari, a vsade tam, kde ludia riskuju svoj zivot.