no tak predstav si že babatko by sa ti nedarilo urobit a umele oplodnenie by bolo riešením určite by si bola nadšená...ako ta mamička čo by mohla mať babatko.. ja zas nechápem čo tí farári riešia za pčoviny podla mna je to celkom dobý výsledok vedy a može k niečomu pomôcť... tak isto ako je podla mna na niečo antikoncepcia čo cirkev takisto odporuje ale čo... pred svadbou sa šukalo aj kedysi a šukaa sa aj teraz tak čo riešia?... lepšie jesť tabletky ako byť v 17tich s babatkom na krku....
necakam, ze niekoho presvedcim, ale pre tych, ktori pisu, ze nechapu, preco nie a ze preco sa k tomu cirkev vyjadruje - nejde o to, ze jedno vajicko sa oplodni a potom ho zena donosi, oplodnuje sa viac vajicok a kedze vsetky nepotrebuju byt pouzite, tak sa nicia. podla cirkvi je clovek clovekom od pocatia, teda od splynutia spermie s vajickom, a preto taketo zaobchadzanie s ludmi povazuje za nemoralne.
@pubertslatinocelny ničia sa vajíčka? každe neoplodnené vajíčko ide z tela baby vona tiež sa len ničí.. to je tiež hriech? a chalan ked si... to honí... a "míňa" spermie? šak to su nazory zo stredoveku...
Ked sa ničia preto aby jedno bolo oplodnene podla mna o nič nejde.... nechápem aj tak stále čo cirkev rieši tieto veci....
@ambracierna pisal som "oplodnuje sa viac vajicok a kedze vsetky nepotrebuju byt pouzite, tak sa nicia." - znie ti to ako neoplodnene vajicka? nicia sa oplodnene vajicka. je viac nez samozrejme, ze menstruacia nie je hriech.
predstavte si napriklad situaciu ze par chce dieta ale muz je napr. neplodny tak potom musia zobrat spermie od ineho a vlozit to do matky...pokial si dieta neadoptuju...lebo chcu "vlastne"
Prečo nie? Pokial ide o to, ze je to zasah do niecoho prirodzeneho a kvoli tomu by sa to nemalo robit... A ked niekomu operuju slepe crevo alebo akukolvek inu cast tela, tiez je to neprirodzeny zasah, v podstate.. Umele oplodnenie je iba dalsi obdobny pokrok vedy a mediciny a ak to je jedina sanca, ako cloveku pomoct, tak to povazujem za dobry vynalez.
Ja poznam jeden manzelsky par kde on je neplodny a tiez uvazovali o umelom oplodneni, ale napokon sa rozhodli pre adopciu. A navyse, aby spravili dobry skutok...ocko u boha, adoptovali si ciganca. A hadaj co sa stalo? Ten chalan je v diagnostickom ustave lebo bol jednoducho nezvladnutelny.
Uz stokrat olutovali ze sa nerozhodli pre umele oplodnenie.
@pubertslatinocelny jj aj ja keby som nemohla mat deti radsej adoptujem... ked uz pre nic ine, zda sa mi to privela zasahovania do normalnych veci umele oplodnenie... aa okrem toho ked kopec deti nema rodicov, ja nemam deti a chcem ich, neni to celkom logicka rovnica?
nieviem co je na tom take hrozne....ved pokial je to v zaujme nejakej rodiny co nemoze mat deticky tak preco nie..? ja som v takychto pripadoch urcite za....
v pripade ze dvaja to nedokazu inak .. nech sa paci ..
ale ak by ludia mysleli aj inak .. je kopa deti v domovoch kt potrebuju rodicov .. aj ked vlastne su najmilsie .. ale toto by som urobila ja a bolo by stastnych viac ludi ..
jednu diktaturu (koministou) nahradila, alebo sa snazi nahradit druha diktatura (cirkev). je priam neskutocne a neuveritelne do coho vsetkeho sa oni, co celi zivot ziju zavrety, a len sa modlia a nic ine..idu diktovat druhim ludom co maju robit, kedi to maju robit, ako to maju robit a podobne. cela cirkev je prezitok stredoveku. ja bi som ju celi zrusil. ved...vsetci platime ne ich nic nerobenie. stat im dava peniaze. to kedisi...ked sa dajakemu nechcelo robit, tak stal sa smaanom, knazom ,fararom. a nic nemysel robit len sa modlit.
a co tu vsetci melu z adopciou je neskutocne....ved decko z domova je cudzii prachant. a v decaku su ale riadni hajzlici vam poviem....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ak chce byt slobodnou matkou.... to je blbost...
nenormalne mi pride ze preco o tom farari citaju v kostole? to co im drbe ci co? nech si tam nejaku tu svoju bibliu citaju
i keď chápem, keď sa nedarí a niekto chce mať dieťa, tak to akceptujem
Ked sa ničia preto aby jedno bolo oplodnene podla mna o nič nejde.... nechápem aj tak stále čo cirkev rieši tieto veci....
@ambracierna akoze vies..tie vajicka su oplodnene..cize to mas take isto..akoby si sla na potrat..to mas fakt to iste..ze oplodnene vajicko zahodia..
predstavte si napriklad situaciu ze par chce dieta ale muz je napr. neplodny tak potom musia zobrat spermie od ineho a vlozit to do matky...pokial si dieta neadoptuju...lebo chcu "vlastne"
btw, adopcia je dost narocny proces
Ja poznam jeden manzelsky par kde on je neplodny a tiez uvazovali o umelom oplodneni, ale napokon sa rozhodli pre adopciu. A navyse, aby spravili dobry skutok...ocko u boha, adoptovali si ciganca. A hadaj co sa stalo? Ten chalan je v diagnostickom ustave lebo bol jednoducho nezvladnutelny.
Uz stokrat olutovali ze sa nerozhodli pre umele oplodnenie.
A ešte som čítal že chcú zakázať aj eutanáziu čo je podľa mňa tiež volovina....
... nenormalny su podla mna ty sprosty farari .. co sa do wsetkeho staraju.. a nic nenechaju tak... postrielat by ich trebalo .... god is dead ....
ale ak by ludia mysleli aj inak .. je kopa deti v domovoch kt potrebuju rodicov .. aj ked vlastne su najmilsie .. ale toto by som urobila ja a bolo by stastnych viac ludi ..
a co tu vsetci melu z adopciou je neskutocne....ved decko z domova je cudzii prachant. a v decaku su ale riadni hajzlici vam poviem....
som za umele oplodnenie.