@lordzoltan povinne su povinee a nepovinne su nepovinee. Myslim, ze su aj povinne volitelne. Teda neviem ako to tam mas. Povinne si musis dat, povinne volitelene - podla poctu, ale asi 1. min a volitelne - tu zalezi na tvojom rozhodnuti
povinne musis urobit vsetky, u nas platilo, ze sme si museli dat aspon 5 povinne volitelnych na rok a ked si nejaky povinne volitelny neurobil, tak si si mohol vybrat iny povinne volitelny a vyberove nemusis urobit, pokial mas dost kreditov
1) povinné (tie musíš počas štúdia absolvovať všetky, mali by byť rozdelené do každého ročníka)
2) povinne voliteľné (tých je asi najviac, z nich nemusíš absolvovať všetky, ale musíš aspoň niekoľko z nich - naposledy som počula, že 13%, ale neviem to presne)
3) nepovinné (z tých si nemusíš zapísať ani jeden, ak nechceš, ale kredity sa vždy zídu)
Rozdiel medzi nimi je ten, že keď napr. neurobíš nejaký z povinných, musíš ho ešte raz počas štúdia opakovať. Ak neurobíš povinne voliteľný, môžeš si miesto neho vybrať druhý, čiže nemusíš opakovať ten istý. Ak neurobíš nepovinný, nemusíš ho opakovať vôbec. Ale s týmto nemám osobné skúsenosti, takže neviem, či som ti to napísala presne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
dilk... fakt ze uzitocne od teba... , okrem toho si nemyslim ze to bol nejaky fail
1) povinné (tie musíš počas štúdia absolvovať všetky, mali by byť rozdelené do každého ročníka)
2) povinne voliteľné (tých je asi najviac, z nich nemusíš absolvovať všetky, ale musíš aspoň niekoľko z nich - naposledy som počula, že 13%, ale neviem to presne)
3) nepovinné (z tých si nemusíš zapísať ani jeden, ak nechceš, ale kredity sa vždy zídu)
Rozdiel medzi nimi je ten, že keď napr. neurobíš nejaký z povinných, musíš ho ešte raz počas štúdia opakovať. Ak neurobíš povinne voliteľný, môžeš si miesto neho vybrať druhý, čiže nemusíš opakovať ten istý. Ak neurobíš nepovinný, nemusíš ho opakovať vôbec. Ale s týmto nemám osobné skúsenosti, takže neviem, či som ti to napísala presne.