ja som tam robila prijmacky pred letom.. jedna cast je vseobecny prehlad (ako tusim vo vsetkych prijmackach) a druha cast prezentacia, kde vyplnas otazky zo vseobecneho prehladu dejin umenia.. tusim sme kreslili jeden podorys, potom sa pytali na jednom obraze, ktory svätý je tam vyobrazeny, atd.. nic hrozne
ako povedala tincula, jedna časť je všeobecný prehľad, ktorú majú všetky katedry uk - tam sú otázky z logiky, matematiky, slovenčiny, dejepisu a... nepamatám si zvyšok už
V špecifickom teste z dejín umenia boli viac, ako vedomosti z dejín umenia popisy obrazov, zakreslovanie kompozície, tiež rozoznanie hlavných svätcov, my sme mali aj rozoznanie panovníka a obrazu od slovenského autora... ale väčšina tam bola popis a analýza... znie to horšie, ako to bolo, vlastne to naozaj nebolo ťažké
@calwen3 ty si mala pred tym na strednej dejiny umenia, alebo nie? pytam sa lebo ja som ich mala 6 rokov a tym som ziskala taky celkom fajn prehlad.. myslim si totiz, ze niekto, kto taky predmet neabsolvoval, alebo sa o to sam extra nezaujimal to mal o dost tazsie.. nezdalo sa mi to ako nieco, co sa da pred prijmackami rychlokurzom naucit
@tincula áno, mala som ich dva roky, ale nijak užitočné mi to pri prijímačkách neprišlo, pretože to, čo tam bolo sme sa na nich neučili. Viac spravil svoje záujem o umenie, než môj seminár dejín umení na jazykovom gymnáziu V ktorom ročníku si? Teda, ak si si nakoniec UK dejiny umenia vybrala
inak, katcherinka, ak náhodou dejiny umenia nemáš, alebo máš proste strach z prijímačok, mám pocit, že UK robilo nejaký kurz, čo ťa má pripraviť na prijímačky. Ja som na ňom nebola, neviem, aký je, ale na prijímačkách som o tom počula hovoriť veľa ľudí (aj keď...nakoniec ani neviem, či ho niektorý z mojich spolužiakov mal...
@calwen3 ja som tam nakoniec neisla, lebo ma prijali aj na inu skolu, na ktoru som chcela ist trosku viac ty tam teraz studujes? a na tom kurze som tiez nebola, nevedela som si predstavit rychlokurz dejin umenia za jeden den, prislo mi to dost odvazne chciet sa to stihnut naucit za par hodin
@tincula mám pocit, že nebol jeden deň, tie kurzy bývajú pár mesačné a myslím, že na prijímačky by pripravili, aj keď samozrejme, dejiny umenia sú komplexnejšie, ako ti môžu povedať za tak krátky čas Ale lepšie ako nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
V špecifickom teste z dejín umenia boli viac, ako vedomosti z dejín umenia popisy obrazov, zakreslovanie kompozície, tiež rozoznanie hlavných svätcov, my sme mali aj rozoznanie panovníka a obrazu od slovenského autora... ale väčšina tam bola popis a analýza... znie to horšie, ako to bolo, vlastne to naozaj nebolo ťažké
inak, katcherinka, ak náhodou dejiny umenia nemáš, alebo máš proste strach z prijímačok, mám pocit, že UK robilo nejaký kurz, čo ťa má pripraviť na prijímačky. Ja som na ňom nebola, neviem, aký je, ale na prijímačkách som o tom počula hovoriť veľa ľudí (aj keď...nakoniec ani neviem, či ho niektorý z mojich spolužiakov mal...
Áno, áno, študujem tam