Ja chodim, minuly rok na jednu fakultu, teraz na druhu Podla mna je to jedna z tych schopnejsich univerzit na Slovensku... Skor si myslim, ze zalezi na fakulte, ta je kazda ina, ja aj ked som zmenila fakultu, nebolo to preto, ze ta predtym by bola zla alebo tak, len ma nebavilo studovat to, co som studovala, ale vcelku ma univerzita dobre meno...
@majuri : som najmilsi, na to nezabudni, uz ma aj @wewo bonzol a ten sa nemyli nikdy
A co sa tyka tvojej otazky, na zurnalu nie je lahke sa dostat, a dobre je uz mat predtym nejaku skusenost, hoci minimalnu s pracou v mediach (noviny, TV, rozhlas a pod.). Mnohi "manici", co sem chodia uz v case, ked zacinaju do tej skoly chodit nejako sa v tejto oblasti pohybuju, a uz maju viac-menej pripravene miesto na robotu
A co sa tyka japoncini, pri vsetkych takychto jazykovych odboroch ako vychodoeuropske studia, nederlandistika a pod., tak podla toho co ja viem a mam info, tak sa na tieto odbory vela ludi nehlasi
@majuri : ja ta nechcem odradzat od toho studia, ja len hovorim, ze co ta asi tak caka, ak mas k tomu vztah, smelo do toho, nikde sa nepise, ze nemozes uspiet a neverim tomu, ze si naivna, naivita by bola sa hlasi na marketingovu komunikaciu
len co sa tyka prijmacich skusok na zurnu, tak tie mimoriadne tam su a jedno je ze im mam poslat zoznam publikacii
a ja nemam ziadne take, ze by mi vyslo daco v casaku abo knihe bo tak
a zase urcite nechcu aby som im tam vypisovala hovadiny, ze som vysokoskolakom eseje a slohy pisala, programy na stuzkove a ze pravidelne blogujem na viacerych portaloch
a tym padam asi stracam body a stavam sa tou menej chcenou
@majuri : no, nechcem ti tlačiť kapustové listy do hlavy, áno, plus to rozhodne nie je - hlási sa mi tam dobrá kamarátka a aj tá už za sebou má nejaké uverejnené články, síce len v Petržalských novinách a v školských novinách, ale je to aspoň niečo .. Ale ako som písal, ak si veríš, skús to, možno sa šťastie usmeje na toho, kto si to zaslúži prípadne si daj prihlášku na Slovenský jazyk a literatúru, máš oveľa väčšiu šancu, že sa tam dostaneš a okrem toho, predmety sú v mnohom dosť podobné ..
ja viem, ze to vyzera byt ako priepastny rozdiel, ale ver mi, ze je to vlastne minimalny ale daj si druhy odbor, ten menej preferovany, nejaky menej frekventovany, nech mas rezervu drzim ti palce, snad ziskat Pullitzera
@majuri Na kombináciu Žurnalistika a japonský jazyk zabudni, mne minulý týždeň poslali taký list že tie dva sa nedajú kombinovať, konkrétne že sú oba zo skupiny B a môžem kombinovať len A a B alebo tlmočnícke programy zo skupiny B alebo tak nejako strašne zložito to tam je... Ja som to vyriešil tak, že si dám Politológiu a Japončinu, zajtra to tam idem poslať
Nechodi niekto nahodou na fakultu SOCIALNO EKONOMICKYCH studii? neviete kde by sa dalo zistit kolko percent z maturity zo SJ a AJ mal minuly rok posledny prijaty na europske studie alebo socialnu antropologiu? ..ze ci maaam sancu s mojou pisomnou maturitou sa tam dostat
Ja by som otázku Ako sa študuje na Pedagogickej fakulta v BA odbor Učiteľstvo pre primárne vzdelávanie. Ak niečo viete o tomto odbore prosím napíšte mi či je to ťažká škola a ako často sa tam chodí.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a smiem vediet co si studovala predtym a teraz?
lebo sa tam hlasim a neviem co mam cakat ani od primaciek ani od skoly
@wewo : dik za bonznutie, cenim si to
no zurnalistika,japonsky jazyk a medzikulturna komunikacia
A co sa tyka tvojej otazky, na zurnalu nie je lahke sa dostat, a dobre je uz mat predtym nejaku skusenost, hoci minimalnu s pracou v mediach (noviny, TV, rozhlas a pod.). Mnohi "manici", co sem chodia uz v case, ked zacinaju do tej skoly chodit nejako sa v tejto oblasti pohybuju, a uz maju viac-menej pripravene miesto na robotu
A co sa tyka japoncini, pri vsetkych takychto jazykovych odboroch ako vychodoeuropske studia, nederlandistika a pod., tak podla toho co ja viem a mam info, tak sa na tieto odbory vela ludi nehlasi
ked sa vravi ze nadej umiera posledna, tak moja uz umrela
asi som fakt naivna kamo
ale sak co, za pokus nic nedam, tesim sa hlavne na tu kamerovu skusku
mat s tou zurnalistikou skusenosti je asi fakt velke plus, ale clovek nikdy nevie, mozno ich velmi silno moc presvedcim
ja viem, som ti vdacna
len co sa tyka prijmacich skusok na zurnu, tak tie mimoriadne tam su a jedno je ze im mam poslat zoznam publikacii
a ja nemam ziadne take, ze by mi vyslo daco v casaku abo knihe bo tak
a zase urcite nechcu aby som im tam vypisovala hovadiny, ze som vysokoskolakom eseje a slohy pisala, programy na stuzkove a ze pravidelne blogujem na viacerych portaloch
a tym padam asi stracam body a stavam sa tou menej chcenou
to asi nie, aj ked viem ze to je minimalny rozdiel tak pre mna priam priepastny
ja sa radsej posnazim, a ked nie aspon budem dobuducna vediet jak to pojde a dovtedy napisem i tri knihy
ale ja ich nechcem kombinovat, to viem ze sa neza zlucit, ja chcem bude jeden alebo druhy