Ahoj, chcela by som sa poinformovať o vysokej škole upjs fakulta právo v košiciach, prosím, ak niekto ma s touto školou skúsenosti, či už ide o prijímačky, život na škole, vyučovací proces alebo niečo iné, každá informácia ma poteší. A ak sa niekto ešte l
vseobecne sa vie ze pravnikov je dost vysoky nadbytok, skoncis pravo a budes za 500 e cisteho riesit ako asistentka nejakeho pravnika pripady ako ked cigan ukradol flasu vodky v obchode atd.. nechcem nijako odradzovat len taka je realita..
a ked uz pravo tak by som odporucil bud bratislava alebo najlepsie brno alebo praha..
dakujem za komentar, no ja sa o pracu nebojim, len ma zaujima nazor niekoho kto studuje v kosiciach, kedze aj moj priatel studuje v kosiciach nad inym mesto ani neuvazujem, a myslim si, ze ked chcem byt neskor sukromna pravnicka je uplne jedno kde budem studovat. A brno a praha som uplne vylucila kedze par ludi ktori tam studovali to malu potom na slovensku tazke kedze tam sa skor uci ceske pravo ktore je trochu odlisne.
ja viem len tolko, ze tam chodi moja sestra a ze je to strasne tazka skola a ze pri nej prisla o nervy, este ani raz o nej nepovedala nic dobre, teraz konci ma pred sebou poslednu statnicu koncom januara .. kedze sa jej ju nepodarilo dat na prvy krat .. a ze ju strasne obdivujem ze to zvladla pretoze je to jedna hnusna skola .. jej kamoska co tam sla snou sa v druhom rocniku zrutila a sla potom na pedagogiku .. ale hovorim to len cisto okom pozorovatela
tak neviem moja sestra by tam urcite nesla kebyze sa ma rozhodnut este raz ale neviem akoze hovorim len to co na nej vidim a ona tam sla ako jednotkarka z gympla takze neviem no
je to tazka skola, ale je rozhodna najlepsia alebo druha najlepsia na svk...kazdy by chcel studovat len na lahkej skole a slovenske skoly stale len znizuju a znizuju uroven...ak od tohto cakas lahku skolu tak urcite neprejdes sitom na rimskom prave, ak ocakavas kvalitne vzdelanie tak tam rozhodne chod
@lawonder nie necakam od tohto lahku skolu, praveze som rada co si mi napisala, chcela som ist niekedy do prahy na karlovku, no uz chcem ostat tu kedze som si tu nasla priatela, no bala som sa ze slovenske skoly a este kosice su nanic, dakujem za komentar
tak ale nieze budes o par mesiacov, ročkov lutovat keby vam to nedajboze nevyslo mala som spoluziacky ktore mali ovela na viac ako na presovsku univerzitu a ostali tu na trapnych odboroch kvoli frajerom a teraz sa rozisli ale to ta samozrejme neodradzam ak ta to povzbudi ja tiez teraz prestupujem z NR do KE kvoli frajerovi aj kvoli skole teda..
Ahoj @candy78 ,
ja študujem právo v KE na UPJŠ ale už by som do toho nešla určite. S učením problém nie je, je síce toho kvantum čo chcu na skúškach ba ešte viac ale systém na tej škole je podľa môjho názoru neprepracovaný a je v tom bordel. V prvom ročníku budeš makať aby si prešla, lebo potom je tzv sito, kde pretriedia študentov či to vieš alebo nie.
čo sa týka učenia, zvládnuť sa to da sadnutím na zadok a učením ale musíš mať pevné nervy, ako povedal určitý docent na tej škole, je to o psychike skor ako o vedomostiach, musíš proste mať na isté veci žalúdok, a pochopiť že sú istí študenti, ktorí prejdu ľavou zadnou aj bez vedomosti už len tým ake majú priezvisko.
Ak vyštuduje slovenský právny systém, v zahraničí ti to bude na ...... Zváž aj to. Slovenské súdnictvo upadá, je to o peniazoch a rodinkárstve, teda ak máš niečo z toho tak máš buducnosť istú, ak nemáš niekoho za sebou v advokácií ( sukromna cinnost ) tak sa na to radšej vykašli.
Po skončení studia z teba advokátka ešte nebude, chce to v advokátskej kancelárií prax 5rokov, kde nedostaneš ani fuka, ešte si budeš platit odvody a budes robiť všetko od varenia kávy pre šefa. Takze po tom všetko budeš ako 30rocna si moct otvorit sukromnu prax ale este stále nemas vyhrane, ako mlada právnicka bez skusenosti a klientely sa mozes pretlkat dalsich 5rokov bez slusneho zárobku. Zákony sa neustale menia, systém tiez...
k studiu v KE ti poviem len tolko, nikto sa stebou maznať nebude, nikto ti nedá skuskupre pekne oci, bud to vies a más na to psychiku alebo nie a potom cau. Nezaruci ti to ani ze dojdes k statniciam.
Moj nazor, ak je to tvoje vysnívane povolanie, chod ale na jasnu buducnost zabudni. Skor by som ti odporucala VS s perspektivou do buducna, skus cestovny ruch, jazyky, psychologia ( ludom sibe viac a viac a dnes kazda firma ma psychologa, kazda státna zlozka, deti, mládez) a uplatnis sa s tým aj v zahraničí. Hladaj nieco co má uplatnenie aj v zahranici.
Ja by som na právo dnes určite nešla, veľa mojich kolegov to prerusilo a slo studovat nieco ine alebo sa na to vykalalo lebo akonahle zacnu vidiet do hlbky, znechutí ich to. Na skole ti treba vela teorie, a prax nikde, to je riadne negatívum.
@candy78 a este , určite sa neviaž na priateľa, ja som to tak urobila, a už spolu nie sme, no ostala som tu trčať kvoli škole, pričom som mohla radšej študovať niečo v zahraničí.
Inas kopec mojich kolegov - spolužiakov sa roztrúsilo po svete a štúdium práva považuju za 5ročnú stratu casu bez uplatnenia do buducna.
A garantujem ti, že budeš popri štúdiu zvažovať ešte aj inú školu, napr. policajná či vojenská aby si si našla uplatnenie do budúcna.
Moj názor, určite lepšie zahranicie ako studium tu na SVK.
na pravo v KE rozhodne ano! vedomosti, znamosti - to je to co ti skola da. ale je tazka, velmi tazka, je pravda ze si treba sadnut na zadok, je pravda ze je to aj o psychike, ale strasne vela robi aj logika (ci sa to niekomu paci alebo nie, pravo nie je len o ucenie sa citovat dikciu zakona, je hlavne o rozmyslani). skola je uzasna, je pravda ze sem tam vznika chaos, ale nie je to nic co by schopny, logicky mysiaci student, ktory pma precitane studijne poriadky nezvladol. len niektori kolegovia su lenivi a radi si ponadavaju... co sa tyka prace tak ked nevies co by si chcel a robit resp. nemas vysnivane nieco kludne chod na pravo. je vela pracovnych prilezitosti pre úravnikov, kto chce zamestna sa. nikde nie je ale istota ze budes advokatka. a preco aj? mozes byt napriklad stany uradnik. co je na tom? len mnohi kolegovia toto nechapu. pojdes robit na 5 rokov za 300e/mesiac koncipientku? ked myslis chod, ked nie chod robit na urad - dostanes 500-800 nastupny (kolegovia co teraz v juni koncili), chod za pilicajtku, vojacku, moznosti je milion,... chces dobru pracu? skola ti bezproblemov vybavi staz vo firmach, napr. USSteel kde kazdy rok beru mladych abolventov, vobec nie je pravda ze by mal byt problem. pravnicka fakulta upjs je vyborna volba!
Nakoniec som sa rozhodla ist do Bratislavy na Paneuropsku. Velmi sa mi páci zázemie tej skoly, ako vyučujú a pod. S priateľom Sa naďalej velmi lubime, dufam , ze nam to vydrží.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a ked uz pravo tak by som odporucil bud bratislava alebo najlepsie brno alebo praha..
Viac neviem.
@shoesmaniac nemozem poprosit kontak na spoluziacky ?
ja študujem právo v KE na UPJŠ ale už by som do toho nešla určite. S učením problém nie je, je síce toho kvantum čo chcu na skúškach ba ešte viac ale systém na tej škole je podľa môjho názoru neprepracovaný a je v tom bordel. V prvom ročníku budeš makať aby si prešla, lebo potom je tzv sito, kde pretriedia študentov či to vieš alebo nie.
čo sa týka učenia, zvládnuť sa to da sadnutím na zadok a učením ale musíš mať pevné nervy, ako povedal určitý docent na tej škole, je to o psychike skor ako o vedomostiach, musíš proste mať na isté veci žalúdok, a pochopiť že sú istí študenti, ktorí prejdu ľavou zadnou aj bez vedomosti už len tým ake majú priezvisko.
Ak vyštuduje slovenský právny systém, v zahraničí ti to bude na ...... Zváž aj to. Slovenské súdnictvo upadá, je to o peniazoch a rodinkárstve, teda ak máš niečo z toho tak máš buducnosť istú, ak nemáš niekoho za sebou v advokácií ( sukromna cinnost ) tak sa na to radšej vykašli.
Po skončení studia z teba advokátka ešte nebude, chce to v advokátskej kancelárií prax 5rokov, kde nedostaneš ani fuka, ešte si budeš platit odvody a budes robiť všetko od varenia kávy pre šefa. Takze po tom všetko budeš ako 30rocna si moct otvorit sukromnu prax ale este stále nemas vyhrane, ako mlada právnicka bez skusenosti a klientely sa mozes pretlkat dalsich 5rokov bez slusneho zárobku. Zákony sa neustale menia, systém tiez...
k studiu v KE ti poviem len tolko, nikto sa stebou maznať nebude, nikto ti nedá skuskupre pekne oci, bud to vies a más na to psychiku alebo nie a potom cau. Nezaruci ti to ani ze dojdes k statniciam.
Moj nazor, ak je to tvoje vysnívane povolanie, chod ale na jasnu buducnost zabudni. Skor by som ti odporucala VS s perspektivou do buducna, skus cestovny ruch, jazyky, psychologia ( ludom sibe viac a viac a dnes kazda firma ma psychologa, kazda státna zlozka, deti, mládez) a uplatnis sa s tým aj v zahraničí. Hladaj nieco co má uplatnenie aj v zahranici.
Ja by som na právo dnes určite nešla, veľa mojich kolegov to prerusilo a slo studovat nieco ine alebo sa na to vykalalo lebo akonahle zacnu vidiet do hlbky, znechutí ich to. Na skole ti treba vela teorie, a prax nikde, to je riadne negatívum.
Inas kopec mojich kolegov - spolužiakov sa roztrúsilo po svete a štúdium práva považuju za 5ročnú stratu casu bez uplatnenia do buducna.
A garantujem ti, že budeš popri štúdiu zvažovať ešte aj inú školu, napr. policajná či vojenská aby si si našla uplatnenie do budúcna.
Moj názor, určite lepšie zahranicie ako studium tu na SVK.