asi viacero z nás sa stretlo s tým, že niektorí si zvyknú trošku dopomôcť keď to nejde Boli by ste ochotní v niektorých prípadoch podplatiť vyučujúceho/dekana na VŠ (napr. posledná nespravená skúška pred štátnicami) ? ak áno, koľko maximum by ste obet
no tak ja by som obetovala aj panenstvo keby som este nejake mala .....
dobre no, co ine mi ma napadnut, som mlada zena tak to vyuzijem a myslim ze by som nebola jedina....
ale samozrejme birdz moralistky si to tu nepriznaju
nic... nemam rad taketo veci! radsej budem bez titulu.
Ale skor ze ked sa naucis tak spravis skusku ked sa nenaucis tak nespravis, u mna je ten problem ze mne sa do toho ani pozriet nechce a nie to este ucit sa
Určite ak by som mal peniaze tak by som bol ochotný zaplatiť no len do tej miery do ktorej by sa to vyplatilo + zahrnúť aj určitú snahu vynaloženú na rok štúdia naviac.
A ešte na triko ľudí čo vravia že by to neurobili myslím si že ak máte školy kde je potrebne aj niečo robiť a viete že nie každá skúška je založená len na vedomostiach prípadne je fakt ťažké sa to poriadne naučiť a nieje na to čas bol by to ochotný urobiť každý a ak aj preto by ste radšej študovali o rok viac lebo vraj mate nijakú "česť" alebo čo, tak gratulujem ste fakt hlúpy.
@lado212 Tak je jedno či to zaplatíš niekomu konkrétnemu alebo to zaplatíš škole v medziročníku... ja by som to asi aj tak nespravil... a píše sa Nejakú česť... keby mali Nijakú tak to neriešia
zaplatiť by som zaplatila. veď pravidelne podplácam spolužiačku, ktorá mi robí práce do školy a spol... učiť sa však učím sama za seba, takže výčitky, že by som bola hlúpa sú nemiestne...
ale nevyspala by som sa s daným, "vyšším človekom" ani keby mám za to pred menom titul MUDr
hovorte si čo chcete, ja nie
@matwejo ja sa pri nich neučím, myslím, že je to individuálne, kto sa akým spôsobom učí... keď už som robila nejakú prácu, bolo to pre mňa čisté spisovanie daných vecí na papier, nezapamätala som si z toho zas až toľko, aby som mohla povedať, že som sa vďaka seminárnej práci niečo naučila
nie @trtken na SK je najskor slusna cast doktorov, co im pomohlo nieco ( bud peniaze alebo nejaka protekcia ) v studiu, no vsak ak neni schopny tak chirurgom sa nestane
taaak keby to je kvôli mne tak si uvedomím chybu a doučím sa to a skúsim to inak
keby je na vine on/a tak ju ešte pošlem do piče a nie aby som jej ešte niečo platil
aj pre toto je to tú celé v piči, nech ľudia s "titulom" potom nepindajú že nemajú robotu keď sú jebnutí a ten titul si zaplatili alebo vytrtkali alebo všetky skúšky nabombovali
Skôr by si našiel auto zavesené na plote ale peniažky nie mal by si vsugerovať do hlavy, že je to najmä jeho chybou, že ma jeho predmet vôbec nezaujal
áno je druhá vec, že ja som ten čo potrebuje skúšku
@trdelniiiq to si napísal spôsobom, akoby som ja o tom nevedela a chcel si ma poučiť, ale každopádne dík za pripomienku
ja si dovoľujem nemať pre to výčitky svedomia, či už ma to má k niečomu naučiť, alebo nie
poznám takých čo prešli vďaka podplateniu a je to strašne trápne, keď je ten človek už na inžinierskom stupni a nevie ani elementárne veci. Ja sám nepoužívam ani ťaháky, proste si to chcem vybojovať vlastnou hlavou. Chcem povedať že som si spravil diplom a nie kúpil, alebo získal podvodom. Mám chuť sa učiť nové veci aj napriek tomu, že zajtra idem na skúšku, ktorú som už dva krát nespravil a mám posledný pokus boha.
Niesom na to zvyknutá, ani som sa s nestretla s nikým, kto by niekoho uplácal. Neviem si ani predstaviť, že by som jednému z mojich pedagógov navrhla túto možnosť. Vyrazili by so mnou dvere rýchlejšie, než by som tú vetu dopovedala
Dala by som úplatok ale len ak by som videla ze na to fakt nemam a vyhodil ma uz dvakrát zo skúšky...no a vela by som nechcela dat ale s malom ma veľmi rýchlo pošle, čiže na medine okolo 1000€ skúška
V naturaliach by som neplatila
neznasam to neznasam to NEZNASAM TO !!!! ked s tym niekto dokaze zit tak nech sa paci ...ale mna to nesmierne irituje a nedovolila by som to ..radsej by som odisla zo skoly ..fuj je mi z toho zle ..
aj by som podplatila ale nejak si to vôbec neviem predstaviť. proste čo, prišla by som na rovinu k nemu a podala mu peniaze či ako?
a zas nič až také hrozné na tom nevidím. proste na každej škole majú študenti pár predmetov, ktoré len minimálne súvisia s tým, čo študujú a po ukončení daného predmetu sa k tomu už nikdy nevrátia. čiže zas by som ho nehodila do skupiny s nálepkou "nič nevie"
ale tak či tak, príde mi jednoduchšie naučiť sa na skúšku ako vymýšlať ako niekoho podplatiť
@myrabelle P.S. to ze som nespravil skusku nie je chyba vyucujuceho a skoly ale moja vlastna ze som sa nepripravil na 100%, tak by mohli zaplatit mne, aby som sa lepsie naucil, nie?
Ja som typ čo radšej zamaká a neklesne pod svoju úroveň niečím takýmto prízemným. Radšej nemať diplom ako ho mať ale podvodom. Chápem, že niektoré predmety sú zbytočné a možno ani nesúvisia s daným študijným odborom, ale napriek tomu nevzdávam sa a bojujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
dobre no, co ine mi ma napadnut, som mlada zena tak to vyuzijem a myslim ze by som nebola jedina....
ale samozrejme birdz moralistky si to tu nepriznaju
ale nie.. tak tých 500-1000 eur zrejme
Bola by som rada, keby ma tam znášali aspoň deň, ale prd. Aj keby som nosila každý deň 5000 €...vedomosti
Ale skor ze ked sa naucis tak spravis skusku ked sa nenaucis tak nespravis, u mna je ten problem ze mne sa do toho ani pozriet nechce a nie to este ucit sa
A ešte na triko ľudí čo vravia že by to neurobili myslím si že ak máte školy kde je potrebne aj niečo robiť a viete že nie každá skúška je založená len na vedomostiach prípadne je fakt ťažké sa to poriadne naučiť a nieje na to čas bol by to ochotný urobiť každý a ak aj preto by ste radšej študovali o rok viac lebo vraj mate nijakú "česť" alebo čo, tak gratulujem ste fakt hlúpy.
ale nevyspala by som sa s daným, "vyšším človekom" ani keby mám za to pred menom titul MUDr
hovorte si čo chcete, ja nie
@lado212
- nijaký znamená žiadny
- príd. m. nominatív množného čísla "hlúpi" sa píše s mäkkým "i"
@trtken na SK je najskor slusna cast doktorov, co im pomohlo nieco ( bud peniaze alebo nejaka protekcia ) v studiu, no vsak ak neni schopny tak chirurgom sa nestane
keby je na vine on/a tak ju ešte pošlem do piče a nie aby som jej ešte niečo platil
aj pre toto je to tú celé v piči, nech ľudia s "titulom" potom nepindajú že nemajú robotu keď sú jebnutí a ten titul si zaplatili alebo vytrtkali alebo všetky skúšky nabombovali
jebať aj takýto systém
áno je druhá vec, že ja som ten čo potrebuje skúšku
Nie, nezaplatil.
ja si dovoľujem nemať pre to výčitky svedomia, či už ma to má k niečomu naučiť, alebo nie
V naturaliach by som neplatila
a zas nič až také hrozné na tom nevidím. proste na každej škole majú študenti pár predmetov, ktoré len minimálne súvisia s tým, čo študujú a po ukončení daného predmetu sa k tomu už nikdy nevrátia. čiže zas by som ho nehodila do skupiny s nálepkou "nič nevie"
ale tak či tak, príde mi jednoduchšie naučiť sa na skúšku ako vymýšlať ako niekoho podplatiť
kolko by si dala ty a na akej vš si?