Z každej strany často počúvam ako sa na slovenských VŠ veselo prijímajú úplatky za skúšku, prijatie, atď. Moja otázka znie: Koľko eur obsahuje priemerný úplatok?
Nemám v pláne nikoho podplatiť, pýtam sa len zo zaujímavosti. Samozrejme, očakávam, že sa
podľa toho za čo asi uplácaš.
obyčajná skúška možno bude lacnejšia ako prijatie, nejaká štátnica ťa vyjde viac, ale vôbec si to neviem predstaviť, ako to má akože fungovať.
ale tak myslím, že o tisíckach sa bavíme.
@blanc urcite nie o tisickach skuska od cca 200-300 a vyssie a statnica od 500-600 nahor ale teraz Bc co som pocula... A v zivote som to nepotrebovala ale poznam osobne par ludi nie je to ziadny problem tak ako u nas na statnici bol "nahodne" jeden chalan ktory mal ist podla zoznamu inokedy ked prave skusala pani veduca katedry takze tak...
@willbebetter a ja som počul zase, že došla jedna panička vyložila kabelku vybrala z nej obalocku a profak ju poslal kade ľahšie a dostala okamžite vylucenie
A potom ta ide operovat doktor, ktory zrobil skolu za to, ze ma bohateho fotra. Uzasne. Skurveny system. Moja kolegyna, jebnuta krava co nevedele ci je Ukrajina v EU zrobila maturu na ciste. Sice ju to stalo balik, napr. len anglictina 300 eur, ale tak co uz. Mozno ma maturu na jednotky, ale sprosta je jak bublinka vo vodovahe. Cest poctivym ludom.
ja som počula už aj o úplatkoch na stredných školách ... (za fľašku tvrdého bola osprevedlnenka na celý deň) ... ale neviem psi predstaviť, ako to vôbec funguje ako to navrhnúť a tak ale mne je to jedno... aj keby ešte študujem tak nemám peniaze na úplatky
niekedy ti len stačí poznať správnych ľudí
poznám osobu, ktorá nič neplatila len jej mamka zavolala dajakému friendovi a ten sa iba obyčajne opýtal, ako na skúške dopadla, vraj nie bohvieako dobre ale potom bola prijatá..
takže.. ale ked chceš peniazmi, tak tuším od 600e vyššie ale vždy to záleží od toho, komu tie peniaze dávaš :d
tak može byt aj také asi aj- to už aj podla povahy - zas uplne všetci nechcu prijimat uplatky. mohli by mat pocit že sa daju kupit- ale to bude asi male percento
@suzanne11 no aj, lebo niektorí sú čestní a väčšinou ťa pošlú kade ľahšie alebo ťa dokonca vyhodia
ale rovnako aj od ich statusu na škole, predsa za prijatie sa platí viac ako za nejakú skúšku
@2 u nás sa niečo podobné stalo na maturite malo sa ísť podľa zoznamu ale jeden spolužiak išiel ako prvý+ ako jedinému mu v komisií sedela aj zástupkyňa.. a nikto si pri ňom nemohol robiť prípravu... a to nie na jednom predmete, ale na všetkých.... a napríklad sme mali na praktické takú prácu a on ju vôbec nechodil konzultovať, učiteľ na ňho nadával, že ako si to predstavuje a tak a mal jednotku... skoro nikdy nechodil ani do školy a zmaturoval na jednotky dvojky...
@simka1311 podla toho co si napisala, som teda vobec nestrávila 5 týždňov ucenim sa 9 predmetov na štátnice, vobec nikoho nevydrbali a vobec nikto si nejde zopakovat štátnice az o rok... vsak ako nic ach boze reči, reči, reči
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
obyčajná skúška možno bude lacnejšia ako prijatie, nejaká štátnica ťa vyjde viac, ale vôbec si to neviem predstaviť, ako to má akože fungovať.
ale tak myslím, že o tisíckach sa bavíme.
Dajte sa liečiť!
Áno
Rozveďte to prosím!
Ďakujem sa solídne slovíčka!
Aj ja vás ďakujem.
Myslím si že strápňovať sa na Youtube pod videom od Mafia Corner ste ukázali svoju inteligenciu! Poprosím nabudúce menej žiarliť na sledovanosť!
Ok
Ach Bože, to ti nestačilo ako si strápnila pred pár týždňami!
poznám osobu, ktorá nič neplatila len jej mamka zavolala dajakému friendovi a ten sa iba obyčajne opýtal, ako na skúške dopadla, vraj nie bohvieako dobre ale potom bola prijatá..
takže.. ale ked chceš peniazmi, tak tuším od 600e vyššie ale vždy to záleží od toho, komu tie peniaze dávaš :d
tak može byt aj také asi aj- to už aj podla povahy - zas uplne všetci nechcu prijimat uplatky. mohli by mat pocit že sa daju kupit- ale to bude asi male percento
zas ale to je nedoveryhodna historka- a to ju akože ostatni študenti videli ?
:thumbs
aj preto operacie neuznavam- ta može dojebať barjaky ...
kt . je jedno čo druhemu sposobí
akože či prijme alebo nie ?
teda u seba-lebo ja si to už volako hadam zariadim aby som nemusela na operaciu
@highvoltage zase zavist ? za to ze mam krasne kabelky z Mileticky ? chod niekam zlatino, sedlak obycajny
ale rovnako aj od ich statusu na škole, predsa za prijatie sa platí viac ako za nejakú skúšku