Programátori, kóderi alebo hocikto, kto sa vyzná - mám na vás zopár otázok!
Nudila som sa a hrabala sa v systémových priečinkoch v mobile a tak, a dostala som sa k priečinku s inštalačkami aplikácií (Android, čiže apk súbory). Ako file manager používam
1. teoreticky ano, to co si vyextrahovala je len nejaky bordel
2. to iste
3. xls - excel? tabulky? smiesna forma databazy?
4. ak sa dostanes k zdrojaku tak vies upravit cokolvek a nasledne to skompilovat do apk
5. vid. 4
6. vid. 4 (kompilator) (google: apk compilator)
@darkestangel xml je nieco ako konfigurcny subor. Resp sablona urcujuca format aplikacie. Neviem ako Ti to inak povedat. resp. spracovanie jej dat (pomocou XSL).
XML by mal prakticky obsahovat vsetkyk pomocne texty aplikacie, napojenie na obrazky, zvuky a pod. To je to co chces primarne upravovat (staci otvorit v textovom editore (odporucam PSPad)
APK files are a type of archive file, specifically in zip format packages based on the JAR file format, with .apk as the filename extension.
Takze je to primitivne primitivne, je to obycajny ZIP balicek s .apk koncovkou Ked si stiahnes napr. 7zip a otvoris v nom APK mala by si najst aka forma komprimacie je pouzita. Ked dodrzis tu istu a znovu to zbalis, malo by to fungovat (teoreticky).
Asi to chce skor TS, ale nevadi. Prakticky ked pozeram strukturu APK ( » en.wikipedia.org/wiki/APK_(file_... tak po rozbaleni toho archivu ( co si vlastne spravila) si sa dostala len k nejakym vseobecnym suborom, ktore urcuju konfiguraciu toho kde a ako ma byt dana aplikacia nainstalovana. Samotny zdrojovy kod je v zlozke "lib". Ta je ale skompilovana pre kazdy druh platformy a k zdrojovemu kodu sa nedostanes.
@darkestangel@9 kompiluje vsetko (neskusal som, ale malo by). Menit hentie subory nema zmysel, ktore si vyextrahovala. Nic Ti to nepomoze prakticky. Zdrojak sa tyka vsetkeho. Zdrojovy kod je napisany v nejakom programovacom jazyku (to uz fakt netusim akom, mozno Perl alebo nejaka podobna vec), ktory mozes upravit a prakticky lubovolne zmenit program.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
2. to iste
3. xls - excel? tabulky? smiesna forma databazy?
4. ak sa dostanes k zdrojaku tak vies upravit cokolvek a nasledne to skompilovat do apk
5. vid. 4
6. vid. 4 (kompilator) (google: apk compilator)
Takze je to primitivne primitivne, je to obycajny ZIP balicek s .apk koncovkou Ked si stiahnes napr. 7zip a otvoris v nom APK mala by si najst aka forma komprimacie je pouzita. Ked dodrzis tu istu a znovu to zbalis, malo by to fungovat (teoreticky).
Tu mas online dekompilator
a čoho všetkého sa zdroják týka? bez toho, aby som sa k nemu dostala, ak mám prístup k aspoň týmto ostatným súborom, môžem je nahradiť inými?
a @9 dekompiluje súbory v priečinku lib (zdroják)?
a prípadne mi napíš TS, ale fórum je podľa mňa lepšie (bolo by), ak by sa zapojili aj ďalší a doplnili ťa
android aplikácie sú tuším v jave
takže sa musím dostať k zdrojáku, aby som čokoľvek mohla zmeniť?