@sitic@19 Neviem, ja som to vždy vnímala tak, že opozitom hlúpeho je skôr múdry. Pričom múdrosť a inteligencia nie sú nutne to isté. Múdrym sa môžeš stať proste len tréningom pamäti. Naučíš sa mechanicky milión dejepisných alebo zemepisných informácií a podobne = človek sa môže stať múdrym vďaka snahe a pamäti. Pričom inteligencia viaže k sebe logiku, ktorá však sama o sebe nemusí nutne znamenať múdrosť a.. tak.
ja to zas vnimam tak, ze inteligencia je vrodena, co ty vnimas ako mudrost sa pre mna = vzdelanie cize sa musi nadobudnut. ja sak povazujem mudreho cloveka za toho, kto je proste inteligentny. nemusi byt nabity pouckami pod.
@sitic Mhm, možno je to vec rôzniacich sa pohľadov, ja teda.. súhlasím s definíciou vrodenosti inteligencie a aj tým všetkým ostatným, ale nepovažujem to za múdrosť napr. z toho hľadiska, že dieťa, čo sa narodí s IQ 150, predsa ešte stále neoznačím za múdre, keď mi nevie zodpovedať, koľko je 2x3 (napríklad). Taký inteligent je síce inteligent, ale ešte stále hlúpy, alebo ako by som to povedala . Preto teda mám za to, že hlúposť a inteligencia sa nevylučujú a môžu dokonca veľmi ľahko koexistovať, ale.. možno je to vážne LEN vec vysvetlenia pojmu .. neviem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
hlupost je pre mna opakom inteligencie
Podľa testov mám dobrú logiku a kreativitu, ale veľmi slabú pamäť na veci čo ma nezaujímajú, ale zase veci čo chcem vedieť viem po jednom prečítaní.