Ahojte.Momentálne mám prácu do konca januára.Ak by som si dovtedy nenasla nic dalsie,mám sa ísť zaevidovať na úrad práce? Celkom sa v tom nevyznám,vraj za mňa budú platiť zdravotné poistenie,lenže ak by som mala napríklad víkendovú brigádu, tak je to ako?
Aj ked sa nezaeviduješ na úrade práce,štát za teba bude platiť poistenie.Zaeviduj sa len v tom prípade,ak od nich chceš pomoc pri hľadaní práce,alebo ak chceš poberať podporu,ale len kvôli poisteniu to nemusíš robiť.
Proste ak nemáš prácu a nie si ani na úrade práce, tak nikto to za teba platiť nebude. Ak budeš na úrade, každý mesiac im musíš nosiť papier, že si tú prácu hľadáš a tak ti to poistenie budú platiť oni.
Áno, zaeviduj sa, áno, brigádovať môžeš, ale tvoj príjem nesmie presniahnuť tuším 150 € (alebo tak nejak), áno, ten príjem musíš dokladovať... Áno, ak sa nezaeviduješ, nebude za teba platiť zdravotné poistenie štát a teda ho budeš musieť platiť ty, keďže zdravotné je povinné.
Ak chceš aby ti platili zdravotné poistenie, tak musíš byť ako nezamestnaná evidovaná na úrade práce čiže si v podstate nedobrovoľne nezamestnaná osoba. Ak by si na úrade práce vedená nebola znamenalo by to, že si dobrovoľne nezamestnaná osoba a teda si zdravotné poistenie platíš sama. Ak by si mala brigádu, funguje to tak, že ak si vedená na úrade práce nesmieš zarobiť viac ako 148,57 v hrubom za jeden mesiac...
@torpedo08 mne to platili,zrejme sú nejaké výnimky...neviem ako presne to už bolo,ani sa nevyznám v tom systéme,že aké podmienky musí človek spĺňať nato,aby mu to platili,i keď nie je na úrade,no to že tam nemusím byť a aj tak budem poistený mi poradila osoba,ktorá sa v tom vyzná,pracuje v tejto oblasti
@torpedo08 viem len to že sa pozrela do papierov a povedala,že ak nechcem,nemusím tam byť nahlásený,tak som sa o to už viac nezaujímal,preto si to ani moc nepamätám v pití som o dosť menej skúsený než ty,tam by som si nedovolil konkurovať ti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov