@Pawlo konecne dakto... na ktory odbor si chcel ist? alebo este aj chces ist? ja sa snazim nieco hladat na nete o tej FEI na diskusiach ale zatial som nenasiel jeden dobry komentar od studenta FEI... akurat asi dva v tom zmysle, ze "fei bola asi pred 5 rokmi dobra skola" jedina pozitivna sprava
@3 no ja viem, vychvaluju aj vsetky ceske, alebo na STU v BA... a hlavne informatiku v Brne.... ale som z KE a preto nevidim ako najlepsie riesenie ist studovat niekde inde, ked tu mam "vsetko" ako sa hovori...
@Strejdabob - kybernetika/robotika - no ešte nie som rozhodnutý kde to bude. Doma v KE mám postarané o samostatné bývanie takže by ma absolútne nikto pri štúdiu nerušil keďže by som býval sám - ale na druhej strane zahraničie ma tiež láka - neviem - ešte nad tým budem véľmi dlho rozmýšľať...
@Pawlo tak to mas potom velmi dobre, ked v 18 mas zabezpecene samostatne byvanie... ja byvam normalne s rodicmi a nebolo by to ani najlacnejsie odist na intrak do blavy, prahy, brna a podobne...
moj brat tam studoval, no na odbore elektroenergetika...a take jednoduche to vobec nebolo, , takze to je vec nazoru a nedavala by som na nejake fora...
@Shelia - čo sa týka energetiky - je to podľa mňa veľmi nevďačný odbor - silnoprúd je dobrá vec mňa tiež baví - vysoké napätie je super - no uplatnenie v praxi je veľmi zle finančne ohodnotené - a čo sa týka energetiky na feike - nemajú problém zobrať každého pretože je nedostatok študentov na tomto odbore - tieto informácie mám to z prvej ruky takže sú pravdivé.
,, no sice som na SVF kamo,,, ale neviem realita je asi iná ako čítaš , neviem ale asi si prespal dobu , ty si už mal byť dávno prijatý na školu, v týchto týždňoch sa už robia zapisi, ešte externisti myslím si že máju šancu ale denne štúdium no neviem neviem ... Kamarát minulého roku , dostal to že je prijatý , a mal poslať jeden maturitný papier, doniesol ho až na zápis... a oni mu ukázali akurát dvere ,
Ale, ver mi nieje to tak , sú predmety cez ktoré Ťa pustia, a sú predmety kde treba drieť !,,,
Nás prvákov na SVF, preriedili o 40% ,,,
Mali sme prvákov čo boli rok pred tým na fei ,., ale samé výhovorky ,, určite ani jeden z ních neukončil štúdium len preto lebo ho učitelia nespúštali len tak cez ročníky , buď ukončili lebo nezvládali, alebo sa im proste nechcelo ...
A mám kamaráta čo skončil fei ING ,, a v ich ročniku kde bolo niekedy 3 skupiny dokončilo ING študium jedná skupina o veľkosti 20 žiakov cca ,, tak asi to nebude pravda nie ?
Vieš mi na SVF sme mali napríklad predmet psychológia , ale mi chceme byť stavbári , tak hádam si nemyslíš že ak nebudeš vedieť tu psychológiu , že ta učiteľka nepustí ďalej da Ti E , zhorší ti to priemer čoho je potom dôsledok možnosti stráty ubytovania ....
No ale ak nebudeš vedieť mechaniku, ktorá je potrebná pre ďalšie 3 ročníky asi Ťa nepustí ...
@shelia ale zas ty si hovorila o energetike, ja som cital len o informatickych odboroch.... mozno ze na energetika (alebo ako sa to vola) je to uplne inak...
@1 jasne presne, toto u niektorých zbožňujem, ak by to tak bolo tak nikoho nevyrazia a všetci dokončia, a ak máš papier je to len plus, a z toho čo si povedal, ten papier nechceš , lebo by ti ho dali takmer zadarmo že ?,, pytomosť najväčšieho zrna
@2 Chodíš tam, máš samé A-čka ?, máš už doštudované ING ,, a určite získaš červený diplom ... z toho čo hovoríš to tak vyznieva, nič sa neučiš, uroveň nič moc, všetci prechadzaju, no čo viac dodať..
Vystup pred televízor, TV-MARKIZA - v pohode ti to vybavím, a povedz tam, že tento papier čo ešte len získaš s červeným diplomom že neznamená nič, lebo nič nevieš, a učitelia ti to dali bez toho aby si niečo vedel...
@Blackrose277 hovorime o FEI... ekonomika je vraj dobra... ale zas tiez nepocul na nu najlepsie ohlasy... a nie z nejakych diskusii na nete, ale rovno od mojej profesorky, ktora skoncila FBI (financie bankovnictvo a invest.) na TUKE pred 2 rokmi... ale to uz je na inu diskusiu, takze to tu rozpisovat nebudem
@Myslitel - vieš čo je zaujímavé? Nie jeden môj spolužiak nadáva na školu aká je nanič - že sa na nej nič netreba učiť - no ja si myslím že mi dala dosť - a z učením je to podobne - ak to chcem vedieť do hĺbky - tak mám čo robiť Takže myslím si že je to rovnaké aj z názormi typu ,,tuke je nanič,, - kto chce tomu vyhovuje - kto nie tomu nevyhovuje nič...
Chlap mi skončil pred nejakými 5-6 rokmi FEIku automatizáciu. Inak on si nesmierne pochvaľoval a momentálne má vlastnú firmu, takže vtedy to s tou FEIkou asi tak zlé nebolo ovšem neviem ako teraz...
@Pawlo presne tak, ja som skončil prvý ročník a dala mi dosť , a tých čo som počuluval, že fei je na nič, že tam všetko take, bla bla bla, tak reku no dobre do našej skupiny sa dostali traja ,, a všetci hovorili to isté prišla matika v zimnom, nespravili, potom fyzika v letnom, a mechanika nespravili a ja im reku hovorim čo ste neostali tam kde vám to akože dávali zadarmo ,, stejne zas budete prváci
Takým študentom sa vraví, večný študenti s kopou ufrflaných nadávok ako je všetko na hovno, ako je všade je zle, a ako práve na nich si zasadli učitelia
@myslitel@pawlo tak teraz uz neviem co si mysliet... inac ked ste sa tak uz rozbehli, tak neviete ako je to s prijimanim uchadzacov? ja som z OA takze moj priemer sa vynasobi 1,5 a nesom si uplne isty ci ma vobec zoberu... ale zas citam vo forach na nete ze beru tam kazdeho....
@24 jj beru prvý zimný semester ale preriedia toho sa neboj ,,,, na SVF 40% tiahlo k čertu aspoň u nas na SVF hotelovkari dosť dobre na tom z učením tak ako gymnazisti ,,, oa, sps trochu tachšie prvý rok ale už potom to pojde, len sa treba učiť
@Myslitel tak ja uz ked tam budem, tak urobim vsetko pre to, aby som ju skoncil... ja sa skor bojim, ze sa tam nedostanem... zly vyber skoly v 9. rocniku... vtedy som nerozmyslal nad tym, ze OA a gympel, nechal som si nahovorit a tak... a nerozmyslal som vtedy co bude lepsie na vysku... a vela toho uz teraz nenarobim, lebo prijimacky sa tam nerobia a maturitne vysv. neberu do uvahy, uz len mozem makat v 1. polroku a cakat...
Nič v zlom ale take ľahke to nieje samozrejme najdu sa cvičiaci ktorý to majú na háku ale toto je univerzita a je to hlavne o tom že kto sa chce učiť sa naučí kto nechce skôr či neskôr vyletí úroveň je nízka možno len v prvom ročníku pretože vezmú každého(tj každý kto chce isť na vysokú dostane šancu) ale tí ktorý na to dlabu vypadnú v prvom ročníku. Napr v prvom ročníku je 1500 ľudí ale do druhého ich prejde možno 600 vydieť to aj na našom odbore na začiatku sme boli 2 skupiny po 30 študentov teraz je nás jedna skupina a chodíme možno 20. A aj z tých dvadsať Bc. dosiahne tak polovica. Inak je pravda že počas semestra toho moc nieje a vyzerá to že máme voľno ale pravda je taká že ten kto sa neučí aj počas semestra prejde len z min počtom bodov za zápis a na skúške ho potrápia že nebude spať. Inak fakt som počul že Žilinská FEI predbieha TUKE ale na tom nič nieje že jedna univerzita je lepšia ako druhá. Vytvára to súťažnú atmosféru a preto sa musia FEI TUKE teraz viac snažiť aby to dotiahli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
» svetelektro.com/modules.php?nam...
Veľmi si tam vychvaľujú FEIku na Žilinskej univerzite...
skusky nemam, viem velke nic a profaci nemaju zajem
dovod? veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi vela studentov
@seagull1 "skusky nemam, viem velke nic a profaci nemaju zajem" tak to si kratko zhrnul vsetko, co som sa o tej skole docital za cely dnesny den...
» www.fei.tuke.sk/sk/studium/ucha...
ale asi len tento rok si štvrták čo ?
Ale, ver mi nieje to tak , sú predmety cez ktoré Ťa pustia, a sú predmety kde treba drieť !,,,
Nás prvákov na SVF, preriedili o 40% ,,,
Mali sme prvákov čo boli rok pred tým na fei ,., ale samé výhovorky ,, určite ani jeden z ních neukončil štúdium len preto lebo ho učitelia nespúštali len tak cez ročníky , buď ukončili lebo nezvládali, alebo sa im proste nechcelo ...
A mám kamaráta čo skončil fei ING ,, a v ich ročniku kde bolo niekedy 3 skupiny dokončilo ING študium jedná skupina o veľkosti 20 žiakov cca ,, tak asi to nebude pravda nie ?
Vieš mi na SVF sme mali napríklad predmet psychológia , ale mi chceme byť stavbári , tak hádam si nemyslíš že ak nebudeš vedieť tu psychológiu , že ta učiteľka nepustí ďalej da Ti E , zhorší ti to priemer čoho je potom dôsledok možnosti stráty ubytovania ....
No ale ak nebudeš vedieť mechaniku, ktorá je potrebná pre ďalšie 3 ročníky asi Ťa nepustí ...
A tak je to všade .. Môj názor
@2 Chodíš tam, máš samé A-čka ?, máš už doštudované ING ,, a určite získaš červený diplom ... z toho čo hovoríš to tak vyznieva, nič sa neučiš, uroveň nič moc, všetci prechadzaju, no čo viac dodať..
Vystup pred televízor, TV-MARKIZA - v pohode ti to vybavím, a povedz tam, že tento papier čo ešte len získaš s červeným diplomom že neznamená nič, lebo nič nevieš, a učitelia ti to dali bez toho aby si niečo vedel...
@8 ani nie vec názorov ako faktov
@9 treba sa učiť potom to pôjde,, ktorý ročník ?
@1 0 no to je pravda beru každeho aj na SVF , no ale aj tak vyrazili 40% ... neviem koľko na fei ale asi dosť ,, keď kopec ich potom bolo na svf ,,
Takým študentom sa vraví, večný študenti s kopou ufrflaných nadávok ako je všetko na hovno, ako je všade je zle, a ako práve na nich si zasadli učitelia