čítali ste aj vy o tom že usa sa má rozpadnúť? nechcem sem dávať celý článok lebo pochybujem že by to niekto čítal, ale v krátkosti: dolár krachuje- šťáty ako Rusko Čína sa začnú zbavovať dolára, a v USA nastane občianska vojna atď. posielam link ak by t
@Sheily esteze sa do toho "rozumies" ak vytvoria novu menu, automaticky stratia vplyv vo svete. Sice budu docasne s nulovou inflaciou ale to im bude na 2 veci. Na hovno a na nic..
Btw sudruhovi profesorovi to z tej vodky asi jebe na mozog. Rusko a Cina sice premyslaju, ze sa zbavia dolarovych rezerv, ale az take jednoduche to nie je.
@Sheily nechapem co chces povedat tym obetovanim. Ale ak to suvisi so stratou vplyvu, tak ta by zmenou meny bola globalna a netykala by sa len par europskych statov. Tym padom by USA ziadnu vojnu nevyvolali, lebo by sa im mohlo postavit aj mongolsko, ktore by malo za ritou zvysok sveta.
@Fr4nk1 ja ti to neberiem ale USA doteraz urobila viac škody ako úžitku, takže preto napr. vyvoláva čína bezdôvodné konflikty? (Vietnam, Afganistan, Irak) použila niekedy čína termonuklerne hlavice na vojnu? NIE
@Kurope a mne zas ide o to, ze rusi nie su o nic lepsi nez amici, ale do ameriky stale kazdy picuje a pred bordelom, ktore robi/robilo rusko si kazdy zakriva oci. A pri tom vsetci velmi dobre vieme co su nasi ruski "bratia" zac.
@all jezis, pozabyjajte sa koly takej primitivnej veci.. ako keby to bolo 100% a na vas by bolo rozdelovanie sveta vsak klikdek.. istotne zakladatel diskusie nechcel tu rozpory.. ci
@Dzeejn az na to, ze sovietsky zvaz bol predurceny na zanik uz pri jeho vzniku (myslienka systemu, kde sa ma z dlhodobeho hladiska kazdy dobre je utopia).
Kapitalizmus americkeho typu je uz skoro vsade vo svete (v Cine dokonca v nevidanych rozmeroch) a nic nenasvedcuje tomu, ze by sa malo nieco menit. Toto nie je ani prva ani posledna kriza, je to nevyhnutny ozdravny proces ekonomiky.
@tommyhot keď príde absolútny default dolára, ktorý príde, musí USA zasadiť úder, buď v USA, Izraeli alebo spomínanej Európe aby spôsobili krach dolára. Malo by zomrieť strašne veľa ľudí..majitelia FED každému vsugerujú, že v podstate nikto za nič nemôže a musia zachrániť ekonomiku USA = zavedenie "nového dolára"
netvrdím že je to 100percentná teória, ale príde mi najrealistickejšia..pre mňa
USA ma vela chyb, nesuhlasim ani ja s niektorymi nazormy, ale skuste si vzpomenut co vsetko svetu dalo. Bez USA by svet nebol aky je, ale horsi, takze rozpad nie je najlepsi.
keby sa to stalo, celii svet skoncii. lebo ci sa ti to paci, alebo nie, celii svet je zavisli ...ci uz priamo alebo nepriamo..na usa. ved je to najvetsia ekonomika na svete. a to ani nehovorim o americkich investoroch po celom svete co su. moze bit nejaka firma napr. finska, ale ked ma akcionarou z usa, tak oni riadia a ovplivnuju chod spolocnosti, aj ked je napr. z finska. ( dobre dobre, uz asi vsetci viete ze narazam na finsku Nokiu )
inac dost dobre nerozumiem teme, ved usa tvoria staty ktore su v mnohom samostatne, maju vlastne zakony, vlastnu vladu, dokonca aj vlastnu armadu ( v podobe narodnich gard usa).
@46 no lenze potom americky dolar (USD) by neexistoval??? hej, viem, otom nechcem hovorit, myslim teraz amero, co ma bit nejaka severoamericka obdoba eura. to by potom este viac sa severna amerika zjednotila, a vplyv usa bi bol v nej obrovsky a rozhodujuci. lebo vies, americka ekonomika a trh je dnes motorom sveta, to vydis najlepsie na ekonomickej/hospodarskej krize ktora vypukla a vznikla v usa a ovplyvnila cely svet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
toto mi stacilo =D
ja chcem byt princom
a teraz vazne..
Btw sudruhovi profesorovi to z tej vodky asi jebe na mozog. Rusko a Cina sice premyslaju, ze sa zbavia dolarovych rezerv, ale az take jednoduche to nie je.
Keď si to prečítate tak to celkom zmysel dáva..veď zmeny sa dejú neustáve, už nič nieje ako bejvávalo
a celosvetovo budú skôr vznikať únie ako sa rozpadať
Kapitalizmus americkeho typu je uz skoro vsade vo svete (v Cine dokonca v nevidanych rozmeroch) a nic nenasvedcuje tomu, ze by sa malo nieco menit. Toto nie je ani prva ani posledna kriza, je to nevyhnutny ozdravny proces ekonomiky.
netvrdím že je to 100percentná teória, ale príde mi najrealistickejšia..pre mňa
Aj ked pochybujem, ze sato stane.