Ok. Chcete utiecť, nebaví vás prostredie v ktorom žijete, nebavia vás ľudia, ktorými ste obklopený, nemáte veľký rozpočet, rodina vás nechápe, nie ste plnoletý, zužujú vás dennodenné depresie. Čo robiť? Zobrať sa a odísť? S taškou na chrbte, len-tak?
Nie. Fakt nie. Tým si nepolepšíš.
Ak máš fakt depresie, vyhľadaj odborníka.
Ak je to len "fňuk, nikto ma nechápe", vyhľadaj niekoho s podobnými názormi a vyrozprávaj sa.
Buď rada, že máš strechu nad hlavou a jedlo v chladničke, to, že ťa nebaví tvoje okolie nie je dôvod kaziť si život
@staphylococcus hej, odborníka som vyhľadala už dávno a veru, ešte sa to zhoršilo. Hm...avšak ďakujem za názor, len mám pocit, že už viac nedokážem len-tak čušať ale musím konať. Možno by sa ten život zlepšil práve tým, že by som už ďalej nemusela znášať konkrétne tieto nátlaky.
Ver tomu, že akonáhle by si sa musela živiť sama, všetko sa len zhorší a všetko, čo teraz považuješ za "nátlak" ti bude pripadať asi tak dôležité ako teraz dvojka z matiky ktorú si dostala v tretej triede na základke . U rodičov nemusíš riešiť problémy ako mám čo jesť? mám kde prespať? mám si čo obliecť? mám si kde vyprať? mám prácu? ako dlho ešte budem mať prácu?
Ver tomu, že ľahšie, než to je teraz to už nebude. Sloboda je pekná, ale bývanie s rodičmi je taký tutoriál na život, užívaj si ho, kým trvá.
Hovorím, nájdi si kamoša, ktorý sa cíti podobne a vykecaj sa
Uf, bála som sa, že to vyznie povýšenecky nemáš vôbec za čo, tiež som sa, keď som bola mladšia, často takto cítila...rodičov si treba vychovať, ostatných ignorovať a užívať si plnú chladničku kým môžeš!
@livre plus si najdi nejake aktivity, aby si doma nemala cas sa utapat v takychto myslienkach a casom to bude lepsie. Sportuj, vzdelavaj sa, chod sa prejst niekam, najdi si niekoho podobneho, proste rob, co ta bavi a uvidis, bude ti lepsie
A kam? Je to vlastne najlepsie riesenie problemov? Utekat pre problemami ? Zivot ta nauci ,ze sa im musis postavit..a nie pred nimi utekat..lebo da sa utiect raz ,ale utekat cely zivot ?
Presne tak, vydrz do osemnastky, ako radi aj tuto slecna nado mnou. Dovtedy sa snaz na sebe makat najviac, ako sa da, vzdelavaj sa (aj doma, skola ta na skutocny zivot nepripravi), zlepsuj sa v tom, v com chces byt raz skutocne dobra. Popripade brigaduj, setri peniaze na buducnost. Nemusi ist o velke sumy, kazde euro sa pocita Sustred sa hlavne na to, co ty chces dosiahnut, ci uz to bude skola alebo praca. Lebo plno reci moze mat hocikto v tvojom okoli, takisto aj rad a navodov, co je pre teba najlepsie... Lenze uvedom si jednu zakladnu vec - je to tvoj zivot, ty si ta, co si ho odzije az do konca, druhi ti mozu hovorit cokolvek, lenze oni nepojdu tvojou cestou (ano, aj rodicia a najlepsi kamosi tu nebudu navzdy). A vyhovarat sa po rokoch na to, ze takto si to nechcela, ale spravila si to pre dobro inych a teraz ta to serie... To vazne nechces, ver mi Cize nikam neutekaj, ale systematicky sa pripravuj na odchod, ak to tak vazne chces a citis, ze je to najschodnejsia cesta (hovorim z vlastnej skusenosti, bude to potom stat za to, ver mi).
najdi si na nete niekoho kto ta ubytuje sú také prípady ale davaj bacha nech je to normalny clovek a nezabudni sa co najskôr financne osamostatnit aby si potom nebola v klietke
pokial nie si plnoletý nie... az ked budes mat po 18tke a zmaturované tak chod do zahraničia robiť po tom roku ked budeš sám so sebou niekde dojdeš na dost podstatne veci o sebe, vela sa toho naučíš a rozhodneš sa ako dalej
zatial si nájdi brigádku, požičaj si z knižnice nejaké popularno naučné knižky o psychologií, depresí, selfimprovment (or somehting) nájdi si odtadial nejaké triky ktoré na teba budú pôsobiť, nájdi si 1, 2 koníčky a chodievaj na vikendy napr k babke a dedkovi a tak ň
HLAVNE TY SA MUSíš SNAžIť A FAKT CHCIEť! nie sa len lutovat a tak....
k tym depresiam, to moze byt zo vselicoho, nepoznam ta neviem co si zac .... co ja viem, ja by som na tvojom mieste, kupil v lekarni KOMBI-KALZ, a daval si 2x denne polku/tretinu polievkovej lizice mleteho koriandra, zazvoru a lyzicu tekvicoveho oleja ... znamemu to vyliecilo zachvaty uzkosti a s tym spojene pseudoproblemy ( 2 roky chodil po '' odbornikoch'' a nic ) ... mne to dost pomohlo na traviace zdrav problemy (ovela viac ako nolpaza od pana ''odbornika'' , a to mi bolo fakt ze zle) ... a mozes si dat aj vybrat, teda zamenit amalgamove plomby, vlastne ja sa divim ze to este nieje zakonom zakazane tie plomby, to su odbornici akurat tak na travenie ludi, bohuzial.
Nie, nie, nie, ziadne lieky ani utek k neznamym ludom preboha! Mysli na to, ze osamostatnit sa znamena prijat za svoje ciny zodpovednost. A pokial nie si plnoleta, zodpovednost za teba nesu v prvom rade rodicia. Cize by si zavarila nielen sebe, ale aj im, ak sa nieco pokasle. No a a za prve, nech si z nich akokolvek zdeptana ako pises, stale su to rodicia a take veci sa jednoducho nerobia. Za druhe, svet nie je idealny a stat sa moze kadeco. Lenze rodicia nie su superludia a su situacie, z ktorych ta nebudu vediet vysekat a potom co spravis? V konecnom dosledku, mozes to brat aj ako isty druh ''treningu''. V zivote natrafis na roznych ludi, ocitnes sa v roznych situaciach a nie vzdy sa bude dat zdrhnut. Nauc sa stavat problem, nazorom druhych (aj ked sa ti nepacia) tvarou v tvar, dalsia uzitocna vlastnost, ktora sa ti v buducnosti potom zijde. Ja som tiez kadeco pozazivala za posledne roky, tiez som mala take napady, ze ujdem a podobne, ked sa teraz na to divam s odstupom casu tak mam dost A som vdacna najviac za taketo ''krusne'' casy, pretoze som sa mnohemu naucila. Drzim palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak máš fakt depresie, vyhľadaj odborníka.
Ak je to len "fňuk, nikto ma nechápe", vyhľadaj niekoho s podobnými názormi a vyrozprávaj sa.
Buď rada, že máš strechu nad hlavou a jedlo v chladničke, to, že ťa nebaví tvoje okolie nie je dôvod kaziť si život
Ver tomu, že akonáhle by si sa musela živiť sama, všetko sa len zhorší a všetko, čo teraz považuješ za "nátlak" ti bude pripadať asi tak dôležité ako teraz dvojka z matiky ktorú si dostala v tretej triede na základke . U rodičov nemusíš riešiť problémy ako mám čo jesť? mám kde prespať? mám si čo obliecť? mám si kde vyprať? mám prácu? ako dlho ešte budem mať prácu?
Ver tomu, že ľahšie, než to je teraz to už nebude. Sloboda je pekná, ale bývanie s rodičmi je taký tutoriál na život, užívaj si ho, kým trvá.
Hovorím, nájdi si kamoša, ktorý sa cíti podobne a vykecaj sa
zatial si nájdi brigádku, požičaj si z knižnice nejaké popularno naučné knižky o psychologií, depresí, selfimprovment (or somehting) nájdi si odtadial nejaké triky ktoré na teba budú pôsobiť, nájdi si 1, 2 koníčky a chodievaj na vikendy napr k babke a dedkovi a tak ň
HLAVNE TY SA MUSíš SNAžIť A FAKT CHCIEť! nie sa len lutovat a tak....