@ao pri posudzovani podstaty cinu nezvyknem brat do uvahy nasledky lebo tie sa vzdy mozu vyvinut inak ako chceme.... bol by som nerad keby @1 niekoho pri klikani v ankete ovplyvnil....
@delica presne to iste si myslim aj ja.... my dokonca ani nie sme schopni kontrolovat vsetky svoje myslienky, denne sa nam ich presype hlavou milion a vacsina z nich je irelevantna
Kvôli tomu, že niekto môže mať kopu zlých úmyslov, ktoré sa mu z nejakého dôvodu nepodaria zrealizovať. Ak by sme posudzovali len jeho činy, tak by to podľa takej analýzy bol všedný človek, no v skutočnosti to je mrcha človek.
@hluzar Takze ked v duchu sulozim vsetky priatelky svojich najlepsich kamaratov a odradza ma od toho len to, ze by som dostal po papuli, tak som podla teba rovnako charakterny ako ked mi nic take ani nepride na rozum?
niekedy človek musí urobiť aj tie veci ktoré nechce loeb jednoducho musí - nemá inú možnosť. Všetci by potom videl len ten jeho čin a mohli by ho za to (napr.) odsudzovať pri tom on/a sám sa môže za to cítiť ešte horšie.
@druheja Ale to tiez odzrkadluje charakter..... niekto ma u riti co si kto mysli a vzdy robi to, co v danu chvilu povazuje za najlepsie. To je tiez sucast charakteru.
Keď ma niekto urazí, nahnevá... , tak si predstavujem rôzne veci. Ako ho tresnem niečím a jemu tečie krv po tvári, ako niekoho z celej sily buchnem do tváre a pod. No nikdy by som sa na niečo také neodvážila. Sú to len stavy, ktoré prejdu.
@hluzar a čo napr. taký vojak - nedobrovoľník, v boji - nechce nikoho zabiť ale musí lebo inak by asi niekto zabil jeho. Takže podľa jeho činov je vrah, hlavu ale má plnú toho že to nechce.
@hluzar aha tááák, áno, tak som to myslel. Robiť nechcené činy kvôli nátlaku. Ale aj tak je to dosť pochybné, sú takí ktorí by ťa radi podrazili pri každej príležitosti ale ešte to nespravili lebo k tomu nemali možnosť. Takže si môžeš hovoriť "aký fajn super človek", ale potom zrazu dostane príležitosť a všetko je inak.
@hluzar pravda, preto je život jedno veľké prekvapenie. S tým ale nič nespravíš. ...treba sa naučiť čítať myšlienky, už by to človek konečne mohol vedieť po toľkých rokoch evolúcie.
@hluzar Posudzovat sice nie je z coho, ale clovek moze byt bezcharakterny aj bez toho, aby to o nom niekto povedal
Na margo argumentov "napada ma kopec skaredych veci, ktore predsalen nakoniec nespravim" ktore tu padli: Podstatne je PRECO ich nespravite.
Ak myslim na to, ze chcem niekoho zabit a nakoniec si poviem: "radsej nie, lebo pojdem do basy" tak som bezcharakterny.
Ak myslim na to, ze chcem niekoho zabit a nakoniec si poviem: "uf, to je humus, to by som nespravil" tak vo mne predsa len zabojovalo svedomie a troska charakteru sa prejavilo.
Samotne myslienky su sice zaujimave, ale treba ich brat komplexne a nielen vytrhnut jednu konkretnu myslienku a na zaklade nej posudzovat charakternost.
@druheja ja si myslim, ze clovek, ktory by ma chcel podrazit by mi napriklad predtym v zlozitejsej situacii nepomohol.... mozno nemusime citat myslienky, len hladat navaznosti
Nesúhlasím. Je napríklad veľký rozdiel medzi tým, keď má človek zlé myšlienky no nespraví to lebo vie, že sú zlé a tým, keď je človek proste len príliš bojazlivý alebo slaboch.
Niekto môže mať kľudne pedofilné úmysly celý život a len to, že kvôli vlastnému strachu nejaké dieťa neznásilní z neho nerobí charakterného človeka.
@hluzar no, už sa mi stalo, že súčasťou megapodrazu jednej kedysi veľmi blízkej osoby bola aj tá pomoc v zložitej situácii to bola ale výnimka, človek-čísté zlo. Od vtedy si už viac všímam vedľajšie náznaky
nesuhlasim..uz len to, ze pomyslel na nieco abmoralne z neho robi cloveka, akoby to spravil, pretoze uz mal umysel vykonat to..to, ze to neurobil uz nie je podstatne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
1) Si charakterny clovek
2) V hlave sa ti odohravaju len charakterne myslienky
3) Vykonas nieco bezcharakterne
Je len jedna moznost ktora ma napada - bol si niecim prinuteny - a to nesvedci o tvojom charaktere.
Kvôli tomu, že niekto môže mať kopu zlých úmyslov, ktoré sa mu z nejakého dôvodu nepodaria zrealizovať. Ak by sme posudzovali len jeho činy, tak by to podľa takej analýzy bol všedný človek, no v skutočnosti to je mrcha človek.
Motivacia - to co nas moze motivovat je odrazom nasho charakteru , ciny su vzdy niecim motivovane.
Ja kazdopadne nespadam ani pod polovicu kategorie - moje myslienky byvaju bezcharakterne a moje ciny sa nesnazia konat dobro zo vsetkych sil.
Na margo argumentov "napada ma kopec skaredych veci, ktore predsalen nakoniec nespravim" ktore tu padli: Podstatne je PRECO ich nespravite.
Ak myslim na to, ze chcem niekoho zabit a nakoniec si poviem: "radsej nie, lebo pojdem do basy" tak som bezcharakterny.
Ak myslim na to, ze chcem niekoho zabit a nakoniec si poviem: "uf, to je humus, to by som nespravil" tak vo mne predsa len zabojovalo svedomie a troska charakteru sa prejavilo.
Samotne myslienky su sice zaujimave, ale treba ich brat komplexne a nielen vytrhnut jednu konkretnu myslienku a na zaklade nej posudzovat charakternost.
Niekto môže mať kľudne pedofilné úmysly celý život a len to, že kvôli vlastnému strachu nejaké dieťa neznásilní z neho nerobí charakterného človeka.