Aký máte nazor hlavne teraz keď je také teplo nechať zvieratko aute alebo dieťa? Inšpiroval a jeden komentár kde baba písala ze však na10minut je normálne nechať psa aute chudák pes.. Asi nemala domáce zvieratko. Takže celkovo aký máte názor na túto temat
*tematiku.. Je podľa va vás normalne teraz hlavne keď je leto nechať ľudí /deti /zvieratká v aute a nechať im iba trosku otvorené okno? Ci radšej zobrať psa /dieťa so sebou ako fakt ho zabudnúť v aute lebo aj takw sa stalo ze niekto zabudol v aute
Nechat hocikde male dieta same moze len degenerat, toboz v rozpalenom aute. Co sa tyka zvierata tak zalezi ci majitel parkuje v tieni a predtym mal pustenu klimu a fakt sa vrati za 10 min no, inak je to tiez dost nezodpovedne.
asi pred pár rokmi bol taky pripad v nitre. Clovek nechal dieta v aute a isiel do prace a v podstste zabudol na neho. A volake vyhovorky, to vzdy ludia pouzivajú.
Dieta sa v podstate upieklo...
Ja by som toto nikdy neurobil ci uz dietatu alebo psovi ci inemu zvieratu...
Pri najhorsom by som psa niede priviazal pred obchod...
Clovek ak si ide napriklad nakupit tak nikdy nemoze vediet ako dlho tam bude. Moze tam byt vela ludi, moze sa nieco pokazit pri pokladni atd atd... Cize ten cas sa moze kludne predlzit, Takze nech si ti ludia nehovoria ze to bude len "chvilka"...
Je to veľký risk aj keď si idú len odskočiť, nikdy nevedia čo sa im prihodí, stretnú známeho zakecaju sa, zabudnú.. určite by som to nerobila, veď niektoré predmety sa bojím nechávať v aute a to su nehmotne veci...
Úmyselne=je to k*kot.
Neúmyselne= je to individuálne
Je podľa mňa rozdiel spraviť niečo úmyselne s vedomím a z nedbanlivosti.
Ak je niekto taký prípad, že si povie: idem na hodku na nákup nechám v aute dieťa/psa na toho ťazko nájsť slová.
Ak ako tu spomínaný prípad z Nitry a pod. že človek z nedbanlivosti zabudne dieťa, je to tragédia a už len to je trest pre toho človeka. Mne je ľúto aj toho dotyčného a je taká uletená doba, že fakt môže človek zabudnút aj dieťa.
Ak ten človek mal pravidelný rituál, že každé ráno vstal, pripravil sa, najedol a vyrazil do práce (manželka na materskej sa venovala väčšinu času dieťaťu) a zrazu nečakane v nejakom zhone zoberie to dieťa so sebou on, že ho vysadí v škôlke a pod. len cestou ho niečo vyruší a preladí sa na ten stereotyp tak môže automaticky zabudnúť na to dieťa v aute a zaparkuje pred prácou.
Proste je to tragédia.
A určite sa stalo viacerým, že zabudli na niečo a ľudská myseľ je nevyspytateľná a nemusí vždy selektovať veci na ktoré človek zabudne.
Nikdy a za žiadnych okolností nenechávam v aute dcéru samu, ani keď idem natankovať. Ak mám v aute mačku a nie je teplo, rýchle odbehnutie pripadá do úvahy, ale tiež len na 5-15 minút, viac určite nie. Aj včera som ju najskôr zaviezla od veterinára domov, vypustila z prepravky a až potom šla do obchodu, aj keď mi nákup zabral asi 3 minúty. Cez toto vlak skrátka nejde.
@slackerbitch ja som videla video aj o takom, co umyselne zabudol v aute dieta, aby ho zabil a so zenou sa tvarili, ze ups. z toho mi je dost vselijako aj teraz, lebo 1. kto do pici zabije svoje vlastne decko, o ktore sa roky stara? 2. kto do pici ho necha sa upiect v aute?
ech, asi by som mala menej true crimes sledovat..
no a k teme. nechapem. ja uz neverim, ze ked kazdy rok na to vsade 100x upozornuju, ze ti ludia su fakt tak hlupi, ze nechapu, ze to ma svoj dovod, preco sa to nema. asi by ich bolo treba tiez zavriet takto do auta a trosku im pootvorit okienko
Ze su ti ludia keketi.. Bez ohladu na to ci úmyselne alebo "len odbehli" - lebo sama poznam ze idem len po nieco a naspat nesiem par tazkych tasiek.. A propo ak je vonku okolo 25°, po par minutach je v aute 48°, ak okolo 35° tak sa auto vyhreje na otrasnych 60°
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Dieta sa v podstate upieklo...
Pri najhorsom by som psa niede priviazal pred obchod...
Clovek ak si ide napriklad nakupit tak nikdy nemoze vediet ako dlho tam bude. Moze tam byt vela ludi, moze sa nieco pokazit pri pokladni atd atd... Cize ten cas sa moze kludne predlzit, Takze nech si ti ludia nehovoria ze to bude len "chvilka"...
V lete ked je fakt teplo v aute nechanom na slnku to moze urobit iba uplny kokot.
Neúmyselne= je to individuálne
Je podľa mňa rozdiel spraviť niečo úmyselne s vedomím a z nedbanlivosti.
Ak je niekto taký prípad, že si povie: idem na hodku na nákup nechám v aute dieťa/psa na toho ťazko nájsť slová.
Ak ako tu spomínaný prípad z Nitry a pod. že človek z nedbanlivosti zabudne dieťa, je to tragédia a už len to je trest pre toho človeka. Mne je ľúto aj toho dotyčného a je taká uletená doba, že fakt môže človek zabudnút aj dieťa.
Ak ten človek mal pravidelný rituál, že každé ráno vstal, pripravil sa, najedol a vyrazil do práce (manželka na materskej sa venovala väčšinu času dieťaťu) a zrazu nečakane v nejakom zhone zoberie to dieťa so sebou on, že ho vysadí v škôlke a pod. len cestou ho niečo vyruší a preladí sa na ten stereotyp tak môže automaticky zabudnúť na to dieťa v aute a zaparkuje pred prácou.
Proste je to tragédia.
A určite sa stalo viacerým, že zabudli na niečo a ľudská myseľ je nevyspytateľná a nemusí vždy selektovať veci na ktoré človek zabudne.
ech, asi by som mala menej true crimes sledovat..
no a k teme. nechapem. ja uz neverim, ze ked kazdy rok na to vsade 100x upozornuju, ze ti ludia su fakt tak hlupi, ze nechapu, ze to ma svoj dovod, preco sa to nema. asi by ich bolo treba tiez zavriet takto do auta a trosku im pootvorit okienko