@xennus si skor myslim ze ideal neexistuje, lebo to by znamenalo ze vek potom je neskoro.. ale podla coho sa urcuje kedy je cas??
osobne som za moznost po svadbe - po tom co uz dobre poznam svoju partnerku i jej chyby a dobre vlastnosti a viem ze sa nerozideme pri prvej hadke. ze laska nie je len fyzicka zalozena na tuzbe, vasni a sexe, ale na niecom hlbsom..
@johnysheek ideal som myslel zo stranky fyzickeho a psychyckeho vyvoja, nie to ze vtedy sa kazdy musi odpannit... myslim ze neexistuje neskoro aj ked taka 40 rocna panna je uz trosku divne
a vsetko to co si vypisal sa da dosiahnut aj bez manzelstva, nepotrebujem prsten a uradny dokument aby som mal vztah zalozeny na niecom hlbsom
@xennus ano viem ze da.. ale zalezi i na tom ako manzelstvo beries..
vacsina ludi to berie len ako prsten papier, urady a byrokraciu..
no mozes to brat i ako nejaky akt.. slub vernosti tomu druhemu, verejny prejav lasky a zaviazanie sa..
mozno to vacsina odvrhne, lebo dnes je to ine.. ale v minulosti sa robili pri krste, svadbe, atd obrovske oslavy. Vacsina povie, aby sa ozierali, ja v tom vsak skor vidim to, ze ti co prezivali tu stastnu chvilu sa chceli so svojim stastim podelit i s ostatnymi. Preto ludia dokazali byt sudrznejsi a hlavne stastnejsi a to dnes chyba.
Dnes sa kazdy radsej uzavrie do seba. Dvaja zacnu zit spolu a casto to ani blizka sirsia rodina nezisti..
inak fyzicky vyvoj mozno.. ale i ten zvacsa konci az po 18 a psychicky.. ten sa vyvija minimalne do 20 ale i neskor..
@beautiful-disgrace normalne vies jeden chlapec v stvrtej triede na zakladke si pozical odo mna na vytvarnej farbicky, a uz to bolo uz som nebola panna potom ja viem ze je to priskoro ale ked my sme sa tak velmi lubili ale on to vsetko dojebal a nevratil mi farbicky kokot :d to bol koniec nasho vztahu dufam ze som to objasnila dostatocne dobre...
@johnysheek netvrdim ze v tom veku sa vyvyn cloveka ukonci, tvrdim ze vtedy uz ma fyzicku vybavu schopnu a psychycky je citovo na to pripraveny pretoze (dufajme) v tom vidi viac ako zasunutie
a co sa tyka manzelstva... je to isty druh slubu to ano ale, zase tvrdim ze ten slub nic neznamena to iste co sa slubuje pri obrade mozem slubit priatelke aj teraz a moze to byt pravdivejsie ako u ineho na svatbe, vsak su rozvody, podvadzanie a tak...
ale to je moj nazor, asi mas iny a neberiem ti ho... moj vypliva asi z toho ze som neveriaci a tak nevidim zmysel v obradoch a ceremoniach
@xennus asi som sa zle vyjadril ale presne to co ty tvrdis v prvom odstavci je to s cim uplne nesuhlasim.
Teda ako som parkrat tvrdil, su vynimky ktore su.. ale vacsina ludi si myslim je v tom veku este dost citovo nestala
jasne ze to mozes slubit jej i bez toho.. ja som to skor vsak myslel vo vyzname ze to niekto spravi verejne, teda je to svojim sposobom silnejsie.. lebo porusenie verejneho slubu je v podstate neucta nielen voci partnerke, ale i tym ostatnym "svedkom"
a rozvody a podobne by som ku tomuto neradil, lebo tie nevyplyvaju z toho aktu ale z inych dovodov, zvacsa prave z nepoznania partnera, ci inych ..
no tvoj nazor ti teda neberiem, ja som veriaci a preto tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
A pre istotu založ ďaľšiu tému aby si to každý všimol že už nie si panic !!!
A tie komenty za tymy vekmy si si mohol odpustit
nie som tak cool že by som mal prvý sex za sebou v 15-tich : disappointed:nezaspím kvôli tomu : disappointed:
:
Aj keď to, že sa ti postavil neznamená, že si sexoval
(nie, nie som panic)
...joj ta dnesna mladez...
14 da sa
15 idealne -- idealne??
16 idealne -- idealne?? -- co je na tom idealne?
17 kus neskor ale inak v poho -- prepac neskoro.. to mi chces povedat, ze ludia v tomto veku uz maju jasno vo svojich citoch a vztahoch??
18 si poctivý -- v com poctivy??
som panic (čo už) -- preco co uz?? ja som na to napriklad hrdy a velmi hrdy..
osobne som za moznost po svadbe - po tom co uz dobre poznam svoju partnerku i jej chyby a dobre vlastnosti a viem ze sa nerozideme pri prvej hadke. ze laska nie je len fyzicka zalozena na tuzbe, vasni a sexe, ale na niecom hlbsom..
//ale to je uz rozdiel.. milovanie vs. sex //
@johnysheek
a vsetko to co si vypisal sa da dosiahnut aj bez manzelstva, nepotrebujem prsten a uradny dokument aby som mal vztah zalozeny na niecom hlbsom
vacsina ludi to berie len ako prsten papier, urady a byrokraciu..
no mozes to brat i ako nejaky akt.. slub vernosti tomu druhemu, verejny prejav lasky a zaviazanie sa..
mozno to vacsina odvrhne, lebo dnes je to ine.. ale v minulosti sa robili pri krste, svadbe, atd obrovske oslavy. Vacsina povie, aby sa ozierali, ja v tom vsak skor vidim to, ze ti co prezivali tu stastnu chvilu sa chceli so svojim stastim podelit i s ostatnymi. Preto ludia dokazali byt sudrznejsi a hlavne stastnejsi a to dnes chyba.
Dnes sa kazdy radsej uzavrie do seba. Dvaja zacnu zit spolu a casto to ani blizka sirsia rodina nezisti..
inak fyzicky vyvoj mozno.. ale i ten zvacsa konci az po 18 a psychicky.. ten sa vyvija minimalne do 20 ale i neskor..
@heartxcore a ty si si od koho poziacal farbicky?
a co sa tyka manzelstva... je to isty druh slubu to ano ale, zase tvrdim ze ten slub nic neznamena to iste co sa slubuje pri obrade mozem slubit priatelke aj teraz a moze to byt pravdivejsie ako u ineho na svatbe, vsak su rozvody, podvadzanie a tak...
ale to je moj nazor, asi mas iny a neberiem ti ho... moj vypliva asi z toho ze som neveriaci a tak nevidim zmysel v obradoch a ceremoniach
Teda ako som parkrat tvrdil, su vynimky ktore su.. ale vacsina ludi si myslim je v tom veku este dost citovo nestala
jasne ze to mozes slubit jej i bez toho.. ja som to skor vsak myslel vo vyzname ze to niekto spravi verejne, teda je to svojim sposobom silnejsie.. lebo porusenie verejneho slubu je v podstate neucta nielen voci partnerke, ale i tym ostatnym "svedkom"
a rozvody a podobne by som ku tomuto neradil, lebo tie nevyplyvaju z toho aktu ale z inych dovodov, zvacsa prave z nepoznania partnera, ci inych ..
no tvoj nazor ti teda neberiem, ja som veriaci a preto tak