Vynechajme tie chronicky (a opodstatnene) neobľúbené krajiny ako sú Irán, Irak, Sýria ,Severná Kórea a pod. Nikto kto si cení svoj život a slobodu by tam žiť nechcel.
Ja by som si v Iráne vedel predstaviť život (až na to hnusné teplo), dokonca sa tam čoskoro chystám. Nejaký piatok dozadu si mohla kľudne cestovať aj do centrálnych častí Iráku, teraz by si mohla napríklad cestovať do niektorých častí kurdskej (teda severnej) časti Iráku (bez nejakého významného ohrozenia života). Je sranda, ako veľmi sú ľudia dezinformovaní o týchto krajinách a vedia o tom...
@openmindedfreak jedna vec je cestovať tam a jedna vec žiť si myslím....a žiť tam bezpečné , hlavne pre bielu osobu dvakrát ,moc nie je a je jedno či sú tam momentálne nepokoje alebo nie...berme to celkovo....ale ak tam budež naozaj žiť, tak to si o tom rada prečítam
pre mna je iran jedna z krajin ktora podla mna vobec neni taka zla jak je popisovana a rad by som tam isiel aspon na vylet. to ze ludia su kokoti a povazuju iran za zem plnu "arabov" a islamu je trocha smutne ale aspon sa to vycisti od nezelaneho odpadu z europy a usa
ak si odmyslím všetky tie krajiny ako popisuješ v zadaní a vezmem do úvahy bežné krajiny, kam sa ľudia sťahujú zo Slovenska, tak by som určite nechcela Nemecko/Rakúsko/Švajčiarsko a USA a Anglicko.. inak by som asi bola spoko hocikde
@chlorofyl tu ale nejde o výlet ale o ŽITIE proséím pekne nech to každý pekne vidí...žitie, pracovať tam , bývať tam dlhodobo ....a nikto tu nespomína arabov a ich kultúru ...ide o vnútorné konflikty, chudobu a samozrejme velmi rozdielne zvyky, zákony a podobne
Hej, hej...bielu osobu, to si sa teda trafila. Čítala si si niekedy vôbec niečo o tých krajinách? Alebo tu len teraz strielaš? V Iráne napríklad urazíš človeka tým, že ho nazveš arabom, oni sa práve hrdia svojimi perzskými predkami, čiže sú to peržania. Ženy si tam naopak vybielujú pokožku, pretože v istých častiach Ázie je to považované za znak bohatých ľudí/či vyšších kást. Niektoré ženy majú zahalené aj ruky, avšak nie preto, že by museli, ale práve preto, aby sa im neopálili. Neviem v akom roku to bolo, ale minister Izraelu Benjamin Netanyahu sa jednu dobu vyjadroval na adresu Iránu (tieto krajiny sa moc nemusia). Začal kecať o tom, že keby bola tá krajina skutočne slobodná, ľudia by tam mohli ísť voliť. nosili by džínsy a počúvali západnú muziku. Následne začali ľudia posielať masovo fotky na internet, že Izrael má veľmi smiešne predstavy o iránskom národe, pretože všetky tieto výdobytky už dávno má. Tá krajina nie je taká neslobodná, ako tu interpretuješ. Ale ako vravím, ľudia sú ovce a omielajú to isté dookola radšej, ako by si niečo prečítali. Bolo by to určite efektívnejšie. Týmto všetkým netvrdím, že sa tam nedejú aj krivdy, ale vari je na svete krajina, kde sa nedejú?
@openmindedfreak nie, o iráne som čítala a vela nemusíš mi to tu vysvetlovať......tie krajiny som do zátvorky dala z jedného dôvodu...aby celé fôrum nebolo o tom že všetci budú vypisovať tieto arabské krajiny ....chcela som aby sa riešili iné krajiny...neviem, dá sa to pochopiť?
Chcem ešte raz zvýrazniť to ŽIŤ .....ak by šlo len o výletík tak by som neváhala zájsť ani do tej kórei
Ja by som určite nechcela žiť v Indii, Emirátoch, Nemecku, Rakúsku, Hollandsku , Thajsku, číne, japonsku a usa ....ale šla by som sa ovšem pozrieť do každej ....až na to rakúsko, to ma neláka vôbec.
Irán ani nie je arabská krajina, arabi tam tvoria 2-3% celkového obyvateľstva. Aj celá tá predstava o "arabskom svete" je úplne mimo. Ale je mi to vlastne jedno, ľudia si stále budú mlieť to svoje...lóve & piss...
Pozri, mňa ľudia odhovárali aj od cesty do Nepálu, bol som tam sedem dní po zemetrasení (vraj ma tam ľudia napadnú, kvôli vode, jedlu - nič z toho sa nestalo, naopak boli veľmi milí a nevtieraví a to som sa pohyboval aj v zdevastovaných častiach Káthmandú/Gorkhy), mojej mamky bratranci sa narodili v Damašku, to je v Sýrii, starší Roberto tam žil do nejakých deviatich rokov, bratranec mal zasa sýrsku priateľku... naviac celkom sledujem štúdia z pražskej metropolitnej univerzity, kde sa ľudia práve blízkym a stredným východom zaoberajú... takže nie sú to úplne len moje predstavy + som navštívil Spojené Arabské Emiráty, ja teraz nevyťahujem z rukávu nejaké vymyslené veci nejakým opitým chujom z Hornej Dolnej, čo bol maximálne pracovať dakde na stavbe v Ostrave a myslí si, že precestoval polovicu sveta, ja som tiež neprecestoval polku sveta, ale na svoj vek som toho pocestoval dosť....a hej, viem si predstaviť život v Iráne, nie tam len cestovať...
určite choď, Nepál je úžasná krajina, Mongolsko, to ti neviem povedať, ale chcem absolvovať Uzbekistan a Kazachstan niekedy... tento rok máme na pláne dve trasy, obe na tri mesiace, buď to India/Bangladéš/Indonézia...alebo do Gruzínska letecky, a potom stopom cez Arménsko do Iránu...
@openmindedfreak otec chodil do tých miest (uzbekistan , kazachstan, celkovo tá najvacsia neznáma v severnej a strednej ázii, má odtial vela zážitkov. asi aj preto ma tak lákajú
@chlorofyl musí to byť pecka, najmä južná časť, teraz nedávno sme stretli borca na prednáške...letel sám do Číny a stopoval na hranici s Tibetom, tuším ale 6000 km prestopoval, bez znalosti ich miestneho jazyka/jazykov, prestopoval sa do Kyrgyzstanu, a potom že stopoval ďalších pár tisíc km až na Slovensko
maďarsko je náhodou fajn, aj ludia sú v pohode, chodievala som tam často kedysi...majú nádherné miesta ...škoda tej ich ekonomiky....kebyže sú na tom ako nemci tak tam žijem ....a som pán
neviem, okrem takých kde by mi nehrozilo nebezpečenstvo a kde je veľká chudoba, nemám asi odpor k žiadnemu štátu kvôli jeho fungovaniu alebo tak. politika bude odveci vo viacerých, ale to som naučená, keďže žijem na slovensku a v česku skôr ma momentálne láka spoznávať nejaké nové krajiny a cestovať niekam
@strangelove no neviem či je fajn hlavne tá reč ma odrádza ... ja neviem možno som hnusný ale nedokázal by som mať nič s maďarkou ... cely čas by som sa asi smial keby hovorila
@sheily vies preco sa ludia zo SR stahuju do nemecka a ostatnych krajin co vypisujes? Je tam dobra ekonomika dokonca jedna z najlepsich na svete takze preto normalny slovaci bez rozdielu na to ci ma IQ 10 alebo 120 odchadzaju dokonca stahuju za 100 krat lepsim zivotom ako je na slovensku a ked do tych krajin nechces ist tak nechod otroc pre slovakov a chudobnejsie krajiny za par korun na keajec chleba mozno s maslom
@alex12346 a by the way, nepovedala som ani, že chcem ostať na Slovensku, tak nevyvodzuj unáhlené závery z jedného komentára keď ma nepoznáš, nezjedol si múdrosť sveta aj keď sa tak asi cítiš
@sheily vies to ty si asi zjedla vsetku mudrost sveta lebo ani nevies co pises raz napises ano raz nie naco potom vobec nieco pises ? Ja som sa len k tvojmu komentu vyjadril . Jasne si povedala ze tam kde sa stahuju slovaci tam by si byvat nechcela a aby si bola v obraze aj ine narodnosti sa stahuju do zapadnych krajin ako nemecko, UK a atd. Neber to osobne ale nemam rad ked sa niekto citi byt mudrejsi ako je realita a to neber v zlom
@openmindedfreak Irán je fajn krajina, kým vieš prijať veľký vplyv náboženstva na politiku. Ja to beriem tak, že vzhľadom na región sa jedná o vyspelu krajinu, ale žiť by som tam nechcel, lebo je stále o dosť iná.
tie krajiny co si vymenovala mali slobodu niektore no teraz ju nemaju to je fakt a neviem ja mam precestovanu tak miliontinu sveta aj to prehanam tak neviem ale inak vsade v kazdom state na svete sa urcite najde dobre miesto na zivot
nikde mimo Europy
ani USA, rozhodne nie v USA, USA podla mna ani neexistuje, to su len filmove kulisy
mozno jedine japonsko z tych mimoeuropskych by pripadalo do uvahy, ale na dlhodobe zitie asi radsej nie.
a v Madarsku tiez nie, tam je to samy komar, kukurica a privela Madarov
@alex12346 wtf ty si precitaj otazku.
Pre uplnost ti ju zopakujem: V ktorej krajine by ste urcite nechceli zit?
Je otazka, ktora sa pyta na subjektivny nazor respondenta. To ze mne OSOBNE su tie krajiny nesympaticke ci uz svojou politikou alebo niecim inym neznamena, ze neviem ako sa tam zije a ze sa tam INI ludia stahuju. V 25tich by si uz mohol vediet citat s porozumenim.
@sheily " ak si odmyslím všetky tie krajiny ako popisuješ v zadaní a vezmem do úvahy bežné krajiny kam sa ľudia šťahujú zo Slovenska " nauč sa zrozumitelne pisat do tych krajin co si vypisovala sa stahuju slovaci jasne si napisala ze by si urcite nesla do tych krajin len pre info UK,USA,Nemecko,Svajciarsko a Rakusko moze tvorit na zemi dakych 20% planety kedze Usa je velke a ja viem ze si to tak myslela ze z tych kde sq stahuju slovaci lenze problem je v tom ze vacsinov tam sa ludia zo sr stahuju
@sheily a len tak zo zaujimavosti kam by si sa pr
estahovla ty ? Do Nigerie? Do Rununska ? Alebo do Ciny ? Povedz kaam lebo nerozumiem co je zle na tych krajinach
@alex12346 ešte raz a naposledy lebo nemám čas sa hádať na hlúpostiach.
citujem čo si písal:
" " ak si odmyslím všetky tie krajiny ako popisuješ v zadaní a vezmem do úvahy bežné krajiny kam sa ľudia šťahujú zo Slovenska " nauč sa zrozumitelne pisat do tych krajin co si vypisovala sa stahuju slovaci jasne si napisala ze by si urcite nesla do tych krajin"
áno napísala som to. LEBO URČITE DO tých krajín ísť nechcem. NEPÁČIA sa mi tie krajiny, nechcela by som tam žiť, nič ma tam neláka, absolútne nič. dopč čomu na tom nerozumieš??? to že sa tam sťahuje veľa slovákov neznamená, že ja musím byť rovnaká!
je mi úplne jedno kto sa kam sťahuje a aké zeme môžu tvoriť koľko percent planéty, lebo to tak reálne nie je, nebude a po druhý krát je mi úplne jedno kam sa sťahujú ostatní slováci LEBO JA TO NECHCEM. keď máš problém pochopiť to tak navštív psychologičku alebo školskú poradkyňu alebo ja neviem koho.
keď ťa to zaujíma, chcela by som žiť v Ázii alebo v španielsky/portugalsky hovoriacej krajine. Ešte niečo?
Na tých krajinách nie je obecne zlé nič, ale MNE MNE MNE MNE sa nepáčia.
@sheily ze psychologicku dobre ty este ma posli za psychiatrom zato ze sama nevies co pises ja som na tvoj koment zato zaregoval lebo si pisala ze by si do tych krajin nesla lebo sa tam stahuju slovaci kedze to co si napisala moze mat dvaa obsahy jeden ze by si tam nesla lebo su taam slovaci (co som ja pochopil ) a druhy ze z tych konkretnych krajin kde sa slovaci stahuju a mimochod si napisala 5 krajin mala si jednu ktoru neznasas a uz ani ja sa nechcem hadat kvoli tvojej negramotnosti takze to ukoncime tak ze sa na vsetko vykasleme
@alex12346 nikde som nenapisala ani len naznakom, ze tam nechcem ist preto, ze sa tam slovaci stahuju, to ze ty mas problem porozumenim nie je moja vec. Jj ja som negramotna a ty nemas ani ukoncenu zakladnu napustaj sa do hadok, ked na to nemas. Pa.
Lol ludia preco sa hadate a preco mate vobec nejaky dovod obranovat urcitu krajinu, preco sa vas to citovo dotyka neviem pochopit.
Kebyze niekto napise ze cyprus je najvacsia diera kde ziju len sami vypatlanci tak mi to je sumafuk alebo ked niekto napise daco zle o rusku ktore velmi obdivujem ...je to predsa len nazor niekoho a nie oravda a ani fakt....kebyze ludia toto chapu tak je v diskusiach ovela menej hadok...ale asi sa snazim zbytocne co ? Lebo niektori ludis maju pokazeny den kym niekoho cudzieho nevyvedu z omylu.
@sheily vsak ok ani neviem kolko mas rokov ani ci by som ti mal tykat ale uznaj ze si to napisala dost znezrozumitele jasne z toho textu vyplyvalo ze by si na tie miesta nesla lebo su tam slovaci uz rozumiem co si s tym chcela povedat ale nabuduce pis radsej strucne a jasne a nehraj sa na mudru ze tam zacnes vypisav "z tych krajin kde sa stahuju slovaci" a zacnes to rozpisovat ako guma v gatiach miesto toho aby si to napisala jednym alebo dvoma slovami potom sa netreba cudovat ked niekto nieco inak pochopi ako ma
Už si nehovorím, kde by som nechcel alebo chcel žiť. Zaoberám sa hlavne tým, čo mám v najbližšej dostupnosti a tým je vlastné telo. Jeden ho začne počúvať a viac sa venovať svojmu srdcu a hneď je všade doma.
(OK písal som, že idem tam, azda aj to sa podarí )
Tie temperamentne narody, vsetky do jedneho...pocnuc blizkeho madarska, konciac juznou amerikou. A potom tie ultra pokorne stastne resp maximalne chudobne krajiny azie a afriky. Ja som civilizovany obcan tuziaci po vyssej zivotnej urovni nez ma slovensko a nie naopak...
@sob3k to mi je jasné, v podstate ide o teokraciu, ale neviem či o tom vieš, ale Irán sa tiež do 70. rokov minulého storočia vybral cestou sekularizácie spoločnosti (ako napr. Turecko), bohužiaľ vtedajší šah ušiel do exilu a z exilu prišiel nový duchovný a to Rúholláh Chomejní a ten celú sekularizáciu rozložil a zatiahol vysokých duchovných do najvyššej politiky, takže sa k vláde dostali šíítki moslimovia...ale súhlasím, je tam silný vplyv náboženstva na každodenný život, ale ono je celkovo dosť zložité písať o týchto veciach, pre mňa je blízky a stredný východ najzložitejšia/najkomplikovanejšia časť sveta, tam vládnu také paradoxy, že si to nevieme ani predstaviť...no aj tak tam veľa ľudí inklinuje k európskemu štýlu života, samozrejme v domácnostiach...
Takých je veľa, ale napr. USA, to je úplne iný svet, ale veľa ľudí u nás má predstavu vytvorenú čisto z filmov, takej bohatej a slobodnej Ameriky, kde sa robí len to, čo ťa baví a ľahko z toho vyžiješ, ale skutočnosť je úplne iná, hlavne keď sa rozprávate z bežnými američanmi, z bežných neznámych miest, dedín...
@openmindedfreak Viem o Islamskej revolucii, viem o vyhnani Saha. To su vpodstate zaciatky nepriatelstva so zapadom, kedze Sah bol podporovany zapadom. Viem taktiez o roznych pokusoch o prevraty co tam boli, o vojne s Iraqom, o bombovom utoku, kde zahynulo vela cinovnikov...
Ja viem napr aj to, ze za homosexualitu je smrt tak ako v Saudskej Arabii, no mozes sa nechat prerobit na zenu a paradoxne, v prerabani pohlavi je Iran snad najvyssie vo svete a udajne ich experov obcas vyhladavaju aj transexuali zo zapadu.
Sledujem Syrsku obciansku vojnu, cize aj ked niesom na to nejaky expert, na rozdiel od vacsiny Birdzakov sa snazim mat aspon elementarny prehlad o tom, co vidim a "komu fandim"
@melancholik co mas proti madarom? Ci ty si jeden z rych kretenov narodniarskych co sa este aj na tisicrocnej vcele rozculuje ze co sa tam madar po liptove prehana na koni?!
Africke staty asi okrem JAR, a tuniska, a teraz tam je celkovo na prd. Taka krasna zem a taky osud. Sice JAR tam je v hlavnom meste cez 20vrazd denne cize nic moc. Ale keby tam bolo bezpecme nevadilo by mi tam zit niekde pri mori, v domceky s klimou, s jedlom, daky Zanzibar a pod.
Tieto Arabske asi ziadny, i ked Dubaj nie je zly ked mate prachy. Tam by sa hadam dalo pozit. Ale nelaka ma to. Umelina. Ani v Rusku by som nechcela,vsetko tam zakazuju clovek ani pipnuť nemoze. Ani nic v Azii ma nelaka, chudoba, preludnenost. India kde kazdych 10 minut znasilnia zenu? Bieda, tiez pekne prostredie ale co z toho? Cina,korea vobrc nie. Mozno thajsko, tiez ak by som bols zabezpecena v domceku pri plazi hmmm. Japonsko tiez bieda. Nepal je krasny ale polit.situacia na prd tiez. Netusim no... Vsade je obtiazne a kto ma prachy tomu je aj v Syrii dobre.
Vsak ani v EU uz nie sme nikde v bezpecii. Coskoro pride kriza lebo tato vlada vsetko vytuneluje a poznasilnuju nas mladi Achmed a Omar a bude hej...
Ja by som chcela zit v Taliansku ked este vyzeralo a bolo take Dolce Vita. Sicilia, Sardinia,Liguria,Rim, atd. Chcela by som zit v Portofine
Fú, určite by som nechcela žiť v Rusku. Mám pocit, že tam je to ešte viac za opicami ako tu, aj čo sa týka homosexuality a hocičoho podobného a vždy mi Rusko evokuovalo iba zlé veci ako incest, vodku, nevkusné ženy, domáce násilie a detských bezdomovcov. Nechcela by som bývať ani niekde v Somálsku, Ugande a podobne, v takých zaostalých krajinách a teraz keď je tam pokokot utečencov tak asi ani v Nemecku nie.
Celkom by som chcela žiť v Tunisku, chceli ma tam kúpiť keď bola mama so mnou na dovče, nejaký starší bezdetný pár (vraj), chceli ma vymeniť za kopu zlata, jak by mi bolo dobre, mala by som zlatý Iphohne s instagramom plný fotiek silikónov, luxusných aut a všade by som pchala hashtag #richkidsoftunisia a tak no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
99 komentov
Ina planeta pre mna
Ja by som určite nechcela žiť v Indii, Emirátoch, Nemecku, Rakúsku, Hollandsku , Thajsku, číne, japonsku a usa ....ale šla by som sa ovšem pozrieť do každej ....až na to rakúsko, to ma neláka vôbec.
o nepále máš dáky blog?
Môj starý otec nikdy nešiel do Maďarska, ale Maďarsko prišlo za ním Prežil v ňom šesť rokov okupácie cez druhú svetovú vojnu.
ani USA, rozhodne nie v USA, USA podla mna ani neexistuje, to su len filmove kulisy
mozno jedine japonsko z tych mimoeuropskych by pripadalo do uvahy, ale na dlhodobe zitie asi radsej nie.
a v Madarsku tiez nie, tam je to samy komar, kukurica a privela Madarov
Pre uplnost ti ju zopakujem: V ktorej krajine by ste urcite nechceli zit?
Je otazka, ktora sa pyta na subjektivny nazor respondenta. To ze mne OSOBNE su tie krajiny nesympaticke ci uz svojou politikou alebo niecim inym neznamena, ze neviem ako sa tam zije a ze sa tam INI ludia stahuju. V 25tich by si uz mohol vediet citat s porozumenim.
estahovla ty ? Do Nigerie? Do Rununska ? Alebo do Ciny ? Povedz kaam lebo nerozumiem co je zle na tych krajinach
citujem čo si písal:
" " ak si odmyslím všetky tie krajiny ako popisuješ v zadaní a vezmem do úvahy bežné krajiny kam sa ľudia šťahujú zo Slovenska " nauč sa zrozumitelne pisat do tych krajin co si vypisovala sa stahuju slovaci jasne si napisala ze by si urcite nesla do tych krajin"
áno napísala som to. LEBO URČITE DO tých krajín ísť nechcem. NEPÁČIA sa mi tie krajiny, nechcela by som tam žiť, nič ma tam neláka, absolútne nič. dopč čomu na tom nerozumieš??? to že sa tam sťahuje veľa slovákov neznamená, že ja musím byť rovnaká!
je mi úplne jedno kto sa kam sťahuje a aké zeme môžu tvoriť koľko percent planéty, lebo to tak reálne nie je, nebude a po druhý krát je mi úplne jedno kam sa sťahujú ostatní slováci LEBO JA TO NECHCEM. keď máš problém pochopiť to tak navštív psychologičku alebo školskú poradkyňu alebo ja neviem koho.
keď ťa to zaujíma, chcela by som žiť v Ázii alebo v španielsky/portugalsky hovoriacej krajine. Ešte niečo?
Na tých krajinách nie je obecne zlé nič, ale MNE MNE MNE MNE sa nepáčia.
už neviem ako viac po lopate ti to mám vysvetliť.
Kebyze niekto napise ze cyprus je najvacsia diera kde ziju len sami vypatlanci tak mi to je sumafuk alebo ked niekto napise daco zle o rusku ktore velmi obdivujem ...je to predsa len nazor niekoho a nie oravda a ani fakt....kebyze ludia toto chapu tak je v diskusiach ovela menej hadok...ale asi sa snazim zbytocne co ? Lebo niektori ludis maju pokazeny den kym niekoho cudzieho nevyvedu z omylu.
(OK písal som, že idem tam, azda aj to sa podarí )
Vybrala by som si USA, Australiu, alebo Taliansko, Spanielsko.
Ja viem napr aj to, ze za homosexualitu je smrt tak ako v Saudskej Arabii, no mozes sa nechat prerobit na zenu a paradoxne, v prerabani pohlavi je Iran snad najvyssie vo svete a udajne ich experov obcas vyhladavaju aj transexuali zo zapadu.
Sledujem Syrsku obciansku vojnu, cize aj ked niesom na to nejaky expert, na rozdiel od vacsiny Birdzakov sa snazim mat aspon elementarny prehlad o tom, co vidim a "komu fandim"
Tieto Arabske asi ziadny, i ked Dubaj nie je zly ked mate prachy. Tam by sa hadam dalo pozit. Ale nelaka ma to. Umelina. Ani v Rusku by som nechcela,vsetko tam zakazuju clovek ani pipnuť nemoze. Ani nic v Azii ma nelaka, chudoba, preludnenost. India kde kazdych 10 minut znasilnia zenu? Bieda, tiez pekne prostredie ale co z toho? Cina,korea vobrc nie. Mozno thajsko, tiez ak by som bols zabezpecena v domceku pri plazi hmmm. Japonsko tiez bieda. Nepal je krasny ale polit.situacia na prd tiez. Netusim no... Vsade je obtiazne a kto ma prachy tomu je aj v Syrii dobre.
Vsak ani v EU uz nie sme nikde v bezpecii. Coskoro pride kriza lebo tato vlada vsetko vytuneluje a poznasilnuju nas mladi Achmed a Omar a bude hej...
Ja by som chcela zit v Taliansku ked este vyzeralo a bolo take Dolce Vita. Sicilia, Sardinia,Liguria,Rim, atd. Chcela by som zit v Portofine
Celkom by som chcela žiť v Tunisku, chceli ma tam kúpiť keď bola mama so mnou na dovče, nejaký starší bezdetný pár (vraj), chceli ma vymeniť za kopu zlata, jak by mi bolo dobre, mala by som zlatý Iphohne s instagramom plný fotiek silikónov, luxusných aut a všade by som pchala hashtag #richkidsoftunisia a tak no