V ktorom veku je už podľa vás "prijateľné" mať dieťa a zvládnuť to?
Ja viem, že záleží na situácii, na povahe, zodpovednosti dvoch ľudí atď., ale ak by ste aj dieťa neplánovali, v akom veku najskôr by ste si ho už nechali s vedomím, že zvládnete výchovu? Len ma zaujímajú vaše názory
vedomie že zvládnem výchovu závisí od faktov ktoré si napísala... takže jedine vtedy keby sme boli zapezpečení a keby sme vedeli o sebe že to zvládneme
Podla ma určite nie pre terajšich stredoskolakoch melokedy im to.vydrzi a skonci to rozvodom rozchom .. A potom tie ich deti beru taky spravny zivot ako mali ich rodicia pokial poznaju aj otca... A potom sa cudujme ze maloktore vztahy vydrzia dlho... Vsetko je len o tom vyskusat, najst chyby a odkopnut. Urcite je spravnejsie rodinu si zaobstaravat po dokonceni nejakej tej bud strednej alebo vysokej skoly. Aby davali detom aspon nejaky ten priklad. Vek nieje urcity len sa musia na to citit
@nicolkaa ak by som mala peniaze, tak kludne aj teraz si myslim, ze by som to zvladla.... kvoli prachom by som asi isla aj na potrat... kedze dieta stoji peniaze a bez to nejde
keby som otehotnela cez strednu, to by som si nechcela nechat.. keby cez vysku, uz sa o tom da uvazovat, ale aj tak je spravny cas az ked su dvaja zabezpeceni, cize ak nemam zazobaneho partnera, tak az po vyske, ked uz pracu mam ja..
@nicolkaa niekto to nezvladne nikdy, niekto ani v 30tke, a niekto je perfektny rodic aj v 18tke.....to, ze sa niekto vyhovara, ze nezvladne vychovu je fakr len vyhovorka.....dost chaba......horsie je to s financiami, skolou, niekto nema este v 30tke ani partnera....takze fakt zalezi od indivindi okolnosti .....ja osobne som mala prve dieta v 25tke.....ked uz som mala po skole, mali sme byt a uz som pracovala......
nikdy nezvladnem vychovu a to som si na 100% ista.ale chcela by som sa o to niekedy pokusit,ale nie vtedy,ked si od nudy poviem,ze chcem zmenit svoj zivot.
zatial mi ,,staci,, neter.nie je to len o vychove,je to o zodpovednosti.ako moze byt niekto za niekoho ineho zodpovedny,ked nie je ani za seba. ako sa dokazes postarat o babo(pripadne dvojcata), ked sa o teba staraju tvoji rodicia??
asi až po výške :/ chcela by som už aj teraz, a pomaly by sa aj dalo, keďže priateľ už má istú robotu a čoskoro si začne aj hľadať vlastné bývanie, takže toto by nebol problém a ja som si na milión % istá že by som sa vedela postarať, vychovať a tak (som rodená matka ale keďže chcem ísť na ošetrovateľstvo, tak sa to jednoducho skôr ako po výške nedá... takže takých 23 ak dobre rátam
kebyze chcem deti, tak okolo 25, ale to si budem iba budovat karieru a neskor okolo 30 je uz podla mna neskoro na prve dieta, lebo nechcem mat 40 a dieta, ktore vstupuje do puberty, v 40ke by som chcela mat uz dospele....cize mi to vobec nevychadza, lebo nemienim rodit v 22, takze z toho vyplyva, ze nemam mat kedy deti a tym padom ich ani nechcem
keď budem mať akú takú istotu, že to zvládneme, finančne aj psychicky a všetko s tým spojené, ale tak zase ja osobne ani nechcem dieťa dáko neskoro, niekto v 30-ke má prvé v dnešnej dobe a to už si myslím, že je neskoro trošku
@nicolkaa prvé dieťa - by už bolo aj na čase po 30 už hrozí, že sa narodí z rôznymi chorobami, a po 35 už je rizikové. Ja si osobne myslím, že by sa to teraz dalo zvládnuť - najideálnejši vek (keďže sa bavíme o veku) je pre ženu po dvadsiatke.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
zatiaľ nie osm pripravený na materstvo...
zatial mi ,,staci,, neter.nie je to len o vychove,je to o zodpovednosti.ako moze byt niekto za niekoho ineho zodpovedny,ked nie je ani za seba. ako sa dokazes postarat o babo(pripadne dvojcata), ked sa o teba staraju tvoji rodicia??
keď budem mať akú takú istotu, že to zvládneme, finančne aj psychicky a všetko s tým spojené, ale tak zase ja osobne ani nechcem dieťa dáko neskoro, niekto v 30-ke má prvé v dnešnej dobe a to už si myslím, že je neskoro trošku
ale dá sa to zvládnuť