Áno, normálne chytám amok pri tom a začínam rozbíjať veci okolo seba. Ukľudní ma len čerstvo vyžmýkaná citrónová šťava zmiešaná s kvapkou kokosového oleja podávaná v plynnom skupenstve.
V bežnom živote ma to otravuje len priemerne... ale ked to počujem v rádiu/telke tak to ma ide odjebať... dpč ten človek je tam zamestnaný na to aby ho ľudia počúvali a on nevie povedať r.
Nevadi mi to, u danej osoby si na to zvyknem a po case to uz prestanem vnimat.
Skor mi vadia ine veci, ktore clovek vie ovplyvnit ako napr. debilne chovanie, zakernost, ohovaranie, vypocitavost....
Áno, lebo to znie, ako keď si niekto kloktá hrdlo alebo ako keby mu zabehla slina. Keď bude moje dieťa račkovať, tak s ním pôjdem k logopédovi. Rovnako, ako keď sa bude hrbiť, pôjdem s ním k ortopédovi.... úplne normálna vec. Keby som ja v priebehu života začala račkovať, tiež by som šla k logopédovi. Nemyslím si, že je to hejt alebo diskriminácia. Proste nepáči sa mi všeobecne, ak niekto má zlú výslovnosť, ktorá nie je zapríčinená úrazom alebo nejakým handicapom. Toto leto som brigádovala, moja náplň práce bola komunikácia cez telefón. Keď mi zavolal pán, ktorý račkoval, musel mi chudák asi 5x zopakovať svoje meno, lebo v ňom mal R a ja som ho nevedela napísať, lebo nebolo jasné, čo je G a čo je R a čo je L. Preto si predstavujem, že je to problematické aj pre takýchto ľudí a cítia sa pri tom nepríjemne a bolo by aj pre nich lepšie, keby im niekto pomohol sa to naučiť vysloviť.
Okrem toho, pripomína mi to nemčinu. Nemčina je dosť nepríjemný jazyk......
@laurikaaa mňa by najviac zaujímalo, ako je možné že je zamesntnaný na takejto pozícii. Ja už ničomu nerozumiem. Jeho/jej náplň práce je rozprávať cez masmédiá, prvotný kontakt ktorý majú s respondentom z celeho slovenska je práve skrze ich hlas. A oni na výberovom konaní si zvolia človeka so zlou výslovnosťou. To je ako keby si niekto najal slepého fotografa. Nedáva to zmysel. Celkovo v našej krajine často premýšľam, ako niektorí ľudia dostali práve takú prácu akú majú....
@borovy však ale to je pekná myšlienka, ale prečo zamestnať človeka, ktorého hlas potrebujeme, na základe nejakých iných atribútov? Ja kebyže mám rádio a hľadám moderátora nejakej konkrétnej rubriky či relácie, nevyberiem si ho na základe dobrého srdiečka a PhD. titulu alebo peknej tváričky. Vyberiem si ho na základe príjemného hlasu, sympatického vystupovania, dobrej výslovnosti. Keď má niečo prečítať do mikrofónu, nejaký report alebo nejaký rebríček piesní, tak mu asi k tomu netreba dobré srdiečko, treba mu dobrý hlas.
Nevadí ale vždy si pomyslím ze ten človek asi nebol plánovaný ked si jeho rodičia nenasli cas na 2-3 sedenia pri logopedicke na jednoduché odstránenie recovej vady..
No a teda čo sa mna týka, mne vadí najma to, ak niekto za to ludi dokaze odsudzovat. Vôbec som nečakala niektore take nenavistne odpovede (aj v tom minulom fóre). ...A čo sa rackovania týka, nevidím dôvod, prečo by mi to malo vadiť, príde mi to skor roztomile.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Skor mi vadia ine veci, ktore clovek vie ovplyvnit ako napr. debilne chovanie, zakernost, ohovaranie, vypocitavost....
Okrem toho, pripomína mi to nemčinu. Nemčina je dosť nepríjemný jazyk......
No a teda čo sa mna týka, mne vadí najma to, ak niekto za to ludi dokaze odsudzovat. Vôbec som nečakala niektore take nenavistne odpovede (aj v tom minulom fóre). ...A čo sa rackovania týka, nevidím dôvod, prečo by mi to malo vadiť, príde mi to skor roztomile.