no až také ako si napísala tak to áno, je to už moc, ale už aj mne sa stalo že som sa pomýlila aj keď nie takto veľmi ale tak určite by som sa za to nepohádala
Vadí mi birdzovské "Grammar Nazi Comando" ktoré sa za každú cenu musí hrať na chytrého a každého opravovať.
Nevadia preklepy ako i/y, ale skôr to, keď niekto vynecháva alebo prehadzuje písmenká, príp. píše nejakým tým divným slangom, čomu občas fakt nerozumiem.
mne to vadí. Samozrejme, že každému sa občas stane preklep. Ale iba občas. Ak niekto robí stále dokola gramatické chyby a pritom úplne banálne tak ma to úplne odrádza si s ním písať.
Ešte tak nejaký preklep,to sa môže stať ale skôr ma serú také chyby,ktoré vznikli len preto že pisateľ je doslova hnilý si po sebe prečítať,čo napísal,predtým ako príspevok zverejní .A tam je aj pôvod náhodných chýb.
uz som si na to zvykla... a obcas si hovorim ked sa nad tym rozculujem ... ze radsej nech nevie gramatiku, ale nech ma charakter... aj ked inteligenciu treba ... no ked sa clovek nevie chovat...
@amasterik tak to nie ale vies tuto mas aspon podobne pis ako pocujes ale tam je to fakt iba o tom ze sa to nabiflis a ani oni to nevedia a napriklad ani nevedia dobre skladat vety ked maju napisat esej
@idiotproof a si z vychodu ze ? naozaj ma nesralo ako sa to presne pise , hlavne ze hned si vedela oco ide , a druha vec , myslel som to smrtelne vazne a ty ma tu ides zotierat ze to je nevhodne.
dalej nebudem komentovat...
@pompochan nie ze nabiflis ale tam proste neexistuje aby si napisala slovo Ies , to nebude o bifleni
jááj, až také, tak to moc, akože niektoré chyby mi nevadia, ale už aby vo slove videla bol Y je trochu extrém, to nie sú drobné chyby z nepozornosti, to je extrém
@idiotproof to nemala byť urážka... nevedel som ako sa to presne píše tak som napísal dis-debil(alebo Dys) to je jedno.. ja keď som bol na tých testoch tak tá čo to tam robí si nevedela spomenúť tak tiež povedala dys debil... a nezdalo sa mi to urážlivé...
ale prečo si ty mna nazvala v priamom prenose debilom , to sa mi nezdá vhodné
@idiotproof ale chápeš , ona nemyslela nikoho konkrétneho.. proste len nahradila slovo.. to pomenovanie.. ona povedala Dys Debilita , myslím presne.. presne ako ja teraz..
@amasterik ja to chapem ,tak isto viem, ze slovo "debilita" vyjadruje isty stupen IQ. ale toto pomenovanie sa uz nepouziva lebo sa zacalo pouzivat ako nadavka. osobne ma to dost urazilo, vdakabohu netrpim ziadnou dys- poruchou ale poznam zopar ludi co nimi trpia a ludom by sa pri pohlade na vysledky ich IQ testov chcelo plakat.. ani jeden nema pod 140.
preto ma to pomenovanie "debil" vytaca.. robim s deckami a je uzasne vidiet ako nejake s dys poruchou, ked ho maju vsetci za uz spominaneho debila, s trochou individualneho pristupu vie s prehladom preskocit v jazyku vsetky "zdrave" decka.. len bohuzial, niekedy na to nepridu ten clovek ide cely zivot s pocitom menejcennosti a nalepkou debil na cele. snad ma pochopis
@mm47 jezisi uplne inac som to myslel. akoze ty furt pindas, ze birdzaci len opravuju chyby vo forach a nikomu neradia, cize som cakal, ze nieco podobne napises aj teraz btw v zivote sa pise oddelene
Iba málokedy odošlem správu, komentár s chybami, vždy všetko 3 krát kontrolujem! "Nenávidím pravopisné chyby. A nemám rada ani keď niekto nepíše s diakritikou!
Áno, vadia mi gramatické chyby, aj keď seknúť sa môže každý... som si vedomá toho, že aj mne sa to stane, ale zriedkakedy.
@loollindussiq aj ja si kontrolujem Písať bez diakritiky je na nete celkom normálne, skôr ma štve, keď niekto píše bez interpunkcie, lebo tam už môže dojsť k zmene významu vety... aj takých je tu zopár, čo tak píšu. A s čítaním ich komentov mám vždy problém
A neviem ako vy, ale mňa osobne vytáča aj hovadenie slovenčiny ako "CmUQ!" alebo "Čo reobenQash?" (sorry, ja to neviem písať - chválabohu - ale snáď chápete a iné hrôzy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
ale chyby a la fylozofia sú na pousmiatie a vhodné pre dlhodobé rýpanie
mislieť,
bi,
kedi,
mylujem,.. Toto nepochopím.
Keď som nato upozornila, tak mi na to jeden napÝsal, že sa ponáhla a že nie je na slovenčine.
MI a MY je rozdiel. Mohli by sa to naučiť.
Nevadia preklepy ako i/y, ale skôr to, keď niekto vynecháva alebo prehadzuje písmenká, príp. píše nejakým tým divným slangom, čomu občas fakt nerozumiem.
a necitam ti ich a za 10 min. mi koncia volne minuty.
tak to nie je prijemne ked si niekto hned pomysli ze si blby a popritom sa po slovensky ucim iba 5 rokov
napr. taky anglican , ten nema sancu spravit gramaticku chybu vo svojom jazyku.. slovencina je v tomto drbnuta. picoviny o mnoznom cisle v rodoch..
v slovencine je ta predpona dys-
a podla tvojej teorie je ok napisat ynternet lebo ani to nie je slovenske
dalej nebudem komentovat...
@pompochan nie ze nabiflis ale tam proste neexistuje aby si napisala slovo Ies , to nebude o bifleni
ale prečo si ty mna nazvala v priamom prenose debilom , to sa mi nezdá vhodné
od tej zeny to bolo tiez slusne surove a hlavne uplne neprofesionalne.
ale šak chápem že ochraňuješ nech ti to vydrží..
preto ma to pomenovanie "debil" vytaca.. robim s deckami a je uzasne vidiet ako nejake s dys poruchou, ked ho maju vsetci za uz spominaneho debila, s trochou individualneho pristupu vie s prehladom preskocit v jazyku vsetky "zdrave" decka.. len bohuzial, niekedy na to nepridu ten clovek ide cely zivot s pocitom menejcennosti a nalepkou debil na cele. snad ma pochopis
Dobre a teraz vazne , nebud najvacsi trapak na Birdzi kedze pises mna a pritom som vzivote nemal chybu a pisem este aj bodky na konci viet.
.....Mato
Ale mozem to zvalit na system ze ma to tak ucil
Aj som mal v plane nieco napisat ale povedal som si ze seriem na to , nemam naladu , nechce sa mi rozoberat birdz a jeho svet.
@loollindussiq aj ja si kontrolujem Písať bez diakritiky je na nete celkom normálne, skôr ma štve, keď niekto píše bez interpunkcie, lebo tam už môže dojsť k zmene významu vety... aj takých je tu zopár, čo tak píšu. A s čítaním ich komentov mám vždy problém
A neviem ako vy, ale mňa osobne vytáča aj hovadenie slovenčiny ako "CmUQ!" alebo "Čo reobenQash?" (sorry, ja to neviem písať - chválabohu - ale snáď chápete a iné hrôzy...