keď sa na to veľmi sústredím, a keď mi je ten daný človek ešte aj v niečom nesympatický, tak by som vraždila, za afektovaný východniarsky, aj ta teatrálny bratislavský
ale inak som strašne na tie prízvuky náchylná trochu dlhšie sa bavím s tým človekom, alebo nebodaj som niekde mimo, kde je nejaký výrazný prízvuk, aaaaa.... už zo mňa nie je bratislavčanka
kedysi ma zvykli iritovať, pretože som nepoznala ľudí z iných kútov slovenska a akýkoľvek prízvuk /sama údajne nijaký nemám/ mi pripadal hrozne výrazný a exotický.
teraz som ale úplne zamilovaná hlavne do východniarskeho prízvuku
Maďarský. Nič proti Maďarom,ale keď ono to fakt znie hrozne iritujúco. Ale všetko závisí od konkrétneho človeka, keď je niekto zlatý, tak je zlatý aj ten prízvuk. Inak východniarsky je celkom milý. Ale ten v medziach pochopiteľnosti.
prízvuky mi ani tak nevadia, skôr mi vadí, ak človek v jednom kuse používa v rozhovore tvrdé néé, ale takisto aj mäkké ňéé...a zvlášť ak to už nie je rozhovor len v okruhu kamarátov, ale už skôr taký oficiálnejší...
ale inak, keďže každý má prízvuk, a podľa mňa sú krásne, všetky, dodávajú jedinečnosť, rozmanitosť a niekedy dosť často aj vtip do komunikácie. nevadia mi, niektoré ma pobavia, niektoré milujem, niektoré obdivujem, že jak to do kelu robia, ale inak si nepestujem k nim nenávisť ani zášť snažím sa
neviem už čo je to za okruh západniarskeho nárečia, ten, v ktorom sa hovorí "nyč" a podobne, ale to mi fakt trhá uši a ešte aj to rusnácke zamlčané y sa divne počúva, ale prízvuk je fajn
keď počujem v meste ten hnusný východniarsky akcent, ide ma poraziť.. taktiež sa mi nepáči trnavský a maďarský, to je čistý hnus .. a v cudzých jazykoch nemám rada britský akcent..
@maneater presne tak nechapem ako sa to moze ludom hnusit kazdy predsa ma hovorit tak ako sa naucil ... ja napriklad som zahorak a pripada mi neprirodzene tvarit sa ze hovorim spisovne ( maximalne tak na uradoch a podobne aj to tak vseliak )
@leilla aby si to nehladala tak afektovany prizvuk moze mat zapadniar snaziaci sa mat vychodniarsky prizvuk a naopak vychodniar snaziaci sa rozpravat po zapadniarsky ...vychodniar rozpravajuci po vychodniarsky nemoze mat afektovany prizvuk aby bolo jasno ..som rad ze som ta niecomu priucil
som rada, že v tom máš jasno milujem, keď ľudia riešia totálne absurdné detaily, ako je jedno prídavné meno poukazujúce na niečo zveličené a prehnané, rovnako, ako aj to následné TEATRÁLNE bratislavské. ešte že sa chytíš len toho, čo sa ťa nejako dotýka, ty citlivka.
a prejdi si ten gúgl ešte raz. afektovať môže každý po hocijako, aj po svojom, nielen snažiac sa napodobniť niečo iné.
@leilla ja som sa len pytal ako moze byt narecie afektovane samozrejme ze jedinec afektovat moze ale nemoze byt afektovane narecie ...niekolko milion prispevkov vyssie som povedal ze sa mi vychodslovensky prizvuk nepaci a naopak paci sa mi bratislavsky pretoze poznam bratislavcana zijuceho v ke a celkom sa mi to paci
ja som sa len pytal ako to myslis a vyklulo sa z toho ze nevies ake slova vlastne pouzivas ...
a este raz nemyslel som to ze niekto nieco napodobnuje ale ze afektovat je robit nieco neprirodzene preto nemoze vychodoslovak afektovat pretoze tak rozprava prirodzene
krista boha... ja už neviem, ale evidentne sme na rôznych leveloch chápania. ukáž mi, kde som použila "afektované nárečie". myslela som afektovaného východniara, rovnako ako afektovaného blba z riti hornej dolnej, a nie nárečie ako také.
ale ak ti dáva bezvýznamné chytanie za slovíčka pocit nadradenosti, tak si to uži a odbavuj sa ďalej.
@leilla tak afektovany prizvuk prepac teraz si ma chytila za slovicko ty ...neviem preco sa rozculujes proste si v tomto hlupa a nevies pouzivat cudzie slova to je vsetko mozno vynikas v niecom inom..ani ja neviem vsetko ....chcel som aby si mi to vysvetlila ako moze niekto afektovat rodny prizvuk a ty si mi to nevysvetlila tak ano sme na inom levely chapania
a ked chapes tak preco nechapes kontextu mojich slov kde ti hovorim ze slovo afektovany si pouzila zle a ja sa pytam na vysvetlenie na ktore som nedostal odpoved a musim sa tu prebijat cez tvoje dokazovanie aka si inteligentna a nad vecou namiesto toho aby si uz nieco zo seba vymackla ...ja som tu prvu otazku nemyslel zle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
**Nessa
ešteže ja rozprávam dokonale krásne
Mne vadi vychodnarsky.
teraz som ale úplne zamilovaná hlavne do východniarskeho prízvuku
ale inak, keďže každý má prízvuk, a podľa mňa sú krásne, všetky, dodávajú jedinečnosť, rozmanitosť a niekedy dosť často aj vtip do komunikácie. nevadia mi, niektoré ma pobavia, niektoré milujem, niektoré obdivujem, že jak to do kelu robia, ale inak si nepestujem k nim nenávisť ani zášť snažím sa
ten tvoj, omg. (ach)
@bizbilio to vieš komu hovor!
slovník cudzích slov, alebo gúgl...
som rada, že v tom máš jasno milujem, keď ľudia riešia totálne absurdné detaily, ako je jedno prídavné meno poukazujúce na niečo zveličené a prehnané, rovnako, ako aj to následné TEATRÁLNE bratislavské. ešte že sa chytíš len toho, čo sa ťa nejako dotýka, ty citlivka.
a prejdi si ten gúgl ešte raz. afektovať môže každý po hocijako, aj po svojom, nielen snažiac sa napodobniť niečo iné.
ja som sa len pytal ako to myslis a vyklulo sa z toho ze nevies ake slova vlastne pouzivas ...
a este raz nemyslel som to ze niekto nieco napodobnuje ale ze afektovat je robit nieco neprirodzene preto nemoze vychodoslovak afektovat pretoze tak rozprava prirodzene
krista boha... ja už neviem, ale evidentne sme na rôznych leveloch chápania. ukáž mi, kde som použila "afektované nárečie". myslela som afektovaného východniara, rovnako ako afektovaného blba z riti hornej dolnej, a nie nárečie ako také.
ale ak ti dáva bezvýznamné chytanie za slovíčka pocit nadradenosti, tak si to uži a odbavuj sa ďalej.
a uz mi nepis uplne tapes v nezmysloch co pises
áno zlatko, dal si ma strašne dole teraz, úplne najviac hlúpa som tu
ja slová študovať nemusím, svoje aj cudzie ovládam. presne tak, ako aj chápanie kontextu
mna napriklad ukludni toto
» www.mojevideo.sk/video/15622/atl...
a ked chapes tak preco nechapes kontextu mojich slov kde ti hovorim ze slovo afektovany si pouzila zle a ja sa pytam na vysvetlenie na ktore som nedostal odpoved a musim sa tu prebijat cez tvoje dokazovanie aka si inteligentna a nad vecou namiesto toho aby si uz nieco zo seba vymackla ...ja som tu prvu otazku nemyslel zle