Ak vám cez dedinu chodia busy raz za hodinu a vy máte to šťastie ,že práve ten na ktorom ste plánovali niekam ísť nestihnete tak ... iná možnosť ani nie je keďže nemám auto
ale ked som isla z bukovej cez zaruby na turistiku nasledne dole do Smoleníc, od kial sme mali ist busom znova na bukovú, tak sme sa trošku ošálili a čakali sme na uplne inej zastavke na posledny bus tak sme isli pekne peso popri ceste, vsetci na nas kaslali, este im to pripadalo take vtipne .. aaa v zivote som si nebola myslela ze budem stopovat lebo prvy krat sme sa bali aj tu ruku vystrcit ale bol to taky adrenalin, nakoniec nas zobral asi 5km pred cielom jeden v pohode clovek, ostatni isli peso lebo utekali popredu
Pomoct inym? Ja som uz vela ludi viezol. Dokonca raz jednu nemku z BA, ktora nestihla vlak, pretoze vystupila v BA v novom meste. Odtial ju nejaky typek vyhodil pred dialnicu kde stopovala. Tak som ju zobral do Trnavy a este stihla ten vlak co jej usiel a sla nim dalej do KE. Clovek rad pomoze. A aspon som si pokecal.
Moja mamina by veľmi rada vždy brala nejakých stopárov no ja vždy predčasne ju upozorním nech nad tým ani nerozmýšľa neviem prečo ale príde mi to divné brať úplne cudzieho človeka . Ako si zaplatím cestu ja tak nech si platí aj on . Zase mi nejde len o to platenie ale celkovo vždy mám z toho zlý pocit .
Obdivujem typ cestovania alá @grietusha , láka ma to, ale bojím sa.
@diehard tam mi to nejak nesedí časovo...ona zmeškala vlak z hlavnej stanice, ktorý šiel smer TT a ďalej do KE, stihla ísť zo stanice z Nového mesta na diaľnicu a odtiaľ autom do Trnavy? Rýchlik (usudzujem, že to mal byť rýchlik, keď išiel z BA až do KE) ide do Trnavy 30 minút. To všetko stihla do pol hodiny?
Prepac, blbo som to napisal ak si dobre pamatam, tak ona vystupila v Novom Meste omylom. A odtial ju vzal nejaky chlapik na vypadovku z BA. Ale v podstate mas pravdu .. az teraz som si to uvedomil. Ona si asi myslela, ze to uz nestihne alebo co .. aspon tak mi hovorila, ze by to nestihla. Ja som ju zobral a v TT sme boli tak za 40 minut asi. Ale ten vlak sme stihli asi 10 minut predtym ako prisiel do TT. Divne veru. No co uz. Ale ten listok fakt mala Nemci no ..
anisom nestopovala len sme sli skamoskami na zastavku a prave tam siel taky chlap nieco dat na zastavku lebo sa robila cesta tak nam povedal zemame ist na dalsiu a my ze uz nestihneme teda aneviem coma to napadlo ked povedal ze nas zobere tu jedn zastavku abysme stihli a kamoska nie dakujeme aja ze ved saneboj.. apotom ked pribehli dalsie kamosky somsi uvedomila jak som sedela v aute zee mozno uz idem do ukrajiny! anie nazastavku.. takze tak mi nebolo vsetko jedno ato som ani nestopovala..
ale posluziacka to robi tak ze napise mame este predtym jak nastupi ze ide sotpom znacku auta a spoko..
ked to inak nejde tak aj ja stopujem ... ale len od nas z dediny a to ma vzdy niekto zoberie, raz na silvestra aj taxikar prve auto co zastavilo ale som mu povedala ze nemam prachy
v takomto období neberiem stopárov, lebo su naobliekaní a kto vie kto to je ..............v lete to je ine kafe .....takí havinkovia v kraťasoch ----no nezastav .....filipk
nikdy som nestopoval lebo vždy sa našiel iný spôsob ako sa dostať domov, ale už som viac krát nad tým uvažoval. nemám strach stopovať. ale stopárov by som nebral
po prestopovaní vyše 10 000 km po Európe, spoznaní miest, kam by som sa nedostala, ľudí, zvykov a absolvovaní všetkých tých šialeností a rozhovorov, si myslím, že stopovanie je strašne zlé, znásilnia vás na každom kroku a každý, čo stopuje, vás chce okradnúť o benzín
stopárov vždy berieme,teda ked sme min dvaja v aute.naposledy som brala takého chlapíka, ale len asi 20km. doma som stopovala len raz,ked mi z plavárne zdrhol bus... a s mamou asi 3X v chorvátsku,lebo sme mali daleko našu dedinu a výletnu dedinu. vzdy sme stopli asi na druhýkrát.
Chodievam stopom, ani nie aby som ušetril ale skôr to beriem ako dobrodružstvo. Najďalej som išiel z Banskej Štiavnice do Košíc. Tam sme prespali v parku a na druhý deň nazad. A také jednodňové stopovacie výlety boli na strednej bežné. A v zahraničí som stopoval keď som ostal visieť na Etne na Sicílii a nevedeli sme ako sa dostať do civilizácie tak sme stopovali a zobral nás taliansky párik až do Catanie cca 40km. Tento rok som stopoval na Mallorce keď sme sa chceli dostať z hôr do civilizácie. Všade sa nájdu dobrí ľudia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale skutočne akoby vymreli stopári a tiež s takým personalizovaním a "zosúkromnením" auta prestalo byť pre vodičov príjemné mať ďalších pasažierov.
okrem toho, ľudia sú pohodlní - nechce sa im stopovať a nechce sa im ani brať tých, čo stopujú.
ja by som stopoval, ale v niektorých mestách/úsekoch/krajinách by som sa asi nedočkal.
ale ked som isla z bukovej cez zaruby na turistiku nasledne dole do Smoleníc, od kial sme mali ist busom znova na bukovú, tak sme sa trošku ošálili a čakali sme na uplne inej zastavke na posledny bus tak sme isli pekne peso popri ceste, vsetci na nas kaslali, este im to pripadalo take vtipne .. aaa v zivote som si nebola myslela ze budem stopovat lebo prvy krat sme sa bali aj tu ruku vystrcit ale bol to taky adrenalin, nakoniec nas zobral asi 5km pred cielom jeden v pohode clovek, ostatni isli peso lebo utekali popredu
@diehard tam mi to nejak nesedí časovo...ona zmeškala vlak z hlavnej stanice, ktorý šiel smer TT a ďalej do KE, stihla ísť zo stanice z Nového mesta na diaľnicu a odtiaľ autom do Trnavy? Rýchlik (usudzujem, že to mal byť rýchlik, keď išiel z BA až do KE) ide do Trnavy 30 minút. To všetko stihla do pol hodiny?
Na strednej som v poslednom ročníku nešiel ani raz busom domov
Prepac, blbo som to napisal ak si dobre pamatam, tak ona vystupila v Novom Meste omylom. A odtial ju vzal nejaky chlapik na vypadovku z BA. Ale v podstate mas pravdu .. az teraz som si to uvedomil. Ona si asi myslela, ze to uz nestihne alebo co .. aspon tak mi hovorila, ze by to nestihla. Ja som ju zobral a v TT sme boli tak za 40 minut asi. Ale ten vlak sme stihli asi 10 minut predtym ako prisiel do TT. Divne veru. No co uz. Ale ten listok fakt mala Nemci no ..
ale posluziacka to robi tak ze napise mame este predtym jak nastupi ze ide sotpom znacku auta a spoko..
Motivácia stopovať - čosi ušetriť, ale nie je to len o tom. Kto raz vyskúšal, pochopí
po prestopovaní vyše 10 000 km po Európe, spoznaní miest, kam by som sa nedostala, ľudí, zvykov a absolvovaní všetkých tých šialeností a rozhovorov, si myslím, že stopovanie je strašne zlé, znásilnia vás na každom kroku a každý, čo stopuje, vás chce okradnúť o benzín
ale sama určite nie...