Plánujem si po 5. rokoch konečne kúpiť nový notebook, ale tým že ich je na trhu tak moc, naozaj neviem vybrať ktorý. Uvažovala som o rôznych značkách a HP ani Acer nechcem, ľudia v mojom okolí s tým majú len zlé skúsenosti. Mnohý tvrdia že Toshiba do 500€
@night no jo Lenovo je ešte možnosť ten mi vyfučal úplne. Je to zatiaľ najpravdepodobnejšia značka ktorú by som si kúpila ale nad tých 550€ skutočne nemôžem ísť... takže naozaj neviem... Preto som sa pýtala na fujitsu. Každý vraví že je to neznáme, že sa na tom nemám spoliehať že to zle dopadne. Nik v mojom okolí s tým nemá skúsenosti..
@bublinka113 ja by som si v cenovej hladine do 500€ kupil iba dve znacky. asus alebo fujitsu. ak by to bolo od 800€ hore siel by som do LENOVO, ASUS, FUJITSU, SONY. Co by som si nekupil nikdy ACER, TOSHIBA, HP, MSI.
Inak co mam skusenosti a co maju skusenosti moji znami tak s FUJITSU nemali problemy. aj servisak mi hovoril ze z tych znaciek co robili, fujitsu boli najmenej reklamovane , MSI a potom HP najviac. Medzi tym niekde boli Toshiby.
Ja osobne mam stary ASUS a dokym sa doslova nerozpadne tak si ho nevymenim za ziadnu cenu lebo pochybujem ze uz nieco tak kvalitne bby sa mi nove podarilo kupit. Priatelka ma stary fujitsu a tiez vpohode az na momentalne chybu LCD. Ale to je jej chyba ako uzivatela lebo som jej neraz povedal aby to tak surovo neotvarala a nezatvarala no zenam nieco hovorit asi nema vyznam
@night Hry teda nehrám teda zatiaľ som sa na to nikdy nezlákala, pretože to môj notebook proste nezvládal. Nechcem nič super prevraté pretože fakt na tom PC nerobím nič také zvláštne. Podstatná je hlavne pamäť ale na to mi aj tak každý odporučí externý takže na tom až tak nezáleží. Win 8 nechcem ten by mi bol na 2 veci, ja som spokojná aj so starým dobrým XP. No čo by som chcela najviac, je asi to, aby nebol moc ťažký. Potrebujem ho do školy takže by som sa chcela zmestiť do 2,5 kg ak sa bude dať...
Nič zvláštne... ja mám notebook skôr pre zábavu ako na niečo konkrétne...
@djdaniels ja by som môj tiež nemenila, ale problém je ten, že v ňom nemám prakticky nič, a aj tak ťahá s posledného... Nič mi nestiahne a torrent mi nechce sťahovať už vôbec..
Totiž, ja si notebook dovoliť ani nemôžem, ale mamu som nakoniec k tomu dotlačila a hornú hranicu mi dala 550€ mám si vybrať sama...
Nevyznám sa moc do toho, takže si sama neviem poradiť a čo sa všetkých pýtam, každý mi odporúča len asus pretože s inými nemá skúsenosti, alebo potom sú len a len zlé..
@bublinka113 skus si prezriet aj dake recenzie tych takych horucejsich favoritov co si najdes. co by som urcite nedoporucil kupovat notebook s procesormi od AMD. Bolo lepsie keby disk v tom notase bol 7200rpm - ak sa ti podari najst s takym v pozadovanej cene. Rovnako ako plus by bol matny povrch LCD. S tymi skusenostami co clovek to nazor samozrejme. Taktiez nieje kus ako kus. Takze vzdy sa moze stat ze budes ta vynimka co chyti kazlivy/spolahlivy kus.
Nie to zas nie 13.3" je moc malý a pretože toho napozerám skutočne moc, tak by mi to nevyhovovalo nie len kvôli očiam... takže ostávam pri 15.6" pretože 17.3" je moc ťažký a cenovo sa dosť líši...
DVD mechaniku chcem na 100%, tu sa mi pokazila po 2 rokoch takže som bez a vôbec mi to nevyhovuje... tá váha... viem že by som chcela príliš moc v jednom ale zas to sú skôr také nepodstatné detaily ktoré ja vyžadujem. Preto som sa pýtala na tú značku Fujitsu. našla som si tam notebook, ktorý by mi vyhovoval skoro vo všetkom, ale je to neznáma značka, teda málo kto ju pozná, takže ak by som ho už kúpila, je možné že by som mala neskôr problém naň zohnať nejaké súčiastky ak by sa mi niečo pokazilo a tak...
@bublinka113 posli odkaz na tu toshibu ze co to ma za pametre. inak servis toshiba je na slovensku v BA autorizovany takze s tymto nieje problem. Taktiez ako maju Lenovo, HP, Toshiba. Asus ma v prahe, totez i lacnejsie verzie Lenovo. Samozrejme hovorim o autorizovanych servisoch znaciek nie o akychkolvek servisoch pc, notebookov ktore najdes samozrejme po meste v aj niekolko.
@djdaniels No o tom matnom povrchu som už počula vraj sa mám zamerať skôr na ten ako na lesklí... Ale ja sa aj tak do toho absolútne nevyznám... a naozaj neviem čo robiť...
Mám kamaráta technika, ktorý mi tento môj dáva vždy dokopy keď sa pokazí a povedal že do tých 550€ nekúpim nič kvalitné ..
@djdaniels práveže toshibu nechcem. Kamarátka ju mala 2x a 2x sa jej pokazila. vždy ju mala pod 500€ a jediné čo k tomu povedali bolo: "Toshiba pod 700€ nestojí za nič.." Takže na tie sa naozaj nezameriavam..
@bublinka113 hlavna vyhoda matneho je ze sa ti od neho neodrazaju predmety, okolie z izby, tvar atd cize sa na ten displej lepsie pozera a to hlavne pri filmoch. Ja osobne z vlastnej skusenosti hovorim ze zobrazuje matny ovela lepsie ciernu farbu.
@djdaniels tak na tom niečo bude. Mne sa síce nikdy nič neodráža, ale keď pozerám na niekoho inom notebooku niečo tak sa tam vážne všetko odráža hlavne pri tmavých scénecha...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Inak co mam skusenosti a co maju skusenosti moji znami tak s FUJITSU nemali problemy. aj servisak mi hovoril ze z tych znaciek co robili, fujitsu boli najmenej reklamovane , MSI a potom HP najviac. Medzi tym niekde boli Toshiby.
Ja osobne mam stary ASUS a dokym sa doslova nerozpadne tak si ho nevymenim za ziadnu cenu lebo pochybujem ze uz nieco tak kvalitne bby sa mi nove podarilo kupit. Priatelka ma stary fujitsu a tiez vpohode az na momentalne chybu LCD. Ale to je jej chyba ako uzivatela lebo som jej neraz povedal aby to tak surovo neotvarala a nezatvarala no zenam nieco hovorit asi nema vyznam
Nič zvláštne... ja mám notebook skôr pre zábavu ako na niečo konkrétne...
Totiž, ja si notebook dovoliť ani nemôžem, ale mamu som nakoniec k tomu dotlačila a hornú hranicu mi dala 550€ mám si vybrať sama...
Nevyznám sa moc do toho, takže si sama neviem poradiť a čo sa všetkých pýtam, každý mi odporúča len asus pretože s inými nemá skúsenosti, alebo potom sú len a len zlé..
DVD mechaniku chcem na 100%, tu sa mi pokazila po 2 rokoch takže som bez a vôbec mi to nevyhovuje... tá váha... viem že by som chcela príliš moc v jednom ale zas to sú skôr také nepodstatné detaily ktoré ja vyžadujem. Preto som sa pýtala na tú značku Fujitsu. našla som si tam notebook, ktorý by mi vyhovoval skoro vo všetkom, ale je to neznáma značka, teda málo kto ju pozná, takže ak by som ho už kúpila, je možné že by som mala neskôr problém naň zohnať nejaké súčiastky ak by sa mi niečo pokazilo a tak...
Mám kamaráta technika, ktorý mi tento môj dáva vždy dokopy keď sa pokazí a povedal že do tých 550€ nekúpim nič kvalitné ..