ahojte, riešim teraz dilemu ohľadom nového desktopu...mám na to asi 700 éčiek a potrebujem niečo hlavne na hry...proste silná mašina kde sa budú 70% času drtiť hry..
napíšte vaše tipy na ideálnu zostavu vo forme: procesor-grafická karta-ramka
@pajon niektorim sa ta virtualita paci a bavi ich, ty ako vyuzivas pc efektivne? to ze si na nete najdem veci ktore potrebeujem, alebo si vytvorim nejaky referat a pod. je samozrejmostou
ako skus sa najprv zamysliet-ked mas maticnu/zakladnu dosku, tak naco sa pytas aky procesor, ked do dosky pre intel das len intel a do dosky pre amd das len amd. z rezervou pri pc na par rokou nepocitaj. na hry su hlavne konzoly. pc musis vylepsovat tak priemerne aspon kazdy pol rok,aby si udrzal si kontakt z najnovsimi hramy. pri konzolach, napriklad ps3 to odpada. tam ti ide vsetko co vyjde, kazda jedna hra. plus na ps3 mozes aj na net, staci ti nan dat linux a uz ficis na webky z ps3
@pajon..no a co ze na hry?! ty ako co robis na pocitaci?! riadis letecku dopravu nad slovenskom ci co?! ci ako co si mal na mysli nechapem. ked niekto nechce programovat, ani nerobi film, nekresli grafiku, nieje nejaky hudobnik...tak ako nechapem co ma robit na pocitaci. no hej, este net som zabudol... a co z tym netopm ako?! nie kazdy je na nete dene aj 10 hodin ako ja. takze aj tento bod je mimo.
aspon nieco poradim-pamet...minimalne 4 GB, HDD od 1TB vysie, bluray mechaniku, silny zdroj, a graficku...no tu naj ktoru kupis. procesor ako som vysie spominal.
no myslim si ze len procesor, grafika a ramka ti stacit nebudu bez dobreho cipsetu na maticnej no ale za 700 eciek si mozes poskladat celkom slusne delo... ale mne sa nechce nic skladat takze sorry
@nikeboy nejaký ten prehľad už mám pýtal som sa len na vaše názory...ohľadom tej rezervy, ja viem že keby som sa chcel držať na špici tak musím kupovať novú grafiku každé tri mesiace ale taký blázon nie som, aj keby som na to mal tak to nerobím
a konzoly mi nevyhovujú, mám radšej klasický desktop takže tak
@26 mne by stacil teraz aj compza 200euro bol by vzduy lepsi ako ten co mam teraz. no jo..roky nanom nezastavym ale hlavne ze ide a teraz som si aj ramku donho dokupil lebo z 256mb to bolo nekdy dost ppooomaleeeeeeeeeee .
@nikeboy idem fungel nový kupovať takže doska sa prispôsobí...ohľadom starého kompu, no ani nevrav tam mám tiež 256 ramku a to už je na zaplakanie občas
@30 no ja SOm prave pred par dnamy dokupil 512mb, takze teraz mam 768mb ramku, a ti poviem ze ide to odost rychlejsie ako predtym. ale tento comp uz dosluhuje. idem preinstalovat na linux alebo win2000 a aj podla toho ho budem pouzivat, bud len na net, alebo len na hry. ved dokup aj ty si aspon 512 a uvydis sam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
al. nejaku Nvidiu...
@jingsavv viem, aj za 500 sa dá kúpiť dosť dobrý..ale chcem to mať aj s rezervou na pár rokov
a konzoly mi nevyhovujú, mám radšej klasický desktop takže tak