som sa tak zamýšľala nad tým,že či ma naozaj každý nejaké "poslanie" alebo neco takééˇ ....hehe alebo to len vo filmoch? no proste čo je zmyslom vášho života? mojíím je asi...hmm...asi sama ete neviem... ešte sa len hľadám to je tým...
zmyslom môjho života je byť samodruhá a prišla som na to raz, keď som bola v horách a som tam tak sedela na tráve na lúke a bola som na tráve... a tak. šak chápete, nie?
pokojne ma ukamenujte ale vy co chcete len splodit a vychovat deti...nezda sa vam to trosku privelmi podobne s kazdym niekolko bunkovym jedincom vo vesmire? nehovorim, deti su fajn (ak ich nemas v 15tich) ale myslim ze nemozu byt zmyslom zivota...
Mojím zmyslom zivota je,aby som si každý večer v posteli mohla povedat,že som niekoho potešila,že to bol fajn deň a že zajtra bude ešte lepší...Potom mám také hlbšie zmysly o ktorých vie moje hlbšie ja...takze tak
Môj zmysel života je získať večný život v nebi. Nebo nie je len na paru rokov, ale na veky a preto sa oplatí niečo preto spraviť.
Nijaký iný zmysel života neuspokojí ľudí. Ja to viem. Skoro všetko som vyskúšal a eufória z toho trvala veľmi veľmi krátko.
Odpoveď: Čo je zmyslom života? Ako môžem nájsť zmysel, naplnenie a uspokojenie v živote? Mám potenciál dokázať niečo, čo má trvalú hodnotu? Mnoho ľudí neprestáva uvažovať nad zmyslom života. Po rokoch sa pozerajú späť a uvažujú prečo ich vzťahy skrachovali, prečo sa cítia takí prázdni, aj keď možno dokázali všetko, čo si predsavzali. Jeden bejzbólový hráč, ktorý to dotiahol až do siene slávy dostal otázku, či je niečo, čo si želal, aby mu niekto povedal, keď začínal s bejzbólom. Odpovedal: "Keby mi tak niekto povedal vtedy, že keď dosiahnem vrchol, nič to vlastne nebude znamenať." Mnoho cieľov sa nakoniec ukáže ako prázdnych potom, čo sme premrhali roky na ich dosiahnutie.
V našej spoločnosti humanizmu sa ľudia ženú za rôznymi cieľmi mysliac si, že tie im dajú zmysel života. Niektoré takéto ciele sú: úspech v obchode, bohatstvo, dobré vzťahy, sex, zábava, dobročinnosť, atď. Ľudia sami priznávajú, že keď dosiahli svoje ciele – bohatstvo, vzťahy, rozkoš, stále pociťovali vnútornú prázdnotu – pocit prázdna, ktoré sa ničím nedá naplniť.
"Márnosť nad márnosť! Všetko je márnosť." Tento autor mal nezmerné bohatstvo, bol múdrejší ako ktorýkoľvek človek, čo kedy žil na zemi, stovky žien, palácov a záhrad, ktoré boli pýchou jeho kráľovstva, najlepšie jedlá a vína a každý možný druh zábavy. A v istej chvíli skonštatoval, že všetko, za čím sa jeho srdce hnalo, dosiahol. Ale aj tak "život pod slnkom" (život prežívaný akoby existovalo len to, čo vidíme svojimi očami a vnímame svojimi zmyslami) je bez zmyslu! Prečo existuje takáto prázdnota? Lebo Boh nás stvoril pre niečo viac ako len pre skúsenosť tu a teraz. On "Vložil večnosť do srdca človeka..." V našich srdciach sme si vedomí toho, že musí byť ešte niečo viac ako len "tu a teraz".
Co je zmyslom zivota to je vecna otaska ktora trapi generacie a generacie ludi.A odpoved?Niekto povie ze rozmnozovanie aby rod prezil.Niekto povie ze toto je ocistec a cakame tu na posledny sud ked nas boch povola.A ja zastavam nazor ze zmysel nehladaj v tom com si si doteras myslel a nestracaj cas nad tym co nieje podstatne zmyslom zivota je zit a nie len prezivat No nie?
tiez ma take napadlo niekedy...ale mne sa zda ze clovek nie je dopredu urceny nanic. ma urcite klady a zapory ktore sa v rozhodujucich chvilach prejavia a urcia cim sa staneme...je to skor neuvedomely proces...zivot nevyhrajes v bingu o ten treba pobojcat
podľa mňa tu niesme preto aby sme robili radosť sebe, ale sme tu aby sme robili radsoť naším blízkym a ľuďom na ktorých nám veľmi záleži, a ak budú oni šťastný tak vedze ,že budeme aj mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
zmyslom môjho života je byť samodruhá a prišla som na to raz, keď som bola v horách a som tam tak sedela na tráve na lúke a bola som na tráve... a tak. šak chápete, nie?
teda byť samodruhá
ale o to až tak veľmi nejde (pochopiteľne budú mojim zmyslom života deti).
ide o to slovo... samo druhá...
no nie je fascinujúce???
ZABIJEŠ SA????????
Keby som mala mať nejaký zmysel života, čo by som robila keby som ho stratila? A čo by som robila kým by som ho našla?
NEBER ZIVOT AZ TAK VAZNE, VED RAZ AJ TAK UMRIES.
Ako som už viac krát písal, zmysel tomu svojmu životu dáva každý sám.
Z mojho pohľadu je však celkový zmysel života ako takého na zemi neustále sa šíriť.
Nijaký iný zmysel života neuspokojí ľudí. Ja to viem. Skoro všetko som vyskúšal a eufória z toho trvala veľmi veľmi krátko.
Odpoveď: Čo je zmyslom života? Ako môžem nájsť zmysel, naplnenie a uspokojenie v živote? Mám potenciál dokázať niečo, čo má trvalú hodnotu? Mnoho ľudí neprestáva uvažovať nad zmyslom života. Po rokoch sa pozerajú späť a uvažujú prečo ich vzťahy skrachovali, prečo sa cítia takí prázdni, aj keď možno dokázali všetko, čo si predsavzali. Jeden bejzbólový hráč, ktorý to dotiahol až do siene slávy dostal otázku, či je niečo, čo si želal, aby mu niekto povedal, keď začínal s bejzbólom. Odpovedal: "Keby mi tak niekto povedal vtedy, že keď dosiahnem vrchol, nič to vlastne nebude znamenať." Mnoho cieľov sa nakoniec ukáže ako prázdnych potom, čo sme premrhali roky na ich dosiahnutie.
V našej spoločnosti humanizmu sa ľudia ženú za rôznymi cieľmi mysliac si, že tie im dajú zmysel života. Niektoré takéto ciele sú: úspech v obchode, bohatstvo, dobré vzťahy, sex, zábava, dobročinnosť, atď. Ľudia sami priznávajú, že keď dosiahli svoje ciele – bohatstvo, vzťahy, rozkoš, stále pociťovali vnútornú prázdnotu – pocit prázdna, ktoré sa ničím nedá naplniť.
"Márnosť nad márnosť! Všetko je márnosť." Tento autor mal nezmerné bohatstvo, bol múdrejší ako ktorýkoľvek človek, čo kedy žil na zemi, stovky žien, palácov a záhrad, ktoré boli pýchou jeho kráľovstva, najlepšie jedlá a vína a každý možný druh zábavy. A v istej chvíli skonštatoval, že všetko, za čím sa jeho srdce hnalo, dosiahol. Ale aj tak "život pod slnkom" (život prežívaný akoby existovalo len to, čo vidíme svojimi očami a vnímame svojimi zmyslami) je bez zmyslu! Prečo existuje takáto prázdnota? Lebo Boh nás stvoril pre niečo viac ako len pre skúsenosť tu a teraz. On "Vložil večnosť do srdca človeka..." V našich srdciach sme si vedomí toho, že musí byť ešte niečo viac ako len "tu a teraz".