btw olejovu zasmazku do polievok a omacok nahradzam len trochou hladkej muky rozmiesanej v mlieku, teda ak sa to do tej polievky hodi ze ano a ak je fakt ze nevyhnutna. ale do omacky uplne vpoho do akejkolvek. nikdy sa nespravia hrudky
Som rada, že moja kreatívna modifikácia h8u-inej zožala v robote úspech napriek tomu, že to bola asi tretia vec, čo som kedy piekla
a inak ťažko povedať, väčšinou si varievam, takže čo si navarím, to si aj zjem, ale som taký ten typ lenivého kuchára, tak neviem ako na tom som z objektívneho hľadiska
- vo všeobecnosti hrozne rada pripravujem papanice :happy: ale mávam striedajúce obdobia, kedy varím každý deň a vyžívam sa v tom a inokedy som rada ak si nakrájam aspoň nejaké ovocie
-receptov mám viacero, ale nechce sa mi ich písať
-a normálne ma nenapadá niečo čo by som nevedela skôr sa mi nechce. Dokonca (vraj) navarím(napečiem chutnô aj bez toho aby som koštovala
velmi rada varim a ide mi to celkom dobre. viem navarit zopar polievok, nejake domace speciality ako pirohy, rozne cestoviny.. napiect par kolacov a tiez pripravit par dezertov. nateraz mi to staci a casom k tomu este urcite pribudnu dalsie chutne jedla
Myslím si, že viem variť veľmi dobre (aj mám taký feedback) a mám na to nejaký prirodzený odhad, podľa receptov len pečiem, ale vždy je ten koláč lepší, keď ho robím spolovice spamäti a spolovice improvizujem
Varím väčšinou aspoň raz denne a som strašne dotknutá, keď sa mi niekedy jedlo nepodarí
Dosť tragicky dopadli domáce tortilly, lebo s tým cestom sa dal prilepiť jedálenský stôl o strop a urobila som ho asi trojnásobok, kým som pridávaním ingrediencií dosiahla normálnu konzistenciu.
1. Baví ma variť, aj keď mi to ešte veľmi nejde, na Sims stupnici cooking skillu som možno niekde na 2/10 - kuchyňu nepodpálim ale občas ešte dačo prihorí a niekedy to je možno trošku podozrivé a nesmierne ma teší, keď to chutí aj niekomu inému ako mne (frájkovi špeciálne, keďže on varí super).
2. Robím super polievku z červenej šošovice, žiadna veda - nahádž červenú čoč, mrkvu a prípadne zemiaky, nahádž bylinky do hrnca, veľa kari, párkrát pomiešaj, nechaj variť, dobrú chuť!
3. Chcela by som vyskúšať veci z Indickej kuchyne, z juhoafrickej a tak ale ešte som si na nič také netrúfla, moja najväčšia kuchynská pohroma bola, keď som nedala pozor a vykypela polievka snáď po celej kuchyni
varím málo, ale keď už zvyčajne sa to dá jesť... skôr mám určité jedlá, ktoré robím v malých obmenách a tie mi idú veľmi dobre... do môjho repertoáru patria najmä palacinky (tie robím od oka a na to som hrdá), zemiaky na hocijaké spôsoby, napr. aj francúzske, rybky, cuketa a iné vyprážané dobroty, marínovaná kuracinka (tam nahádžem koreniny ako mi napadne), cestoviny na množstvo spôsobov, hlavne rada do jedla pridávam mrkvu, paradajky, brokolicu a/alebo cuketu, takže či to už zmiešam s ryžou (ktorú inač dusenú robiť neviem) alebo s cestovinou, do ktorej dám aj kyslú smotanu, syr a/alebo tuniaka z konzervy... tak z toho vždy niečo dobré vznikne...
ale inač ja zas strašne málo solím mne to vyhovuje, ale ostatným asi ani nie
priznávam,už dávno som poriadne nekuchtil
predpokladám že ryžu a guláš ešte viem robiť aj nejakú tú krémovú zeleninovú polievku,kuracie prsia na horčici mmmm
potom palacinky a také hovadinky
ale veľakrát držím hladovku a tak
varím rada a pravidelne keďže bývame s frajerom sami. Piecť ma moc nebaví. Medzi naše obľúbené patria rôzne prívarky, guláš, krkovička na čiernom pive. V podstate nemám problém uvariť čokoľvek
podľa odoziev variť viem. a podľa toho, že som moje pečivo dodávala do kaviarne, tak aj piecť.
najviac hrdá som na zverinu na zázvore s červeným vínom a brusinkami (hoci top bolo, keď som to robila zo sobieho mäsa :3 ) a na tekvicovú polievku ( @lojla )
v kuchyni som dosť alchymistický typ. recepty si čekujem, ale skôr na inšpiráciu, nedržím sa ich nejak doslovne. varím od 13, viac menej už viem, ktoré veci jako idú dohromady a už mám dosť vychytané aj rôzne triky a zlepškováky pri varení a tak.
a ešte som pizza pánko!
a sem tam niečo doseriem, ale to pretože fakt niekedy experimentujem až moc
(a najviac ma nasralo, keď mi prihorel muflón. dve a pol hodiny som ho dusila, aby krásne zmäkol a posedných 20 min som na neho zabudla a tá kurva stihla prihorieť :/ )
varím málokedy, lebo doma mám na to fakt že neprimerané podmienky ale celkom ma to baví a aj keď viem navariť spamäti málo jedál, ešte žiadne som nedokazila
bavi ma varit,viem varit,varim denne.je to moj job
a podla mna by to mala vediet kazda zena !
som hrda na svoju kurkumovu omacku,ktora je superzdrava a chutna
a lasagne
a kukuricnu polievku
a chcela by som vediet pripravovat ryby,co bohuzial nebude nikdy mozne :ble: @h8u skusim ! vyzera fajne
neviem moc variť, nebaví ma varenie, ale aspoň na to už toľko nepičujem ako kedysi som na intráku=donútená variť, takže už si zvykám a dokonca sa mi teraz podarilo nespáliť ryžu! :happy:
Varim rada ked je cas a ked to neni pre mna.
Pokial to ma byt nieco pre mna, radsej nevarim a ostanem na rozkoch
Nemam ziadnu specialitu, mozno tak spenatovu roladu (pozdravujem @l1me ) a spenat v listkovom ceste s lososom.
Spenatove halusky!
A este na svoju bolonsku som hrda a na moje falosne leco, na ktore som prisla len nedavno v septembri.
variť si myslím viem dá sa to aj zjesť ale nebaví ma variť doma pre rodičov. Minule som si vyskúšala variť pre viac ľudí, stroganov z 3kg mäsa všetkým chutilo takže asi niesom až tak zlá
bavi ma varit a aj dobre viem najradsej varim maso aj ked ho nejem... takze ho niekedy len tak navarim a cakam kto ho zje
a inak varim zasadne len ked som sama doma alebo som si ista ze nikto nevojde do kuchyne, nemam rada ked su pri mne vtedy ludia
sama pre seba si moc nevarim kedze vacsinou jem nevarenu stravu... ale mala som obdobie ze som stale varila omacky roznych druhov cisto zeleninovych a zdravych
z praktických dôvodov varím zväčša po dobu cca 3 mesiacov každý deň to isté jedlo. na ktoré som hrdá, lebo už po pár vareniach začína byť pekne vytunené. posledné mesiace to bolo hokkaido na mediteránskom oleji s rímskou rascou s prílohou v podobe krémovej ryže s oreganom.
polievky nevarím, rúra nefunguje, čiže je to vždy len hlavné jedlo a preferujem sýte vegetariánske pokrmy, rada tam zakomponúvam cícery, hrach, fazule, rada opekám lilek a cuketu. nie som fanúšikom lepku.
musim vediet varit kedze zijem sam ....vacsinou si robim kur. prsia s ryzou,vyprážany syr,kur. pecen,cestoviny zmiesane s vajickami ...skor taketo jednoduche veci ...ale nebavi ma varit a chce to vela presviedčania seba samého kym sa do toho pustím bohuzial :/
baví ma variť ale hlavne skúšať uvariť nové jedlá. dokola o iste ma variť nebaví
hrdá som na môj recept zapekané cestoviny so šunkou a syrom atd. iked som časom zistila že také už existuje (iked trochu s inými dochucovadlami) ale ked som to vymyslela ešte som o tom predtým nepočula takže to považujem za moje jedlo ! celá rodina si to obľúbila
a také nejaké nepodarané jedlá ani neviem či boli. žeby sa to vyslovene zgrclo to nie. maximalne že mi dlhšie trvalo kým som zdokonalila pečenie mäsa tak aby sa nevysušilo
neeeebaviiii ked musim a ked musim pre niekoho... bavi ma ked som sama doma a vyhladovana a z par surovin skusam take vselico a je to aj tak mnamka najvacsia ^.^
Varim rada, hlavne pečiem. Je to pre mňa relax, ale sama na byte si teda nevyváram . Na byte je to kuskus na xy jednoduchych sposobov .
Keď prídem raz za čas domov, tak si vyhradím jeden deň a robím hostinu .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
A na co som hrdy? Tak napriklad na kapustnicu, alebo pecenu kacku s loksami a kapustou
a som hrda na moju milka tortu ktoru mi na fb zdielalo 35 tisic ludi
» varecha.pravda.sk/recepty/jednodu...
a inak ťažko povedať, väčšinou si varievam, takže čo si navarím, to si aj zjem, ale som taký ten typ lenivého kuchára, tak neviem ako na tom som z objektívneho hľadiska
-receptov mám viacero, ale nechce sa mi ich písať
-a normálne ma nenapadá niečo čo by som nevedela skôr sa mi nechce. Dokonca (vraj) navarím(napečiem chutnô aj bez toho aby som koštovala
Varím väčšinou aspoň raz denne a som strašne dotknutá, keď sa mi niekedy jedlo nepodarí
Dosť tragicky dopadli domáce tortilly, lebo s tým cestom sa dal prilepiť jedálenský stôl o strop a urobila som ho asi trojnásobok, kým som pridávaním ingrediencií dosiahla normálnu konzistenciu.
2. Robím super polievku z červenej šošovice, žiadna veda - nahádž červenú čoč, mrkvu a prípadne zemiaky, nahádž bylinky do hrnca, veľa kari, párkrát pomiešaj, nechaj variť, dobrú chuť!
3. Chcela by som vyskúšať veci z Indickej kuchyne, z juhoafrickej a tak ale ešte som si na nič také netrúfla, moja najväčšia kuchynská pohroma bola, keď som nedala pozor a vykypela polievka snáď po celej kuchyni
ale inač ja zas strašne málo solím mne to vyhovuje, ale ostatným asi ani nie
pizza, cookies, zákusky v tom som najlepšia
Málokedy je že sa mi niečo nepodarí. Hlavne pokiaľ idem podla receptu.
pretože ja ich viem najlepšie 8)
a nemám nič čo by som nevedela spraviť
i ked nerada , veľmi nerada krájam maso...brrr.
predpokladám že ryžu a guláš ešte viem robiť aj nejakú tú krémovú zeleninovú polievku,kuracie prsia na horčici mmmm
potom palacinky a také hovadinky
ale veľakrát držím hladovku a tak
U nas v rodine varime ryzu v mikrovlnke, ale vsetci sa cuduju (kamosi) ze wtf...
Vari tu niekto ryzu v mikrovlnke???
nie
všetko
(mňa nebaví ani jesť, keby som nemusela, ani nejem )
najviac hrdá som na zverinu na zázvore s červeným vínom a brusinkami (hoci top bolo, keď som to robila zo sobieho mäsa :3 ) a na tekvicovú polievku ( @lojla )
v kuchyni som dosť alchymistický typ. recepty si čekujem, ale skôr na inšpiráciu, nedržím sa ich nejak doslovne. varím od 13, viac menej už viem, ktoré veci jako idú dohromady a už mám dosť vychytané aj rôzne triky a zlepškováky pri varení a tak.
a ešte som pizza pánko!
a sem tam niečo doseriem, ale to pretože fakt niekedy experimentujem až moc
(a najviac ma nasralo, keď mi prihorel muflón. dve a pol hodiny som ho dusila, aby krásne zmäkol a posedných 20 min som na neho zabudla a tá kurva stihla prihorieť :/ )
ale lubim svoje cestoviny s tuniakom, cibulou a syrom a olivami
a podla mna by to mala vediet kazda zena !
som hrda na svoju kurkumovu omacku,ktora je superzdrava a chutna
a lasagne
a kukuricnu polievku
a chcela by som vediet pripravovat ryby,co bohuzial nebude nikdy mozne :ble:
@h8u skusim ! vyzera fajne
Pokial to ma byt nieco pre mna, radsej nevarim a ostanem na rozkoch
Nemam ziadnu specialitu, mozno tak spenatovu roladu (pozdravujem @l1me ) a spenat v listkovom ceste s lososom.
Spenatove halusky!
A este na svoju bolonsku som hrda a na moje falosne leco, na ktore som prisla len nedavno v septembri.
Nerada varim veci z masa a tiez nepeciem
a inak varim zasadne len ked som sama doma alebo som si ista ze nikto nevojde do kuchyne, nemam rada ked su pri mne vtedy ludia
sama pre seba si moc nevarim kedze vacsinou jem nevarenu stravu... ale mala som obdobie ze som stale varila omacky roznych druhov cisto zeleninovych a zdravych
polievky nevarím, rúra nefunguje, čiže je to vždy len hlavné jedlo a preferujem sýte vegetariánske pokrmy, rada tam zakomponúvam cícery, hrach, fazule, rada opekám lilek a cuketu. nie som fanúšikom lepku.
hrdá som na môj recept zapekané cestoviny so šunkou a syrom atd. iked som časom zistila že také už existuje (iked trochu s inými dochucovadlami) ale ked som to vymyslela ešte som o tom predtým nepočula takže to považujem za moje jedlo ! celá rodina si to obľúbila
a také nejaké nepodarané jedlá ani neviem či boli. žeby sa to vyslovene zgrclo to nie. maximalne že mi dlhšie trvalo kým som zdokonalila pečenie mäsa tak aby sa nevysušilo
Keď prídem raz za čas domov, tak si vyhradím jeden deň a robím hostinu .