Spravím si vysokú školu, za vodou zarobím nejaké money, tak skoro sa neusadím, vezmem si motorku, do kufra zbalím pár vecí a precestujem, čo, hoc aj napešo prejdem celý svet!
Idem do zahraničia,v juli,na jesen sa vratim asi na týždeň a idem ďalej,a vracať by som sa už potom nechcel vôbec,ale začať nový život. Nájsť si štát ktorý mi bude vyhovovať,požiadať o občianstvo a bývať,žiť,ukončiť každu spojitosť so slovenskom a zabudnuť na tento život.
Žiť mimo Slovenska, čo najďalej! mať krásnu rodinku a detičky dievčatko a chlapčeka..mať zaujímavú prácu veľa cestovať a nebyť zašitá niekde, kde nevedia o mne a ja neviem o okolitom svete..chce.. Viem, prehnané ale ja si to raz splním
Neviem či by som chcela žiť v zahraničí, ale ponavštevovať ho určite.
Keď už, možno by som sa usadila v ČR.
Nechcem ísť žiť až niekde do riti. Zo SR nie som spokojná preto, že by to tu bolo škaredé alebo ja neviem. Je to tu proste 100-200 rokov pred dinosaurami, nevýhoda, zlé životné, pracovné a materiálne podmienky.
Hoci neviem, či by som odišla, už len kôli niektorým ľuďom. Proste rodná zem, čo si budeme klamať, nech je aká je.
ináč som zahlasoval jebnuto,ja som čítal že URČITE pojdem do zahraničia.
@ibotox dík ono to proste výjsť musí,lebo iná možnosť nie je...
@tuctucparatuc no tam ti ponuknu akurat tak sezonnu pracu,sice na každy rok,ale len na polroka tam,ostatne by si musela byť doma/inde kedže tam vtedy nič nefunguje..
@achmed17 prepáč ale mne sa to tu už rozoberať nechce,písal som to xkrát...mám o tom aj nejaký blog,ale starší.
@fxx hej máš pravdu, zvyšok roka by som utrácala zarobené hh, ale nie. Grécko je len jedna z alternatív, napr. šla by som aj do Anglicka, veľa kamarátov a rodiny mi tam odišlo za prácou, určite by sa niečo našlo. Aspoň niečo na rozbeh, a potom sa uvidí čo a ako každopádne je pre mňa skoro takto plánovať, ale určite tu nechcem ostať ... už nie je kvoli čomu :/
...tak v tom prípade ti prajem veľa štastia..dúfam že nepadneš na hubu...dosť sa stotožnujem s tvojím názorom a dúfam že ked budeš mať nejake skúsenosti tak sa o ne podelíš
čo spraviť pre tento štát? ..ja si myslím že tento štát sa už zachrániť nedá..a robiť na našich spoluobčanou...ktorých je viac a viac...ja kôli nim nebudem makať do 70-ky...a riešenie? riešenie jednoducho neexistuje
Určite chcem ísť pracovať do zahraničia a chcem cestovať ale aj na Slovensko sa chcem vrátiť. Hoc ak budem veľmi nespokojný napríklad z vládou alebo ma naserie nejaký primitív tak nebudem plakať a skúsim to inde. Možno Nový Zéland, Kanada...kto vie
obcas si hovorim ze chcem ist prec, obcas ze nie, ved vlastne Slovensko nie je tak zle, mam tu vela kamaratov a rodinu ktorych by mi bolo luto opustit, a uz som si tu aj zvykla a ked chcem zmenu staci ist na tyzden-dva niekde a staci mi to a raz za cas do rakuska alebo madarska na den a tiez je to ine ale urcite v buducnosti chcem byvat v BA v Starom meste alebo hore na Kramaroch
Urcite by som rad vypadol z tejto zaostalej krajiny. Vsetko je tu proti beznemu cloveku, nehovorim ze inde je to prechadzka ruzovou zahradou ale to co sa deje tu je fakt mimo vyspeleho systemu. A utesovat sa tym ze tu mame peknu krajinu nema zmysel. Proste, Slovensko je zabite. Clovek prejde 5 minut cesty od ba smer Rakusko a rozdiel je hned markantny.
A to uz vobec nehovorim o mentalite slovakov ako takych. Vsetci si vsetko zavidia, kazdy by najradsej na vsetkom zarobil s nulovymi nakladmi, tolerantnost je tiez na bode mrazu.
ja neviem...mama ma volá s ňou do Belgicka kde by som sa mala lepšie ako prasa v žite vzhladom na to s kým by sme bývali a tak, ale ja nedokážem opustiť kamarátov a všetko čo ma tu tak drží...ani za cenu toho ,,blahobytu´´
niektoré tie názory... ísť po vš do zahraničia, bývať bez rodičov... ve´d hej je to len tak zahraničie vám otvára dvere.... to že môžete hocikam ísť vám nezaručuje šťastnú budpcnosť. ani to,že si nájdete lepišiu robotu, že si budete lepšie ťiž at´d.... ale v pohode. ani vš vám nezaručuje super robotu v zahraničíí. myslíte si že v GB si nájdete prácu vo svojíom obore? šak tu je pokokot ludí čo majú školu tu a nevedia si ju nájsť. pekne sa síce dá zarobiť aj robením čašníčkt´ý. rozjebať keše a tak...ale doma je doma ľudia. všetci čo sú tu, všetci ludia čo ich poznám si zarobia na domy a ťahajú domov, hovorte si kolko chcete že slovensko neznášate, ale máte tu všetko,rodinu,priatelov...proste domov....nezálží čo všetko nájdete tu... alebo len ja som taká blbá...aj ke´d dom nič nie je a nechcem tam ostať,nechcem byť ani v zahraniči...to už vás tak rozpoltí.....
@saddath - jo, jo,ty si to zažila, tak asi ty jedeiná máš teraz právo naše "dedičky" poúčať tiež sa inak smejem na niektorých názoroch - veď ale človek ho vie aj veľmi rýchlo prehodnotiť, zmeniť
mne by úplne vyhovovalo bývať s priateľom, mať nejakú tú robotku (a nemusí to byť nič super extra, proste normálna práca), nejaké koničky (napríklad na jogu by som chcela chodiť, na zumbu), šetriť na byt, na deti a proste žiť si v pokoji a kľude
tak preto nehovorím,že je tu lepšie alebo horšie. môžeš si tu násjť popiči robotu a mať 700 libier týždenne. ale aj nemusíš. môže ti byť lepšie doma...to proste záleťí od toho čo ti stačí a čo chceš.... preto plánujem žiť potom doma....
vyzerá to tak, že dám výpoveď v robote, ak sa nevyvinú veci tak, ako by som chcela a aj s kolegyňou pôjdeme na 4 mesiace do Grécka...potom späť a nájsť si novú robotu
V okamihu by som sa zbalila a odišla,život je príliš krátky na to čo všetko chcem vidieť a zažiť...Himaláje,Tibet,Jeruzalem,Moskva,Island, Patagónia,celá Afrika,ale hlavne Nový Zéland a Island......
deadline je 25jun 2010... pretoze sa dozviem ci ma prijali externe na vysku a teda ci idem ´´len´´ do Viedne,a raz za mesiac sa pridem nabazit tejto zdegenerovanej krajiny, alebo ci ma neprijali,a tym padom sa vzdialenost predlzuje zatial rozmyslam nad Berlinom,Hamburgom,Parizom,Bruselom,Londynom,Iowa City...ked tak Boston alebo Vancouver
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
...čo ta tak sere na slovensku? (nehovorím že sa tomu čudujem, ani ja niesom nadšený ) ale veľmi som zvedavý na tvoje dôvody..
Neviem či by som chcela žiť v zahraničí, ale ponavštevovať ho určite.
Keď už, možno by som sa usadila v ČR.
Nechcem ísť žiť až niekde do riti. Zo SR nie som spokojná preto, že by to tu bolo škaredé alebo ja neviem. Je to tu proste 100-200 rokov pred dinosaurami, nevýhoda, zlé životné, pracovné a materiálne podmienky.
Hoci neviem, či by som odišla, už len kôli niektorým ľuďom. Proste rodná zem, čo si budeme klamať, nech je aká je.
@ibotox dík ono to proste výjsť musí,lebo iná možnosť nie je...
@tuctucparatuc no tam ti ponuknu akurat tak sezonnu pracu,sice na každy rok,ale len na polroka tam,ostatne by si musela byť doma/inde kedže tam vtedy nič nefunguje..
@achmed17 prepáč ale mne sa to tu už rozoberať nechce,písal som to xkrát...mám o tom aj nejaký blog,ale starší.
inak,pozri sa okolo seba a vidíš dôvody všade.
prosím,naozaj sa tu o tomto už nechcem baviť. nikto ma nemusí poučovať.
za zbabelého by som sa považoval keby mám celý život bývať v štáte na ktorý nadávam.
ale úplne by mi stačilo ísť aj tam..:/
...tak v tom prípade ti prajem veľa štastia..dúfam že nepadneš na hubu...dosť sa stotožnujem s tvojím názorom a dúfam že ked budeš mať nejake skúsenosti tak sa o ne podelíš
Áno nechal,som kurva a využil som tento štát na vyštudovanie
Milerád by som radšej za študium platil,v štate kde by som chcel bývať trebars celý život.
ja by som chcel vycestovať do hĺbok vesmíru, len zatial som nenašiel spôsob ako????
mne by úplne vyhovovalo bývať s priateľom, mať nejakú tú robotku (a nemusí to byť nič super extra, proste normálna práca), nejaké koničky (napríklad na jogu by som chcela chodiť, na zumbu), šetriť na byt, na deti a proste žiť si v pokoji a kľude