tak vždy musí byť na stole horiaca sviečka. a začína tým, že sa pomodlíme. potom si dáme prípitok. potom oblátka+med+cesnak. potom sa podáva biela hríbová polievka a po nej zemiakový šalát+kapor alebo filé. kto, čo chce. potom sa ešte prekrojí jablko a každý dostane kúsok a ešte sa aj rozlupne orech a každý dostane kúsok. potom si odgrgnem jak sviňa a mama zavelí: no podme sa pozrieť, čo nám doniesol ježiško. tak sa presunieme do obývačky a rozbalíme darčeky. potom sa pustí telka a kukáme kokotiny a mama naloží plné tácky koláčov a žerieme! a oco ide potom spac a o polnoci vstane aby si dal kapustnicu a k tým vianočným hádkam len toľko, že u nás sa hádame furt
Deň ako každý iný, akurát v tomto je výnimka že všetci večeriame v kuchyni (aj to nie tak že si zasadneme naraz za stôl a naraz aj odídeme, ale každý si príde ku stolu kedy chce, ale približne aspoň v rovnakom čase no potom ideme do obývačky, kde rozbalíme darčeky a potom každý zase zalezeme do inej izby (resp. skor ja zalezem do svojej izby, ostatní sú v obývačke)
Večer sa najprv pomodlíme, poďakujeme za celý rok a ocino prečíta zo Sv. písma o narodení Ježiška. Zjeme každý po jednom strúčiku cesnaku a oblátky s medom... Potom máme opekance s makom a mliekom, hríbovú kapustnicu a rybu so šalátom (tento rok je to losos . Nasledujú koláčiky a rozbaľovanie darčekov
A máme taký zvyk, že na stole je položená malá miska a každý do nej dáva kúsoček z každého jedla - akože pre Ježiška
@n0win0u čo je na tom hipsterské? ale fakt, keby si videl čo celá moja rodina robí od rána od siedmej, no ja som mala chuť sa zamknúť do izby a nevyliezť do zajtra!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a vianočné tradície? celý deň sú všetci nervózni, hádajú sa, upratujú, varia, všade je chaos, a večer sa 2 hodiny všetci tvárime že sa máme radi.
pripadne dvakrat ale ma pri tom okuliare a klobuk
a pozlátená mustáž nie? :/
Inak keď som bola menšia rozbaľovali sme darčeky hneď ráno(kvôli babke, ku ktorej sme išli večer).
A máme taký zvyk, že na stole je položená malá miska a každý do nej dáva kúsoček z každého jedla - akože pre Ježiška
veľmi pekne a s tým lososom to máme tento rok aj my ....filip