pokial bol vek primeraný, on mal dajme tomu 17 a ona 14, tak to ak by nahodou došlo k sudu, tak sa mu nič nestane ani len podmienka...... (skusenost z blyzkeho okolia)
ale ak by bol vek neprimeraný dajmetomu 17 a 8 tak to je už iná vec... to by bolo vela rôčkov
ja nwm preco zatvaraju mladych ludi za taketo hovadiny , sak ked to chcela aj ona tak co na tom je ? ked tak by im mali dat nejaku pokutu alebo co aby sa nepovedalo no , ale do basy by mali inych zatvarat co su vonku aj ked nekoho zabiju.
ano fakt, ak by aj došlo k sudu čo by zmietli ako nodvovodnene keby mala dajme tomu 13 a on 17...
@18@salora ale to je len jeden zakon, jeden pohlad... su aj ine "časti" ktore hovoria aj o primeranosti či neprimeranosti a keby to bolo dajme tomu 13 - 17, a bolo by to dobrovolne, tak sud to jednoducho zamietne... v pripade že by vobec k sudu došlo...
@kevin nejdem hrat odbornika, ale z toho, co som vysledoval z televiznych novin , sa mo zda, ze pokial ide o ojedinely incident a prvy (cize ten tvoj kamos nebol predtym trestany) , tak dostane podmienku takmer urcite.......
ale ak slo o opakovany strestny cin, tak tu podmienku mozno nedostane......
@33@kevin ano ak by došlo nahodou k sudu č isto nedojde, v tom pripade sa berie ohlad na všetko, a toto je zavažna vec pre posudenie merita čiže jednoznačne sa berie v uvahu to že nemali sex prvykrat...
@33 / @kevin - berie sa do úvahy všetko. Ale ak to nebolo prvý krát, otázka znie: prečo by sa to malo teraz dostať pred súd? Či klasika - dievča si to rozmylelo a už sa mu to nepáči? alebo sa do toho vložili rodičia? Keďže u nás nie je porotný systém, súdy sa držia (mali by sa /väčšinou - ako u koho/) držať zákona a paragrafov, ale samozrejme každý prípad je individuálny a záleží na dokazovaní, kvalite obhajcu, na tom, ako to dievča "ustojí" pri výpovediach a pod.
@drejka pri porotnom rozhoduje porota o vine ci nevinne.. az nasledne sudca urcujte trest.. podla zakonov..
ale pri porote sa moze stat, ze obhajca je lepsie a porotu presvedci o nevinne jasne vinneho cloveka a potom sa teda podla zakonov nejde.. proste typek je volny..
@kevin tiez nevidim dovod, preto by to malo ist pred sud..
okrem toho na slovensku mam pocit, sa da vylizat z uplne vsetkeho..
ps ak budu tvridt obaja ze to chceli, tak akym zazrakom sa to dostane na sud to nechapem uz vobec..
podľa paragrafu 201trestného zákonníka 300/2005 Zz presné znenie:
(1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe, alebo
c) z osobitného motívu.
(3) Odňatím slobody na dvanásť rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
Ako neplnoletý dostane(š) polovicu, pokiaľ toho nemá(š) na rováši viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
HAHA ! (rofL)
Ale to je polovičný trest áno ?
ale ak by bol vek neprimeraný dajmetomu 17 a 8 tak to je už iná vec... to by bolo vela rôčkov
nepochopili sme sa, nie som to ja.
No dajme tomu, že ona nemá ešte 15 a on má 17.. Takže ako si ty povedal.. To fakt ?
tvoje hardcore nadávky moje ego vôbec neznížia
len sa pousmejem
aa... ignore
@1
ak je to § 199 (znásilnenie), tak 2,5 - 12,5 (podľa odseku a písmena)
ak § 200 (sex. násilie), tak rovnako (podľa odseku a písmena)
ak § 201 (sex. zneužitie), tak 1,5 - 10 (podľa odseku a písmena)
a ešte je tu § 202, teda sex. zneužitie za odmenu, zneužitie zverenej osoby, pod nátlakom alebo hrozbou (podľa odseku a písmena) - 1 - 4 roky
WTF A VY CO RIESITE CI SA TO TYKA CLOVEKA CO ZALOZIL DISKUSIU.... O TOM DISKUTOVAT NEMAME!!!!
neviem ktoré z toho..
chceli to obidvaja
áno, chceli to dobrovoľne..
INAK, HRAJE V TOM NEJAKÚ ROLU, ŽE TO NEBOLO PRVÝ KRAT?
ano fakt, ak by aj došlo k sudu čo by zmietli ako nodvovodnene keby mala dajme tomu 13 a on 17...
@18 @salora ale to je len jeden zakon, jeden pohlad... su aj ine "časti" ktore hovoria aj o primeranosti či neprimeranosti a keby to bolo dajme tomu 13 - 17, a bolo by to dobrovolne, tak sud to jednoducho zamietne... v pripade že by vobec k sudu došlo...
um, tyka sa to teba?
len sa pytam..
Som v tom ako "tretia strana" ...
Neviem či chápeš..
@sitnxan @salora
Berie sa ohľad na to, že keby povedali, že nemali sex prvý krát ?
ale ak slo o opakovany strestny cin, tak tu podmienku mozno nedostane......
Samozrejme, že "to bude, že to bolo prvý krát" ...
Ehm... Ak budú obidvaja tvrdiť, že to chceli ?
Takže 1-5 rokov ? (hlt veľkej sliny) uff..
@drejka
Ehm..
Nedali si deti pozor a teraz bude asi na 90% tehotná..
2 a 1/2 týždňa jej mešká -.-
Ja len tak, dopredu hovorím.
ale pri porote sa moze stat, ze obhajca je lepsie a porotu presvedci o nevinne jasne vinneho cloveka a potom sa teda podla zakonov nejde.. proste typek je volny..
@kevin tiez nevidim dovod, preto by to malo ist pred sud..
okrem toho na slovensku mam pocit, sa da vylizat z uplne vsetkeho..
ps ak budu tvridt obaja ze to chceli, tak akym zazrakom sa to dostane na sud to nechapem uz vobec..
prečítaj koment 47.
Viem, že sex s niekým, kto ešte nemal 15 je trestný
Len neviem do akej "miery" ? ...
Áno, dneska (00:23) si ide spraviť test..
Ja len ako som spomenul, uvažujem dopredu.
asi hej
(1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.
(2) Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe, alebo
c) z osobitného motívu.
(3) Odňatím slobody na dvanásť rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví.
(4) Odňatím slobody na pätnásť rokov až dvadsať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť, alebo
b) za krízovej situácie.
Ako neplnoletý dostane(š) polovicu, pokiaľ toho nemá(š) na rováši viac.