vačšina priaznivcov polyamórií z mojho okolia /pohybujem sa medzi ezoterickými hippie psychonautmi/ sú ľudia, ktorí buď nezvládnu vzťah ani len s jednou ženou a myslia si že viac žien je na to riešením /to je prípad mužov/ alebo sa vo svojom vzťahu nudia, prípadne majú problémy so sexualitou a tak isto si myslia, že toto je riešenie. pokiaľ by som stretla aspoň jedného človeka, ktorý by chcel žiť v polyamórii nie preto, aby utiekol zo svojich problémov, ale skutočne preto lebo jeden vzťah plne zvláda a má lásky na rozdávanie, tak to prehodnotím, ale za mňa je to blbosť.
aspoň teda pre stav vedomia v akom sa naša spoločnosť nachádza teraz.
Fúúú ledva zvládam vzťah sám so sebou, nie to ešte s dva a viac ľuďmi dpč
A moj názor je, že vzťah je každého osobná záležitosť. Zažil som už všeličo, viem, že podobnými vecami si niektorí ľudia často riešia problém s promiskuitou, alebo si naopak naivne myslia, že tým ako do niečoho takého idú, sú automaticky na úrovni všehomilujúcich bytostí. Proste vzťah ako každý iný v ktorom sa dejú chyby rovnako ako v nich može panovať harmónia...
v otvorenom áno, v polyamorii nie. Ja sex nevnímam za niečo jedinečné a osobné a preto by mi nevadilo pokiaľ by mal partner príležitostne sex s neznámymi ľuďmi, prípadne s niekým pri kom by išlo len o to.
ale asi by som žiarlil pokiaľ by som sa mal deliť aj o záľuby a pod. hoci viem si predstaviť žeby to bol spoločný kamarát na všetko ale asi by to muselo mať tie hranice, že to nebude v rovnakej úrovni ako som ja.
navyše nemám názory tohto druhu od ľudí ktorí žijú v takom vzťahu
Asi som zle formulovala otázku respektíve nedostatočne definovala. Nemalo to vyznieť s podtónom odsudzovania alebo tak.
Nepýtala som sa na to aký máte názor na to, keď ma niekto iný polyamoricky vzťah ale ako by ste to brali vy keby sa vyskytne taká možnosť či by ste ju prijali. Napr veľmi sa vám niekto páči a priťahuje vás a chcete k tej osobe mať bližšie ale zistíte že je polyamorická. Vedeli by ste sa cez to prelúskať či je to definitívne nie? V čom by bol najväčší problém ak nie? Žiarlivosť ? Alebo nejaký iný faktor ?
bolo by to pre mna definitivne nie a celkovo si myslim, ze by som si s tym clovekom nerozumela na takej urovni aby mame vztah (mali by sme prilis odlisne nazory).. dalsia vec je, ze vo vztahu potrebujem vela pozornosti trpela by som keby ju nedostavam
Ako ja mam hlbsie city k viacerym ľuďom, znamym, neznamym, muzov, zien, svetu... ako by bezne clovek mal mat. Dokazem milovat viac ludi ale zijem v partnerskom sexualnom vztahu s jednou osobou. City su jedna vec pre mna a sexualita druha. A kedze tu sa asi berie za normalny vztah len s viacerimi tak nie. Uz len z casovej narocnosti
Ale nie... proste city rovnake ako k partnerovi viem prechovavat k vela ludom ale k nemu plus mam tie fyzicke zalezitosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
aspoň teda pre stav vedomia v akom sa naša spoločnosť nachádza teraz.
A moj názor je, že vzťah je každého osobná záležitosť. Zažil som už všeličo, viem, že podobnými vecami si niektorí ľudia často riešia problém s promiskuitou, alebo si naopak naivne myslia, že tým ako do niečoho takého idú, sú automaticky na úrovni všehomilujúcich bytostí. Proste vzťah ako každý iný v ktorom sa dejú chyby rovnako ako v nich može panovať harmónia...
ale asi by som žiarlil pokiaľ by som sa mal deliť aj o záľuby a pod. hoci viem si predstaviť žeby to bol spoločný kamarát na všetko ale asi by to muselo mať tie hranice, že to nebude v rovnakej úrovni ako som ja.
navyše nemám názory tohto druhu od ľudí ktorí žijú v takom vzťahu
Nepýtala som sa na to aký máte názor na to, keď ma niekto iný polyamoricky vzťah ale ako by ste to brali vy keby sa vyskytne taká možnosť či by ste ju prijali. Napr veľmi sa vám niekto páči a priťahuje vás a chcete k tej osobe mať bližšie ale zistíte že je polyamorická. Vedeli by ste sa cez to prelúskať či je to definitívne nie? V čom by bol najväčší problém ak nie? Žiarlivosť ? Alebo nejaký iný faktor ?
Ale dá sa na to zvyknúť
Naučí sa človek veľa, len či to všetko za to naozaj stojí.
Ale nie... proste city rovnake ako k partnerovi viem prechovavat k vela ludom ale k nemu plus mam tie fyzicke zalezitosti.