Už som sa viac krát pozeral na to ako sa nepochopiteľne na niekoho tu spriatelené skupinky doslova vrhli. Takže si viem predstaviť že áno, hlavne ak by mal ten človek psychický problém.
@tvojdedo ved toto, to mi aj napadlo. Lebo poznam par birdzkov, ktpri si dali radaej ban lebo tp tu uz kvoli tomu nezvladali, boli nepochopeni alebo tak.
Aj @torpedo08 to tu uz ma na hrane, ale verim tomu, ze sa da dokopy, ze najde novy zivotny impulz. Ale musi sam chciet, co je najjednoduchsie, treba chciet
Presne ako píše @1 pokiaľ má niekto psychicky problém alebo prežíva veľmi ťažké životne obdobie tak áno, mohlo by ho to dohnať k samovražde. A to neplatí len pre birdz, ale všeobecne pre sociálne siete.
samozrejme, niektori tu citia dost velku moralnu nadradenost a davnejsie tu boli aj rozne skupinky ktore obcas zacali iba tak z nudy sikanovat novych pouzivatelov alebo niekoho kto im nesedel
ked to trocha nadnesiem - nie je hovno ako hovno, zalezi kto ho vyserie
@5 jako sorry ale ty si proste neskutocny, toto tvrdit... fakt uz som poznal v zivote velmi rozne exemplare ludi z kazdeho kuta sveta ale ty si special
Tvoje komentare na tuto temu - v roznych forach - su proste otrasne. Pozyvam ta na pivo kludne aj buduci tyzden a opisem ti do poslednej bodky ake je to najst cloveka po samovrazde. Ak ti ani toto nepomoze, aby si si uvedomil, aka je to vazna vec a ako to co pises MOZE na tych ludi vplyvat, tak ti uz pomoze jedine ak ta to stretne v tvojom vlastnom zivote. Co ti samozrejme nezelam, ale priucka pre teba by to bola riadna. @antifunebracka
@montgomery Pamätám si to, to bolo asi to obdobie, keď som tu ani moc nebola a toto skupinové šikanovanie ma vždy odradilo sa sem vrátiť. A nie len to, ale celkovo také rodinkárstvo alebo ako to nazvať. Cítila som to tak, že tu vôbec ani nepatrím, keď nie som v tej skupinke :/
@azizi ano asi viaceri mame taketo pohlady, sranda je jedna vec ale odtial potial. To tu robia vacsinou miestne narcisy alebo ti co si liecia vlastne komplexy, pripadne kombinacia obidvoch
@azizi Presne v tom case som aj ja na tento portal zanevrel - tusim ze to bolo intenzivne v obdobi rokov 2011-2013. Vtedy ma to sem uplne prestalo bavit chodit sem.
@trevor1994@willbebetter Absolútne súhlasím. Napriek tomu, že som ho už mala možnosť spoznať aj osobne, kedy sa správal úplne inak. Ale to ani náhodou neospravedlňuje, ako sa často správa tu. Ani si nevie predstaviť, ako veľmi nedávno ublížil mne. A nie len to, jeho reakcie sú často ďaleko za hranou akejkoľvek elementárnej slušnosti a rešpektovania druhých. Som rada, že nie som jediná, kto si to myslím :/
ja @antifunebracka poznam uz davno osobne a ku mne sa vzdy spraval korektne a priatelsky aj irl aj tu na birdzi. ale kedze sa mi v osobnom zivote stalo to, co sa mi stalo a je to trauma na cely zivot, jeho komentare ohladom tejto temy mi vzdy spravia so zaludkom salto. skratka len zbozne dufam, ze je to len tym, ze si vaznost tejto temy jednoducho neuvedomuje. @azizi
@trevor1994@willbebetter Rozhodne by ma vbc netrápilo, keby sa to stalo miestnym trollom abo náckom, to by bol práveže úspech, sry i m not sry. Bežných ľudí sa to jasnéže netýka. Azizi sa urazila na mňa z ničoho nič iracionálne za úplne normálnu otázku, ja by som jej nikdy nič zlé vedome neurobil
@wewo Neviem, či si čítal moju správu, ale ešte raz sa ti chcem veľmi ospravedlniť. Je mi úprimne ľúto, ak som sa vtedy mýlila. Viem, že to s týmto nesúvisí, len mi to nedalo
@antifunebracka Myslím, že ľudia tu ťa mali možnosť spoznať dostatočne dobre a vytvoria si na to názor sami. Keby ma tie strašné udalosti, ktoré sa stali začiatkom roka stále tak nesmierne neboleli, napísala by som aj niečo konkrétnejšie, ale nemám na to silu.
len tolko k @20 - kazdy nacek, ci troll, ktorykolvek zivy clovek ma matku, otca, partnera, najlepsieho kamarata...atd atd. o nich nic nevies, mozu to byt uplne slusni, cestni, dobri ludia. ak si si neuvedomil, toto najviac poznacuje zivoty tych, ktori po nich ostanu. navyse, u ludi, ktori sa akymkolvek sposobom so samovrazdou v zivote osobne stretli, prudko vzrasta pravdepodobnost, ze sa o nu niekedy pokusia/dokonaju ju. V skratke - samovrazda je nakazliva. Ale nejdem ti tu robit moralne zrkadlo, ponuka na pivo plati, ak mas zaujem napis TSku, dohodneme termin. @antifunebracka
Kolko emócii v komentároch
Ja keď som si prečítal otázju tak som sa zasmial a bral som to akoby zo srandy, také mierne trollovanie, veď samozrejme že birdz má každý v piči a dohnať k samovražde mi príde takmer nepredstaviteľné
Ale ako čítam komentáre tak vidím že tu je normálne telenovela a reč o tom ako komu birdz spoločenstvo ublížilo a o tom ako sa niekto necítil byť členom spoločenstva
Neviem, ja som jediný kto to tu bere ako také .... eehm.... proste nie ako serióznu sociálnu sieť, kde mi je absolútne jedno napríklad či dostanem ban?
Samozrejme to nič nemení na tom že @antifunebracka je kokot ktorý keby sa zabije príde to lúto asi najmenšiemu počtu birdzakov!
Náckovia dnes neexistujú, neonáckovia vo velmi obmedzenom počte ale to nepochopíš
som zle zahlasovala .. ale neva
...
Inak fakt by ma sklamalo a bolo veľmi ľúto kebyže sa dozviem že si niekto siahol na život pre birz šikanu ..
:S
... súhlasím s tým že jedinci s psychickymi problémami áno aj ...
podla mna je Birdz socialna siet ako ina, cize da sa to
ja viem sama z vlastnej skusenosti, ze sem nechodim ked mi je najhorsie, lebo sa tu stretavam s takym hejtom, ze mi je niekedy az fyzicky zle (a fakt ale FAKT netusim ze preco)
podla mna su ludia (samozrejme urcite aj ja) prilis hrdinovia na nete
coho je prikladom Karol....v skutocnosti by sa posral pri prvej konfrontacii ale tu to hra na machra, z coho mi vzdy bolo trochu blivno
tak rozhodne nikomu nepomôže, keď si trebárs niekto sem príde vyliať svoje problémy (lebo neklamme si, aj na to to tu je) a nejaký expert im tu ich problémy zosmiešni a/alebo spochybní
strašne dúfam, že nikoho to nikdy tak značne nezasiahlo
ale je vrchol idiocie a ignorancie predpokladať, že ani zasiahnuť nemôže
No kto je bez viny nech hodi kamenom... Ja si sice nie som vedoma toho ze by som niekedy napisala niekomu nieco(vela neurcitkov v jednej vete, velmi vela), ale kludne som to mohla urobit a nevedome cloveku ublizit. A chudak clovek si to mohol velmi pripustit, lebo ma proste problem a mohlo ho to zrat este pol roka...
Internety su celkovo velmi zaludna vec a hlavne na Birdzi je vela citlivych ludi, ku ktorym treba pristupovat citlivejsie...
A nepisat im ze ich statusy su zbytocne, ich problemy su menejcenne a podobne picoviny. Tomu sa snazim obrovskym oblukom vyhnut, aj keby mi milionkrat prislo ze niekto robi z komara somara... Lebo kto som ja, aby som hovorila niekomu ako sa ma citit, co moze pisat a z co ma vnimat ako problem dpc uz?
Povedal by som,že nie,no ak je jedinec psychicky slabý a birdz bude k nemu hnusný,tak možno aj áno.Veď keď sa ľudia zabili kvôli nejakej sprostej Modrej veľrybe,tak prečo nie aj kvôli birdzu?Ide o ten psychicky stav,je to možné,no zastávam to,že sme tu všetci štastní,nikto nemá psychické problémy a nezabije sa.
Ja neviem no, Birdz je asi posledná vec, ktorá by ma dohnala k samovražde, a to som teda dosť senzitívny plačko
Asi som sa tu nikdy nestretla s ničím čo by ma fakt urazilo alebo nejako výrazne zasiahlo, je tu pohoda
Tak urcite, na nete je kopu extremov na oboch stranach (sikanujucich idiotov, aj babovky, co by radsej mali sediet v kazajke odpojeni od netu a nie sa vystavovat online kokotom).
@tommyhot OK, ale prosim nenazyvaj ich babovkami, je to mnoho krat cisto fyziologicka zalezitost a mozno su to naopak ludia s nesmiernou odvahou a odhodlanim... Kazajky su prezitok a verim, ze najblizsie roky sa oblast psychickeho zdravia dostane aspon tak daleko, aby sa taketo veci nemuseli vobec riesit. Viem, ze to bolo myslene s nadhladom, ale aj tak.
@azizi fyziologicka v akom zmysle? Ze ti neurovny vystreluju samovrazedne signaly do svalov a ty potom skaces pod vlak? (pytam sa uplne vazne, lebo o tomto pocujem prvykrat)
Áno je to možne.
Osobne neznášam ľudí, ktorí proste iba ubližujú iným pre zábavu.
Môžu byť akokoľvek slušný alebo sa na nich hrať pomimo a pred niekym kto ich na to upozorňuje. No osobnosť a charakter neodrbeš.
Môže sa dobre učiť, mať talent na niečo, sekať dobrotu, ale keď má príležitosť, najlepšie v partii podobných "kamošov" chytí príležitosť znova.
A potom, keď sa niečo stane, niekto príde k úrazu, alebo sa to začne vo väčšom riešiť, tak príde iba hláška "To bola sranda, nepoznáš srandu?" alebo potom ešte také neúprimné ospravedlnenie, keď hneď potom začne znova robiť to isté.
Aj tu, proste niekto napíše sračku niekomu kto je psychicky na tom uplne inak a nevidi svet ako gombičku ktorá mu padá pod nohy a vytešuje sa ako sa s niekým môže hádať.
Áno, je množstvo prípadov, kedy si ľudia siahli na život kvôli komunikácii na internete a birdz tu slúži presne od toho. Takže je to možné.
@azizi@14 presne ! úplne zdieľam pocity.. Ja som tu dokonca prvýkrát bola pod úplne iným nickom a vzdala som to cca po mesiaci, lebo totálne bezdôvodne boli na mňa ľudia hnusní..
@azizi Nemusíš mi nič písať, pretože ja som ti nikdy nič zlé vedome nenapísal a ani som nemal dôvod, vieš, Baška, že ťa mám rád @willbebetter Nesúhlasím. Náckovia nemôžu byť dobrí, čestní ani slušní. Rovnako ako ukážkový priklad zbabelého trolla @vsakpredsajaa spoločnosti ich samovražda len prospeje, pretože smrťou zvýšia jej genofond Práve takí ľudia totiž najviac šikanujú ostatných. Tvoj postoj k tomu ale úplne chápem. Na pivo s tebou pôjdem rád kedykoľvek, to vieš.
Len neber Dominiku, aby som sa nedosral od strachu lol
No nebolo to tak davno, co som tu videl pod fotkou birdzacky komentar "tvoj nos je ten najmensi problem" bez akehokolvek dovodu tam takyto hejt napisat. A piciam, ktore to tam zacali hviezdickovat a teraz sa tu v tom najdu, prajem do roka rakovinu konecniku.
@antifunebracka Ani som už nechcela reagovať, ale zaujalo ma "Baška"? Keďže môj nick aj moje skutočné meno sa začínajú na iné písmenko, tak netuším, čo si tým myslel.
Urcite ano, nielen kvoli tomu ze sa tu vo velkom sikanuje ale aj kvoli tomu co za individua sem chodi. Casto dost psychicky naruseni jedinci, psychopati, asociali atd.
@moonlawoo zase človek má právo na svoj názor a písať aj trošku kritiky. Keď ma niekto napiču nos tak ma napiču nos, a keď ma problemov viac treba mu to občas aj pripomenuť aby ho to motivovalo s tým niečo spraviť, kde by sme boli keby každý rozmýšlal mentalitou tyou: a ja som dokonalá všetko je rozprávkovo ružové a ak sa ti nepáči niečo na mojom tele dohnáš ma k samovražde!
Keď mám byt úprimná , mňa to tu raz veľmi vykojalilo, až tak že ma to napadlo ... keď sa do mňa raz pustila skupinka asi 10 ľudí ... bolo to vtedy veľmi nepríjemne a veľmi som plakala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Aj @torpedo08 to tu uz ma na hrane, ale verim tomu, ze sa da dokopy, ze najde novy zivotny impulz. Ale musi sam chciet, co je najjednoduchsie, treba chciet
ked to trocha nadnesiem - nie je hovno ako hovno, zalezi kto ho vyserie
Musíš držať hubu, krok a mať tie správne "tolerantné" názory inak si terč - zažil som to.
Ja keď som si prečítal otázju tak som sa zasmial a bral som to akoby zo srandy, také mierne trollovanie, veď samozrejme že birdz má každý v piči a dohnať k samovražde mi príde takmer nepredstaviteľné
Ale ako čítam komentáre tak vidím že tu je normálne telenovela a reč o tom ako komu birdz spoločenstvo ublížilo a o tom ako sa niekto necítil byť členom spoločenstva
Neviem, ja som jediný kto to tu bere ako také .... eehm.... proste nie ako serióznu sociálnu sieť, kde mi je absolútne jedno napríklad či dostanem ban?
Samozrejme to nič nemení na tom že @antifunebracka je kokot ktorý keby sa zabije príde to lúto asi najmenšiemu počtu birdzakov!
Náckovia dnes neexistujú, neonáckovia vo velmi obmedzenom počte ale to nepochopíš
...
Inak fakt by ma sklamalo a bolo veľmi ľúto kebyže sa dozviem že si niekto siahol na život pre birz šikanu ..
:S
... súhlasím s tým že jedinci s psychickymi problémami áno aj ...
ja viem sama z vlastnej skusenosti, ze sem nechodim ked mi je najhorsie, lebo sa tu stretavam s takym hejtom, ze mi je niekedy az fyzicky zle (a fakt ale FAKT netusim ze preco)
podla mna su ludia (samozrejme urcite aj ja) prilis hrdinovia na nete
coho je prikladom Karol....v skutocnosti by sa posral pri prvej konfrontacii ale tu to hra na machra, z coho mi vzdy bolo trochu blivno
strašne dúfam, že nikoho to nikdy tak značne nezasiahlo
ale je vrchol idiocie a ignorancie predpokladať, že ani zasiahnuť nemôže
Internety su celkovo velmi zaludna vec a hlavne na Birdzi je vela citlivych ludi, ku ktorym treba pristupovat citlivejsie...
A nepisat im ze ich statusy su zbytocne, ich problemy su menejcenne a podobne picoviny. Tomu sa snazim obrovskym oblukom vyhnut, aj keby mi milionkrat prislo ze niekto robi z komara somara... Lebo kto som ja, aby som hovorila niekomu ako sa ma citit, co moze pisat a z co ma vnimat ako problem dpc uz?
Asi som sa tu nikdy nestretla s ničím čo by ma fakt urazilo alebo nejako výrazne zasiahlo, je tu pohoda
Osobne neznášam ľudí, ktorí proste iba ubližujú iným pre zábavu.
Môžu byť akokoľvek slušný alebo sa na nich hrať pomimo a pred niekym kto ich na to upozorňuje. No osobnosť a charakter neodrbeš.
Môže sa dobre učiť, mať talent na niečo, sekať dobrotu, ale keď má príležitosť, najlepšie v partii podobných "kamošov" chytí príležitosť znova.
A potom, keď sa niečo stane, niekto príde k úrazu, alebo sa to začne vo väčšom riešiť, tak príde iba hláška "To bola sranda, nepoznáš srandu?" alebo potom ešte také neúprimné ospravedlnenie, keď hneď potom začne znova robiť to isté.
Aj tu, proste niekto napíše sračku niekomu kto je psychicky na tom uplne inak a nevidi svet ako gombičku ktorá mu padá pod nohy a vytešuje sa ako sa s niekým môže hádať.
Áno, je množstvo prípadov, kedy si ľudia siahli na život kvôli komunikácii na internete a birdz tu slúži presne od toho. Takže je to možné.
polka ludi odtialto bola na psychia3i a inak je to tu skoro samy labil, druha polka su kokoti takze samozrejme ze ano
@willbebetter Nesúhlasím. Náckovia nemôžu byť dobrí, čestní ani slušní. Rovnako ako ukážkový priklad zbabelého trolla @vsakpredsajaa spoločnosti ich samovražda len prospeje, pretože smrťou zvýšia jej genofond Práve takí ľudia totiž najviac šikanujú ostatných. Tvoj postoj k tomu ale úplne chápem. Na pivo s tebou pôjdem rád kedykoľvek, to vieš.
Len neber Dominiku, aby som sa nedosral od strachu lol
Suhlasim so @45
@58