Vegáni Birdzu!Podeľte sa prosím so mnou a so zvyškom Birdzu o svoje chutné recepty.Ja konkrétne hľadám niečo, v čom sa nevyskytujú strukoviny,lepok a čeľaď luľkovitých.Vďaka.
@hsjklaop Veľa receptov? Keď už zemiaky nie, múku nie, obilniny nie, strukoviny nie, mäso nie, mlieko nie ... @cabbage A lipnicovité môžu byť? By si aspoň mohol nejakú tú ryžu .
nie je to zas tak komplikované, keď máš "povolené" ryžu, quinou a nejaké neškrobnaté zeleniny. ja tiež vyraďujem aspoň ten lepok, najmä pšenicu.
» vegan-yums.com/mealideas...
má skvelé recepty, hlavne veľa linkov, takže sa tam dostaneš k rôznym iným receptárom. má tam aj tag #soyfree a #glutenfree, to by mohlo pomôcť.
a nepodelím sa s Tebou o žiadny svoj recept, pretože recepty nevyužívam...
v kuchyni jednám prakticky čisto intuitívne a tak to potom aj niekedy vyzerá... ale stojí mi to za to.
@cabbage aha.. ja som si myslela, že už si vegán... to by ostávala iba tá ryža a quinoa
ja som vegetarián a väčšinu môjho jedálnička tvoria práve strukoviny a naozaj za boha neviem ani jeden recept je cvikla luľkovitá? tá je fajná, aj zapiecť v jánskej mise s inou zeleninou, aj ako dosť easy prívarok s cesnačikom tekvica? prívarok, polievka, pyré, koláč... cuketa, huby? mám rada šampiňónový stroganov, možno, ak si tie recepty nejakým spôsobom prispôsobíš budú fajn
@Cabbage to ti zakazal doktor alebo? lebo ja som tiez mal kedysi zakazane jest strasne vela veci a dnes uz jem hocico, samozrejme okrem zivocisnych vyrobkov
vypisovať sa mi ich teda nechce zo zošita, i usually just make up recepty z toho čo nájdem. ale inšpiráciu nájdeš isto na youtube kanáloch poprípade ich blogoch ako hot for food / edgyveg / the vegan corner / cheap lazy vegan / cooking with plants. mali by mať recepty aké ty hľadáš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
@cabbage A lipnicovité môžu byť? By si aspoň mohol nejakú tú ryžu .
Táto polievočka je super.
» vegan-yums.com/mealideas...
má skvelé recepty, hlavne veľa linkov, takže sa tam dostaneš k rôznym iným receptárom. má tam aj tag #soyfree a #glutenfree, to by mohlo pomôcť.
Česky a slovensky - » www.veganotic.cz/... je skvelý a určite tam niečo nájdeš;
taktiež » chudyvegosaurus.blogspot.cz/... niečo poskytne, orientované hlavne na nižší rozpočet (podľa názvu, zrejme, i guess);
» www.acotedajis.cz/... taktiež vyzerá ako mimoriadne kvalitný foodblog (pre mňa úplne nový objav pri tom, ako som sa pozeral po nejakých receptoch pre teba );
niečo sa snáď nájde aj na » www.vegmania.cz/recepty... .
v kuchyni jednám prakticky čisto intuitívne a tak to potom aj niekedy vyzerá... ale stojí mi to za to.
tuto sú nejaké moje staršie recepty, ale už tam neprispievam
» varecha.pravda.sk/profil/brave/...
ja som vegetarián a väčšinu môjho jedálnička tvoria práve strukoviny a naozaj za boha neviem ani jeden recept je cvikla luľkovitá? tá je fajná, aj zapiecť v jánskej mise s inou zeleninou, aj ako dosť easy prívarok s cesnačikom tekvica? prívarok, polievka, pyré, koláč... cuketa, huby? mám rada šampiňónový stroganov, možno, ak si tie recepty nejakým spôsobom prispôsobíš budú fajn