mam na to pozitivny nazor, tie jedla chutia rovnako dobre, ale sere ma ze normalne restauracie neponukaju skoro nic okrem 1 salatu, uz by mohli zaregistrovat ze to je popularne a rozsirit menu trochu lebo rada by som sa nato dala a nechce sa mi vonku vkuse hladat raw a vegan restiky
Nemusim prilisny idealizmus v hocijakej podobe... co sa jedenia tyka (nezerem maso/ nezerem nic zivocisne/ nezerem nic varene/ nezerem nic, atd.), nabozenstva, zivotneho stylu, politickych nazorov, a pod.
Proste uznavam bud zlaty stred, alebo minimalne drzat hubu a nevnucovat svoje nazory druhym ludom. Vela ludom totiz, zial, nedochadza ze to ma akurat opacny ucinok a este sa zvyknu citit ukrivdeny
tieto temy nezvyknu dopadnut dobre......ale vo vseobecnosti je ta strava zo zdravotneho hladiska viac nez dobra a taktiez chutna....aj ked je to celkom pokrytectvo, ze udajne kvoli zvieratam...aspon vacsina veganov...
Mimochodom, nikto nikomu nič nevnucuje: pozrite sa kolko je všade reklám na maso, mlieko, syr, kožuchy a všetko možné.... jedna poznámka o zelenine alebo o veganstve a všetci šalejú, že je to vnucovanie. Aspon občas rozmýšlajte, nie je to na škodu.
Ale chápem, prečo to niektorí ludia tak velmi propagujú a robia tomu "reklamu", ale ja nemám rad konflikty, nerád sa hádam a ludia nevedia normalne diskutovať, keď nemajú argument tak začnú s agresivitou.
ja by som nemohla byť, lebo strašne nemám rada zeleninu a po vyhodení všetkého, čo oni vyhadzujú, z jedálnička, si vlastne neviem predstaviť, či by som mala ešte čo jesť
Nevadí mi, ale aj keby som prestala jesť živočíšne produkty, nikdy sa tak nebudem nazývať.
A zaujímal by ma vegánsky postoj k slepeckým psom (a nechcem o tom zakladať topic), je to zotročovanie, alebo je to v pohode a účel svätí v tomto prípade prostriedok?
Nech si jedia čo chcú. Ale nech ma do toho nenútia.
Jo a za posledné tri roky som mal 6 kolegov veganov a každý bol úplne pribrzdený a všetkých sme vyhodili okamžite, asi na tom niečo bude.
mňa len zaujíma aký bude ďalší level tohto ošialu..
v telké začnú bývať súťaže typu československo hladá vegána,vegán proti vegánovi,mastervegan..
tvle kedysi stačilo že si človek odfarbil hlavu,dal piercing a bol cool.. teraz si cool pokial nežereš skoro nič..
sám by som vegán nechcel byť pretože milujem slepačí menzes, mliečne výrobky a sem tam si dám rád aj dobre pripravené mäso, klobásky, párky, šunku ... slaninku ... a tak
a čo sa týka vegánov, nech si jedia čo chcú, ich jedálniček sa odvíja od ich filozofie života a je to čisto iba ich vec, čiže je mi to jedno
Uplne milujem veganske burgre a obdivujem veganov ako vedia carovat s koreninou a zeleninou, ich recepty su super a chcem aby ma to vsetko niekto naucil a moze zacat tymi burgrami
Co sa tyka veganstva, obdivujem ich etiku voci zivocichom, mne je uplne jedno a necitim ziadne (dlhodobe) vycitky, ak jem tatarak.
Well, sú rôzne typy vegánov...Niektorí, ktorí to až preháňajú čo sa týka propagovania, že toto a tamto je všetko zlé a že stále každému vešajú na nos - "Som vegán!". Na druhú stranu sa mi to páči, pretože vegánstvo, tam jednoduche jete čo chcete a koľko chcete, široká škála výberov, experimentujete s jedlami a najlepšie vzrúšo, keď si kúpite nejaké zaujímavé výplody prírody, čo sa u nás na SK nedá zohnať, ale v Bio obchodoch áno. Cítite sa taký "čistý", pretože vegáni hlavne jedia veľmi zdravo, všetko na rastlinnej báze. keď sa trošku zaujímate o ekológiu a zdravý štýl, tak si pozriete, že to je naozaj veľký problém kolko zvierat je denne zabitých, kolko rýb denne ulovia a kolko odpadu vyhodia do morí (mám na mysli mŕtve zostatky rýb). Že niektoré zvieratá zabíjajú len kvôli ich krásnej srsti - myslím, si že toto je naozaj HNUS a HYENIZMUS a najhoršie - TESTOVANIE NA ZVIERATÁCH!!! Som vegetariánka, nejem vajcia ani mlieko, ale mám rada syr, takže zomňa nie je 100% vegan. Vegánstvo nie je len o tom, že žeriete trávu a nemáte dostatok bielkovín (blbosť). Sledujem veľa vegánov na soc. sieťach a tie ich dobroty čo každodenne jedia im len ticho závidím. Za mňa určite áno, a páči sa mi, že čoraz viac ľudí to podporuje. Vegáni to nerobia len z vlastných preferencií, ale aj kvôli zvieratám a planéte. Samozrejme, že mäsový priemysel nikdy neskončí, ale podporovať takúto myšlienku nie je na škodu. Skúste si prosím pozrieť niekedy ako funguje takýto priemysel, priemysel s vajciami a mliekom. Niečo otrasné..
Neodsudzujem to, no na druhej strane ich nechapem...su proti utrpeniu zvierat, to beriem, mne sa to nepaci tiez, ale viem ze ked sa stanem vegankou nic to nevyriesi a nezachrani to ani jedno zviera...ale mnohi si tento rozmer ani neuvedomuju a su veganmi len preto ze je to momentalne trend A niektori su az taki extremisti ze aj svojim mackam, ktore su od prirody ciste masozravce, odmietaju davat maso a kupuju im veganske granule... To je uz podla mna cez hranicu
@emm_k To nedava zmysel..keby si toto povedal kazdy clovek, ze ¨ja sam nic nezmenim¨ tak zijeme ako dakde v stredoveku.. Proste ked sa spoji viac ludi, tak dokazu zmenit svet.. Cim bude viac veganov a vyssi dopyt po rastlinnej strave, tym menej zvierat sa bude musiet chovat, tym bude vacsi natlak na kompetentnych aby sa zlepsovali podmienky chovu a postupne sa zmiernovalo utrpenie zvierat. A samozrejme by to vyrazne pomohlo zivotnemu prostrediu a rieseniu svetoveho hladu..tot napriklad.
Ale inak tiez suhlasim, ze krmit macky a psy vegansky, je uz moc a neprirodzene..
@_idontf_withyou tak vieš, toto je tu večne omielaná téma už neviem koľko rokov, vlastne všade omielaná téma... k tomu už málokto dokáže napísať niečo nové, čo by aj zaujalo a nie len tie isté frázy dokolečka dokola...
@openmindedfreak pýtala sa na názor tak čo riešiš? Mám k tomu ešte viac čo povedať ale to by bolo až moc dlhé... Čo chceš ešte k tomu dodať? Keď máš niečo na srdci tak sa vyjadri...
mňa inak ale zaujíma to, prečo nejedia vôbec vajíčka lebo napr. také sliepky mojej babky pri znášaní vajíčok nikdy nijako netrpeli, vzorne sa o ne celý čas starala a nechala ich dožiť a nikdy ani jednu nezabila čiže, čo je zlé na takýchto vajíčkach?
@tangerina myslim ze jedna veganka mi hovorila ze sliepky znesu len par vajec za mesiac a tie v tych fabrikach su specialne chovane a dopovane na kladenie vajec...cize im nieco asi s ich organizmom...aj mojej babke sliepky znasali normalne vajicka
@44 hej, len vegáni vyzerajú, že sú celkovo proti vajíčkam...len napr. my vajíčka vôbec nekupujeme, čiže tieto fabriky ani nepodporujeme, a máme len domáce....tak nerozumiem aký je v tom problém
@foxie Ja si to nemyslím, stačí sa na to bližšie pozrieť a vidíš pravdu:
vajcia: bereš z domáceho chovu, vid @43 . Nikomu neubližuješ
mlieko a syry: berieš od kravičky z domáceho chovu, ktorá pridája teliatko. Necháš mu dosť potravy a v dospelosti ho predáš. Celý životný cyklus obaja trávia v šírej prírode na paši, je o nich starané individuálne a s láskou (na rozdiel od indus3alizovaných mäsokombinátov). Nikomu neubližuješ
mäso: lovíš len zvieratá v ich prirodzenom prostredí, kde žijú celý život medzi svojimi. sú vystavené predátorom, takže len imituješ prírodu a spravíš to, čo by miesto teba spravil vlk - no na rozdiel od teba oveľa krvavejšie a pomalšie. Zabiješ, ale prirodzenou cestou a bez akéhokoľvek utrpenia.
Akokoľvexa na to pozerám, vidím len win-win situáciu pre prírodu i človeka.
Po troch rokoch som ochutnal z čo najviac druhov mäsa nech cítim poriadne č som to žral celé tie roky. Vegánsky a vegetariánsky kamaráti z toho vyšilovali jak keby som im do nohy strelil aj keď som v podstate s nimi súhlasil a rozprával že väčšina mäsa je v skutočnosti absolútne bez chuti. Bol som zradca a neviem čo ešte, jak keby som po prestaní žrania mäsa bez svojho vedomia niekde prisahal na krvavú flákotu svojím životom. Odvtedy nefandím nálepkovaniu a mám drsné podozrenie ze niečo robiť a podľa toho sa nejak nazývať dákým záhadným spôsobom poškodzuje ľudský mozog.
ja som začala s veganstvom kvôli chudnutiu čiže len čisto ,,plant-based' , zo dna na den a neľutujem vobec..okrem toho, ze menej peňazí miniem, tak som objavila toľko chuti(niektoré veganske kuchárky su bomba), a ako som sa o tom ďalej vzdelavala(okrem pár kníh ohľadom zdravia), tak na mna dopadla dost aj ta stránka etická +ekologická.. nevnucujem nikomu nic, akurát mi je smiešne ked mi dedo vnucuje mäso lebo ochoriem spolubyvajuca mi často ujeda z jedál, ale presvedčovať sa neoplatí nikoho, to musia pochopiť sami a vobec si nemyslím, ze to je nejaký extremizmus, kedže na rastlinkach sa da v pohode prežiť a k tomu trendu- co ja viem, myslim ze to je aj tym ze sa to k nám dostáva z okolitého sveta a ci trend ci nie, je super ze je nas čoraz viac
@_idontf_withyou no to je zložitejšie na začiatku áno- prvý mesiac ked som jedla zdravo ale potom sa zo mna stal vegan na junk foode-oreo, hranolky, veľa pečiva proste jednoduché veci ktoré som mohla jest hneď to som of course pribrala(to bolo ze Oreo denne ale teraz som zase na správnej ceste a ide to dolu treba zdravo papať a rátať s tym ze základne veci pre vegana su zemiaky ryža cestoviny napr, co maju dost sacharidov takze sa treba aj hýbať- ale to platí pri každom zdravom chudnutí ze pohyb je polovica práce
V čom by bola realita iná? A človek nie je bylinožravec, lež všežravec - čo však samozrejme neznamená, že by neprežil na pure-plant strave. @foxie Pokúsim sa zareagovať na tvoje protiargumenty
"Ale koľko ľudí má v dnešnej dobe možnosť mať vlastnú záhradu s tým, že má dostatok prostriedkov (financie, priestor, čas) na chov sliepok, kôz a poprípade na chov kráv. Veľmi nízke percento a ten počet ľudí sa ešte zredukuje, keď medzi nich zahrnieš len veganov a ľudí cca. do veku 40 rokov (tí starší väčšinou už nemenia svoje stravovacie návyky). Čiže im ostáva kupovať živočíšne produkty od nejakej farmy na dedine. A teraz; koľkí z vyššie vymenovaného okruhu ľudí majú dosť peňazí na pravidelné kupovanie jedla o dosť drahšieho od toho bežného, kaflandovského?"
Stav, aký opisuješ, vládne momentálne, Čím viac si ale ľudia osvoja flexitariánstvo, tým sa budú postupne aj priaznivo upravovať ceny živočíšnych produktov z domácich chovov. Teraz je mäso z jatiek lacné, bo ho kupujú všetci. Ale keď sa ľudia masovo (no pun intended) presunú k podpore lokalfarmičiek, zlacnie tovar práve tam a mäsokombináty postupne pokrachujú. Čo sa týka mäsa, asi by sa obnovila praveká funkcia profesionálneho lovca, čo by mohli robiť práve bývali zamestnanci jatiek, aby sa to všetko nejak nedotklo zamestnanosti.
"No a pre niektorých vegánstvo nie je len o etike, t.j. o ubližovaní zvieratám ale aj o presvedčení, zdraví, ochrane životného prostredia ale aj o šetrení poľnohospodárskej pôdy. To sa mi nepáči na tom, že ľudia sa na veganov pozerajú tak, že nimi sú len preto, lebo majú radi zvieratká."
Veď ale poľnopôdu zaberáš tým, že na nej pestuješ plodiny. A keby celý svet prešiel na vegánstvo, tak by sa tej prírody práveže pretváralo ešte oveľa viac, aby sme každého nasýtili. Kombinácia pastvín a hospodárskych zvierat, ktoré ju prirodzene hnoja, je prakticky ideálna.
"Ale asi toľko k tomu, že samozrejme že zviera zabiješ rýchlejšou smrťou než nejaký vlk, keď na to nepoužiješ svoje telo (keby sa ti tak vôbec podarilo uloviť zviera) ale zbraň. "
Veď to je jasné.
@openmindedfreak Neviem co majú spolocné moj názor s tým, ze som tu nová... Ani netusim tvoju pointu, akoze len preto ze sa to furt omiela tak co ako? Rada by som bola v obraze, ale co sa tu budem s nejakým týpkom dohadovať...
@foxie "To sú všetko veci, ktoré sa veľmi ťažko vyplnia ak vôbec. To by niečo muselo veľmi ovplyvniť masy ľudí, aby sa všetci vzdali chuti na niečo, čo sú zvyknutí od malička konzumovať a stali sa flexitariánmi."
Ja si myslím, že všetko je možné dosiahnuť trvalou osvetou. Isto aj ty snívaš o svete, v ktorom by boli len vegáni, aj keď teraz to nie je absolútne možné. No myslím, že ani v dnešnej dobe nie je ťažké byť flexitariánom. Na dedine je to úplne prosté a v mestách sa čoraz viac rozširujú obchodíky so živočíšnymi produktmi od lokálnych farmárov.
"Toto ma celkom pobavilo"
Prečo?
"Objem rastlín a plodov rastlín ktorými zvieratá musíme nakŕmiť je omnoho väčší, než objem mäsa a produktov zvierat, ktoré získame."
Ale keby sme prešli na vegánsku stravu, všetku tú pôdu a ešte oveľa viac by sme potrebovali na naše nasýtenie.
"A 2x si spomenul slovo "prirodzené" ale nič z toho, čo si uviedol za prirodzené mi prirodzené nepríde. To s tou zbraňou som uviedla preto, lebo mi nepríde prirodzené, že ostatné zvieratá sa medzi sebou zabíjajú guľkami ale vlastnými telami, t.j. nie je prirodzené, že človek musí zvieratá zabíjať zbraňami, lebo inak to nedokáže."
Tam som narážal na imitáciu prírody (vlk zabije srnku v lese aj ty zabiješ srnku v lese). To slovo "prirodzene" odtiaľ môžeš pokojne vyňať a pointa ostane rovnaká.
"A taktiež hnojenie polí výkalmi zvierat z veľkochovov nie je prirodzené, keďže je v nich v dnešnej dobe fakt obrovské množstvo antibiotík, hormónov a kadečoho iného."
To by odstránilo práve flexitariánstvo, keďže, pokiaľ viem, lokalfarmári do svojich zvieratiek takú chémiu nepchajú, keďže sami konzumujú ich veci.
@foxie "Veď aj tak tú pôdu potrebujeme na naše nasýtenie. Ľudia musia nakŕmiť kravičky plodinami z polí, aby ich potom mohli zjesť. Takže neviem čo tým básnik chcel povedať."
Presne toto, že načo sa o tom teda baviť, keď sa veľkosť ornej pôdy aj tak nijak nezmení?
"To je ten princíp človeka, ktorý zabíja srnky."
Aký je teda rozdiel medzi vlkom, čo zabije srnku a človekom, čo ju uloví (okrem toho, že my nepoužijeme pazúry ofc)? Výsledkom je vždy tá mŕtva srna.
Ja nerozumiem tým vašim výpočtom. Sami priznávate, že kvôli hospodárskym zvieratám sa zaberajú pôdy pre pestovanie obilia, ktorým sa kŕmia. A pritom nechápete, čo tým chcel básnik říct? Že z toho obilia, ktorým sa kŕmia zvieratá, my mohlo byť vyrobené jedlo pre ľudí? Že by to bolo aspoň 2x menej plochy zabratej na poľnohospodárske účely, keby sme nemuseli vykrmovať zvieratá? Podľa organizácie Vegan Society, viac ako 40 % všetkých obilnín na svete využíva ako krmivo pre dobytok. Ten dobytok musí byť niekoľko rokov vykrmovaný. Každý deň.
Rozdiel medzi vlkom čo zabije srnku a človekom čo zabije srnku je ten, že vlk by zdochol od hladu a človek nie. Človek má možnosť voľby a nespočetne viac možností. My nie sme už neandertálci žijúci v jaskyniach. Je 21. storočie a máme plné mestá vegánskych obchodov a reštaurácií, v každom nevegetariánskom obchode sú regále so zeleninou a ovocím. Prepáč, ale prirovnávanie mäsožravých divoko žijúcich zvierat s človekom je najnezmyselnejší argument proti vegetariánstvu snáď aký existuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
a podo mnou prichadzaju dalsie, enjoy
Proste uznavam bud zlaty stred, alebo minimalne drzat hubu a nevnucovat svoje nazory druhym ludom. Vela ludom totiz, zial, nedochadza ze to ma akurat opacny ucinok a este sa zvyknu citit ukrivdeny
No poznám aj lepšie.
a @Myschka s tým vnucovaním máš pravdu
Ale chápem, prečo to niektorí ludia tak velmi propagujú a robia tomu "reklamu", ale ja nemám rad konflikty, nerád sa hádam a ludia nevedia normalne diskutovať, keď nemajú argument tak začnú s agresivitou.
ale tolerujem ich, dokým oni tolerujú mňa..
A zaujímal by ma vegánsky postoj k slepeckým psom (a nechcem o tom zakladať topic), je to zotročovanie, alebo je to v pohode a účel svätí v tomto prípade prostriedok?
Jo a za posledné tri roky som mal 6 kolegov veganov a každý bol úplne pribrzdený a všetkých sme vyhodili okamžite, asi na tom niečo bude.
Vymyslené riešenie problému
Riešenie vymysleného problému
Vymyslené riešenie vymysleného problému
v telké začnú bývať súťaže typu československo hladá vegána,vegán proti vegánovi,mastervegan..
tvle kedysi stačilo že si človek odfarbil hlavu,dal piercing a bol cool.. teraz si cool pokial nežereš skoro nič..
a čo sa týka vegánov, nech si jedia čo chcú, ich jedálniček sa odvíja od ich filozofie života a je to čisto iba ich vec, čiže je mi to jedno
Co sa tyka veganstva, obdivujem ich etiku voci zivocichom, mne je uplne jedno a necitim ziadne (dlhodobe) vycitky, ak jem tatarak.
» www.vitarian.sk/...
Ale inak tiez suhlasim, ze krmit macky a psy vegansky, je uz moc a neprirodzene..
vajcia: bereš z domáceho chovu, vid @43 . Nikomu neubližuješ
mlieko a syry: berieš od kravičky z domáceho chovu, ktorá pridája teliatko. Necháš mu dosť potravy a v dospelosti ho predáš. Celý životný cyklus obaja trávia v šírej prírode na paši, je o nich starané individuálne a s láskou (na rozdiel od indus3alizovaných mäsokombinátov). Nikomu neubližuješ
mäso: lovíš len zvieratá v ich prirodzenom prostredí, kde žijú celý život medzi svojimi. sú vystavené predátorom, takže len imituješ prírodu a spravíš to, čo by miesto teba spravil vlk - no na rozdiel od teba oveľa krvavejšie a pomalšie. Zabiješ, ale prirodzenou cestou a bez akéhokoľvek utrpenia.
Akokoľvexa na to pozerám, vidím len win-win situáciu pre prírodu i človeka.
@foxie Pokúsim sa zareagovať na tvoje protiargumenty
"Ale koľko ľudí má v dnešnej dobe možnosť mať vlastnú záhradu s tým, že má dostatok prostriedkov (financie, priestor, čas) na chov sliepok, kôz a poprípade na chov kráv. Veľmi nízke percento a ten počet ľudí sa ešte zredukuje, keď medzi nich zahrnieš len veganov a ľudí cca. do veku 40 rokov (tí starší väčšinou už nemenia svoje stravovacie návyky). Čiže im ostáva kupovať živočíšne produkty od nejakej farmy na dedine. A teraz; koľkí z vyššie vymenovaného okruhu ľudí majú dosť peňazí na pravidelné kupovanie jedla o dosť drahšieho od toho bežného, kaflandovského?"
Stav, aký opisuješ, vládne momentálne, Čím viac si ale ľudia osvoja flexitariánstvo, tým sa budú postupne aj priaznivo upravovať ceny živočíšnych produktov z domácich chovov. Teraz je mäso z jatiek lacné, bo ho kupujú všetci. Ale keď sa ľudia masovo (no pun intended) presunú k podpore lokalfarmičiek, zlacnie tovar práve tam a mäsokombináty postupne pokrachujú. Čo sa týka mäsa, asi by sa obnovila praveká funkcia profesionálneho lovca, čo by mohli robiť práve bývali zamestnanci jatiek, aby sa to všetko nejak nedotklo zamestnanosti.
"No a pre niektorých vegánstvo nie je len o etike, t.j. o ubližovaní zvieratám ale aj o presvedčení, zdraví, ochrane životného prostredia ale aj o šetrení poľnohospodárskej pôdy. To sa mi nepáči na tom, že ľudia sa na veganov pozerajú tak, že nimi sú len preto, lebo majú radi zvieratká."
Veď ale poľnopôdu zaberáš tým, že na nej pestuješ plodiny. A keby celý svet prešiel na vegánstvo, tak by sa tej prírody práveže pretváralo ešte oveľa viac, aby sme každého nasýtili. Kombinácia pastvín a hospodárskych zvierat, ktoré ju prirodzene hnoja, je prakticky ideálna.
"Ale asi toľko k tomu, že samozrejme že zviera zabiješ rýchlejšou smrťou než nejaký vlk, keď na to nepoužiješ svoje telo (keby sa ti tak vôbec podarilo uloviť zviera) ale zbraň. "
Veď to je jasné.
Ja si myslím, že všetko je možné dosiahnuť trvalou osvetou. Isto aj ty snívaš o svete, v ktorom by boli len vegáni, aj keď teraz to nie je absolútne možné. No myslím, že ani v dnešnej dobe nie je ťažké byť flexitariánom. Na dedine je to úplne prosté a v mestách sa čoraz viac rozširujú obchodíky so živočíšnymi produktmi od lokálnych farmárov.
"Toto ma celkom pobavilo"
Prečo?
"Objem rastlín a plodov rastlín ktorými zvieratá musíme nakŕmiť je omnoho väčší, než objem mäsa a produktov zvierat, ktoré získame."
Ale keby sme prešli na vegánsku stravu, všetku tú pôdu a ešte oveľa viac by sme potrebovali na naše nasýtenie.
"A 2x si spomenul slovo "prirodzené" ale nič z toho, čo si uviedol za prirodzené mi prirodzené nepríde. To s tou zbraňou som uviedla preto, lebo mi nepríde prirodzené, že ostatné zvieratá sa medzi sebou zabíjajú guľkami ale vlastnými telami, t.j. nie je prirodzené, že človek musí zvieratá zabíjať zbraňami, lebo inak to nedokáže."
Tam som narážal na imitáciu prírody (vlk zabije srnku v lese aj ty zabiješ srnku v lese). To slovo "prirodzene" odtiaľ môžeš pokojne vyňať a pointa ostane rovnaká.
"A taktiež hnojenie polí výkalmi zvierat z veľkochovov nie je prirodzené, keďže je v nich v dnešnej dobe fakt obrovské množstvo antibiotík, hormónov a kadečoho iného."
To by odstránilo práve flexitariánstvo, keďže, pokiaľ viem, lokalfarmári do svojich zvieratiek takú chémiu nepchajú, keďže sami konzumujú ich veci.
Presne toto, že načo sa o tom teda baviť, keď sa veľkosť ornej pôdy aj tak nijak nezmení?
"To je ten princíp človeka, ktorý zabíja srnky."
Aký je teda rozdiel medzi vlkom, čo zabije srnku a človekom, čo ju uloví (okrem toho, že my nepoužijeme pazúry ofc)? Výsledkom je vždy tá mŕtva srna.
Rozdiel medzi vlkom čo zabije srnku a človekom čo zabije srnku je ten, že vlk by zdochol od hladu a človek nie. Človek má možnosť voľby a nespočetne viac možností. My nie sme už neandertálci žijúci v jaskyniach. Je 21. storočie a máme plné mestá vegánskych obchodov a reštaurácií, v každom nevegetariánskom obchode sú regále so zeleninou a ovocím. Prepáč, ale prirovnávanie mäsožravých divoko žijúcich zvierat s človekom je najnezmyselnejší argument proti vegetariánstvu snáď aký existuje.