Ahoj.. ...Ja som vegetarianka v podstate odmalicka..pretoze moji rodicia tuto stravu presadzovali..a ine som nepoznala...teraz ked som uz starsia, tak to zacinam chapat..mäso mi nikdy nejak extra nechutilo...a citim sa lepsie, ked ho nejem...a takisto, ked si pomyslim ze to zilo...tak mam dost. ...
Tiež nie som vegetarián, ale nejem mäso, bravčové a hovädzie už vôbec, jedine kura aj to len prsia.
So salámou, klobásou, alebo chudou šunkou nemám problém, taktiež milujem upraženú slaninu.
Nejem mäso, pretožem i nechutí, nechutí mi plátok bravčového, alebo hovädzieho, z toho sa mi zdvíha žalúdok, tiež nezjem rôzne perkelty a soté z hovädzieho, alebo bravčového.
Vo fastfoode, napríklad v McDonalde zjem mäso v pohode.
Ja by som nebola vegetariánka, je síce smutné keď si predstavíš že ješ mäso zvieraťa čo zabili, ale mäso je veľmi dôležité pre človeka, bielkoviny a tak. Patrí to do života, tým že by som nejedla mäso by som nezmenila to že by ho ostatný prestali jesť. Ale inak je to na každom ako sa rozhodne.
Vitamíny, ako aj všetky živiny, ktoré sa v mäse nachádzajú sa dajú plne nahradiť správnym množstvom a kombináciou rastlinej potravy, takže pre život človeka nevyhnutné nie je...
Ale mäso mám príliš rada na to, aby som sa ho celkom vzdala
po pravde vegetariánov neznášam, podľa mňa sú to nejak vadní ľudia ... veď meso je jednou zo základných zložiek potravy človeka, to je ako keď si kúpite hodiny bez ručičiek (nie digitálne) ...
bola som 2 roky vegetarianka a pohoda.. mne sa maso proste hnusi.. ked tam vidim nejaku zilku abo cievku uz sa toho ani nechytim...teraz som presla na ryby a hydinu
ja som mala spolužiačku, čo sa stala vegetariánkou takým štýlom, že nemala nikdy veľmi rada mäso a čím ďalej, tým menej ho jedla, až ho vysadila úplne a vôbec jej nechýba.
Človek je bylinožravec - zuby sú usporiadané na žutie rastlinnej potravy a aj tenké črevo má dlhé, aby z rastlinnej potravy získal čo najviac živín. Mäso obsahuje veľa toxínov a má nízke pH, preto majú mäsožravce krátke tenké črevo, aby tráviaci trakt stihol prijať len živiny.
Aj napriek tomu sa mäsu nevyhnem a jem ho minimálne raz do týždňa.
tak napr: nejem mäso, bravčové a hovädzie už vôbec
a hneď za tím: So salámou, klobásou, alebo chudou šunkou nemám problém
akože klobása, sláma a šunka neni z mäsa ??? a ešte k tomu všetko toto sa robí aj z bravčoviny aj hovädziny...
Vo fastfoode, napríklad v McDonalde zjem mäso v pohode >> toto je tiež nejaké nemäsové mäso alebo ako to mám chápať ??? a taktiež bravčovina, hovädzina...
Proste mi mäso nechutí, chutí mi len v istých formách. Nikdy by som nezjedol plátok bravčového, alebo hovädzieho a k tomu zemiaky, napríklad na prírodno. Proste mi to nechutí, dám to do úst a napína ma. Taktiež nezjem bravčové a hovädzie na slíže, napríklad nejaký perkelt, alebo soté. Smrdí mi to, nechutí mi to.
Taktiež nejem ani pečené bravčové a hovädzie.
Salámu zjem v pohode, rovnako ako chudú šunku, klobásu, alebo upraženú slaninu.
V McDonalde s tým nemám problém, necítim ho tam, tam mi to chutí.
Pochop, že ja neodmietam jesť mäso, pretože je to "mäso", ale pretože mi to nechutí, smrdí mi to a napína ma z toho. Ale to sa skôr vzťahuje na po domácky spravené jedlo.
tak no ako mala som meso rada ešte pred polrokom ale potom mi uš vobec nechutilo . to bude asi tym ze my meso jeme stale tak a ked vidim kuracie stehna tak snad hodim aj tičku
tak ja mam rada maso, nepohrdnem kuratom, kuracim reznom a tak podobne..ale na druhej strane dokazem prezit aj bez neho..nemam moc rada salamy a v podstate jem iba kuracie, morcacie a rybie maso..
ale naposledy sme jedli nejakú srnku a to bolo mňam-mňam
masa jem malo... ked uz tak kuracia alebo bravcove, bravcove len v reznoch a tak.. nemam rada vselijake masa na prirodno, platky atd.. hovadzie do ust nedam...
ja som 4 roky nejedla mäso. keĎ sa mi zdalo, že by som nejak pomohla zvieratkám ale to bolo,no dosť dávno. teraz ho jem. a neviem,ako to,že som bez neho vzdržala. také kurátko a ryby a hovädzie-.-no mňam. a nech mi nik netvrdí,že vegetariánstvo je zdravé. lebo takých veg. čo poznám namieto mäsa jedia len prílohy alebo sladkosti...a bielkoviny žiadne. keď už vegetar. tak si sledovať prísun bielkovín. a zas nehovorím ani,že žrať len maso je dobré ale ani vôbec ho nejesť nie je zdravé...ale tak, ke´D niekomu nechutí (čo nechápem)...
@37 heh no vegánstvo je dobre od veci,..vegetariánstvo no ok,ked niekomu mäso nechutí,alebo mu spôsobuje ťažkosti prečo by ho mal jesť že? ale ja som masožravec a bez mäsa to nie je ončo,...a hlavne ryby bylinožravé ale aj iné,to je moje, a potom kurátko,hovädzinka,bravčové,ale nesmie byť tučné, tučné nezjem,...
Ahoj, ja by som sa vas, vegetarianov a veganov chcela opytat, ci by ste neboli ochotni odpovedat mi na par (9 ci 10) otazok ohladom toho stravovania. Velmi by ste mi pomohli, lebo mi to treba na rocnikovu pracu a ja vo svojom okoli nemam/ nepoznam vela vegetarianov a veganov. Ak by ste boli taki ochotni, prosim napiste mi do spravy. Vopred dakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
So salámou, klobásou, alebo chudou šunkou nemám problém, taktiež milujem upraženú slaninu.
Nejem mäso, pretožem i nechutí, nechutí mi plátok bravčového, alebo hovädzieho, z toho sa mi zdvíha žalúdok, tiež nezjem rôzne perkelty a soté z hovädzieho, alebo bravčového.
Vo fastfoode, napríklad v McDonalde zjem mäso v pohode.
Ale mäso mám príliš rada na to, aby som sa ho celkom vzdala
hovädzie som v živote do úst nevzala ani nevezmem,bravčové zjem,ale aj tak mám najradšej prsia kuracie a tú slaninu...
@pernik a počuj ale slaninu si nepražíš takú mastnú....ale tú takú posnú dúfam
A čo je posná slanina?
papám iba kurča, dusenú šunku, párky, niekedy paštiku. toť asi všô.
Aj napriek tomu sa mäsu nevyhnem a jem ho minimálne raz do týždňa.
prosto každý deň musím mať v ústach aspoň kus mäsa síce včera na zabíjačke toho bolo kus viac ale čo už
idem si po škvarky....
tak napr: nejem mäso, bravčové a hovädzie už vôbec
a hneď za tím: So salámou, klobásou, alebo chudou šunkou nemám problém
akože klobása, sláma a šunka neni z mäsa ??? a ešte k tomu všetko toto sa robí aj z bravčoviny aj hovädziny...
Vo fastfoode, napríklad v McDonalde zjem mäso v pohode >> toto je tiež nejaké nemäsové mäso alebo ako to mám chápať ??? a taktiež bravčovina, hovädzina...
Proste mi mäso nechutí, chutí mi len v istých formách. Nikdy by som nezjedol plátok bravčového, alebo hovädzieho a k tomu zemiaky, napríklad na prírodno. Proste mi to nechutí, dám to do úst a napína ma. Taktiež nezjem bravčové a hovädzie na slíže, napríklad nejaký perkelt, alebo soté. Smrdí mi to, nechutí mi to.
Taktiež nejem ani pečené bravčové a hovädzie.
Salámu zjem v pohode, rovnako ako chudú šunku, klobásu, alebo upraženú slaninu.
V McDonalde s tým nemám problém, necítim ho tam, tam mi to chutí.
Pochop, že ja neodmietam jesť mäso, pretože je to "mäso", ale pretože mi to nechutí, smrdí mi to a napína ma z toho. Ale to sa skôr vzťahuje na po domácky spravené jedlo.
Neviem ti to vysvetliť.
klasika
ja som bez masa nahrata, nic nevladzem, kruti sa mi hlava
a milujem vonu masiarstva
a s tym chrupom nesuhlasim. keby ste videli moje ocne zuby.........su stvorene na trhanie....
niezeby zabijacka nebola nechutna, ale neviem si pomoct
ale naposledy sme jedli nejakú srnku a to bolo mňam-mňam
A veganstvo je dusevna porucha
Vegetarianstvo sa zaklada na dementnej myslienke
RE: Mm47 .. nieje to dementna myslienka skor by som povedala ze ju nevegetariani nechapu alebo teda ani mozno nechcu pochopit ..