Ahojte potrebujem váš názor mám priateľa ja mám 17 a on 24 sme spolu 9 mesiacov a je my sním super..Ľúbim ho nadovšetko a za tých 9 mesiacov vzťahu sme zažili toho veľa krásneho..(bez vzťahu sa poznáme 4,5 roka)..No k veci,každý vraví,že vek je len číslo,
Záleží od miery toho ako je vyspelá tá mladšia dievčina. Ja myslím, že adekvátny je 4 alebo 5 ročný rozdiel, ale budiš, ak sa ľúbite, tak si to prestaň všímať.
Pozri, na čom záleží? Si šťastná? Si. Tak ti môže byť úplne u prdele, čo hovoria iní. Veď každý si je strojcom vlastného šťastia.
A podľa mňa je ok tak cca aj 10 rokov rozdiel
Ako nemôžem rozprávať sama o sebe ako veľmi som vyspelá,ale občas mám vážne pocit,že si sním a s kamarátmi v jeho veku (20-24) si rozumiem viac ako s chlapcami v mojom veku
To nieje žiadny rozdiel myslim si že to je tak akurát rozdiel medzi babou a cahalanom,
Je to tak odvekov že baba spravidla byva mladšia od chalana v páre, to tak nejak priroda zariadila že vačšinou sa prave takto zostavia páry,
Určite to má svoj dovod.
Myslim si že ste prirodzený pár a vdaka tomu mate velku šancu na uspech najma vdaka tomu spravnemu vekovemu rozdielu.
@paulieevans Ako nemôžem rozprávať sama o sebe ako veľmi som vyspelá,ale občas mám vážne pocit,že si sním a s kamarátmi v jeho veku (20-24) si rozumiem viac ako s chlapcami v mojom veku
Nie je to nic cudne, slecna radsej starsieho, chalan radsej mladsiu... tak to velakrat byva. Len je mi zahadou co okrem sexualnej pritazlivosti asi mate tak spolocne? Ty na strednej, on konci vysku resp. pracuje..
24 rocny clovek je uplne inde ako 17 rocni vacsinnou si ani kamarati v podobnom veku nerozumeju , nevidela som vela teen ludi pod 18 sa bavit s ludmi co su na VS/pracuju, myslim bavit stylom velmi blizkych kamaratov a uz si vobec neviem predstavit partnersky vztah, lebo to je predsa len o stupen vyssia zalezitost...podla mna vekovy rozdiel prestava byt dolezity az niekedy po 30tke, ako vas rozdiel nie je az taky hrozny a zrejme si pasujete, ale nechapem ked vidim 25 rocnu babu ako je so 40rocnym mysliac si, ze su spriaznene duse a take zeny si namyslaju, ako su vyspele, pravda je, len ze su naivne, ak si myslia, ze ovela stary chlap ma o ne vazny zaujem a taki chlapi su zase zjavne mentalne zaostali alebo vychcani tym uz nevravim ale o tebe
@sitnxan Ja som dokonca aj počula,že tých pár rokov vôbec nevadí lebo,že vraj baba potom nejak dobehne tzv. starobe chlapca A k tej závistí dnešnej dobe závidia skoro všetci...Česť výnimkám!!
Na to ma každý iný názor a keď sa tu budeš takto pýtať,sama uvidíš,že to tak je...
Niekomu je to jedno a netrápi ho to(ja),iný sa pohoršuje, ako môže niečo takéto byť.Osobne si myslím,že keby taký 24+ chodí dajme tomu so 14-kou,to už by bolo na zamyslenie.
Je to tvoj život,ako si ho zariadiš,tak budeš mať.Ostatných nerieš,aby si sa potom ty raz nesmiala im,že majú veľký vekový rozdiel v partnerstve.
sakra čo ti pomôže čo si o tom myslia cudzi ludia? keby sme ti teraz vsetci povedali ze je to zle tak ho nechas alebo ako? pdla mna je to na tvoj vek vela, proste sami caso ucitite ze mate ine priority. alebo aj nie. who the fuck knows
medzi mnou a mojím partnerom je 13 ročný rozdiel .. zo začiatku som sa to bála priznať pred okolím že čo si pomyslia a tak nevravím, že je to ideálne vždy a všade ... alee
vôbec nezáleží na veku keď to neprekáža vám dvom.. a je to absolútne nepodstatné čo si myslí tvoje okolie je to len o vás dvoch a o tom či si rozumiete a keď sa ľúbite nevidím v tom žiaden problém. Možno že v tom že "a čo bude o pár rokov? on bude sttarší nebude sa mu nič chcieť, ja budem mladá ... a blá blá blá" 7 a pol ročný rozdiel... v tom až taký problém nevidím každopádne nepočúvaj okolie. Ľúbite sa, ľúbte sa a ak sa náhodou popáliš aspoň z toho budeš mať ponaučenie a možno zistíš, že ty k sebe jednoducho potrebuješ mladšieho chlapa ja by som nemenila absolútne aj keď takmer každý to odsudzuje, že tento vekový rozdiel je extrém ..
@minkapb ved ale tak, mas nazory inych, jedny ti povedali ze je to ok, druhi ze to nie je ok, to uz predsa uvadzas aj na zaciatku... neviem co viac este chces pocut... nemala by si si hladat utvrdenie u svojho okolie, nie to este cudzich ludi, bud si o tom vnutorne presvedcena alebo je nieco zle
Záleží od spôsobu života...ak obaja študujú A priživujú sa U rodičov tak je to Ok...ak jeden pracuje A žije samostatné A druhý študuje tak to je veľký rozdiel...proste ide O pohľad na život Z oboch strán A ale prproblémy A radosti zdieľajú
@sorsha to moze znamenat, ze nema dostatocny plat na osamostatnenie sa.. co je prirodzene. a kym minkapb zacne pracovat, aby sa mohol osamostanit, tak sa na to chalanisko hadam aj vyserie casom.
zasmiala som sa na tom, ze ty mas 7,5roka a podla teba maximalne 8r je fajn aka "nahodna" hranica
nejdem tu pisat litanie, mala som chlapa o 10rokov starsieho a uz NIKDY by som nesla do takeho vztahu. o kopec veci sa ochudobnis, len ti to dojde neskoro, ked sa zacnu prejavovat rozne zivotne obdobia v ktorych ste
kašli na všetkých ľudí, čo ti tu píšu ako je 17 a 24 ročný človek niekde úplne a blabla bez toho aby vás poznali. všetci poznáme birc odborníkov, ale jeb sa na nich.
keď je tebe dobre, keď teba netrápi ten rozdiel, keď si vy dvaja rozumiete a ste takto šťastní a spokojní tak nič iné nerieš. ľudia, čo vás poznajú lepšie určite vedia, že patríte k sebe a rozumejú si.. nejakí známi, čo nevedia nič iné len súdiť aj keď do vás nevidia ti môžu byť úplne ukradnutí a absolútne ich nerieš.. za pár mesiacov ich to prestane abviť riešiť a keď budeš mať 18, 19 už to nebude riešiť nikto a bude to v pohode. hlavne si prosím ťa nenechaj pokaziť pekný vzťah, ktorých je v dnešnej dobe tak málo, tým čo ti povedia debilní ľudia..
mimochodom medzi mojou babkou a dedkom je 8 ročný vekový rozdiel, babka sa vydávala keď mala 17.. teraz má 74 a sú spolu stále, takže fakt takéto veci nerieš
17ročný človek vníma veci inak a má iné priority ako 24ročný
ale nemyslím si,že je na tom niečo zlé ..a zasa nie je to až taký veľký rozdiel..ak by to tolerovali aj tvoji rodičia a ak si myslíš,že je to fakt to,čo chceš tak čo riešiš
@minkapb myslím si, že ak máte rovnaké ciele, prioritu kam chcete viesť svoj vzťah tak je to v poriadku. Ale jedna vec je zaľúbenie a druhá vec je, či je to postavené na skutočnom priateľstve a či sa to rozvýja.
Tip na knihu k téme
tak ked sa este priživuje u rodičov tak je to ok ...mentálne je na urovni toho 17 ročneho ako si ty,takze tam nevidim problem .....ky človek nezačne žit samostatne ,uplne nezavisle od rodičov ,tak je furt mentálne ešte decko ...ti ludia nemaju ani šajnu čo to je život ...a toto mi nikto nevyvráti takze ma ani nemusíte tagovat, ti ktorí sa ešte v 25ke priživujete doma
to musíš posúdiť sama ak na seba "stíhate" - nikto nikoho mentálne nebrzdí, ak sa vaše plány do života navzájom nevylučujú, ak si obaja myslíte, že to má perspektívu - prečo to neskúsiť? reči ostatných sú najmenej, tým sa určite nenechaj odradiť
a ba margo toho, že pracujúci človek nemôže mať stredoškoláčku, lebo sú obaja "úplne inde", poviem len toľko, že blbosť. ovplyvniť situáciu to môže, ale nie natoľko, aby bola hneď udupaná akákoľvek šanca.. (áno, ja by som k tomu pristupovala /a aj pristupujem/ pozitívne, ja som s frajerom v opačnej situácii - je medzi nami 4 roky rozdiel, teraz som ja študent SŠ, on má rok prestávku, budúci rok ide pokračovať v štúdiu VŠ a ja pracovať)
Som niekde zachytil, že 13 ročný rozdiel? Ako toje moc... Ak má dievča o dosť staršieho partnera tak je to niečím podmienené.... Čo poznám viacero ľudí tak dievčatá, ktorè majú o pár rokov starších partnerov tak buď to boli dievčatá, ktoré prišli o otca, nepoznali otca, mali zlý vzťah s otcom alebo ich byl... Že si tam vlastne idú kompenzovať niečo.Poznám kočku čo má 27 rokov a jej priatel 42, 17 a 28, a tak dál ... Myslím si, že 17stka je ešte nevyspelá a 24 ročný chalan by mal byť niekde inde a ak nie je je to smutné... Samozrejme ak ide o nevinný zásun občasný 17 je fajn lebo to bývajú naivné dievčiny...
Hm, tak skôr záleží od mentálneho vývinu oboch jedincov...ale tak ja,ako 22 ročná,by som pod 18 echodila teda so žiadnym ..Ale každého vec..Ser na názory ostatných..
tak na môj vkus je to dosť veľký rozdiel...ale tak...to bude aj tým, že nemusím starších nejako
hlavne nech si vy rozumiete..je to na tebe, na vás..a nie na nás a na okolí...máš svoju hlavu
Nie je dôležité aký je vekový rozdiel ale KEDY, mala som partnera o 15 rokov staršieho a momentálne o necelé 2 roky mladšieho a s obidvoma som sa cítila rovnako (myslím ohľadom vekového rozdielu) :>
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
A podľa mňa je ok tak cca aj 10 rokov rozdiel
Je to tak odvekov že baba spravidla byva mladšia od chalana v páre, to tak nejak priroda zariadila že vačšinou sa prave takto zostavia páry,
Určite to má svoj dovod.
Myslim si že ste prirodzený pár a vdaka tomu mate velku šancu na uspech najma vdaka tomu spravnemu vekovemu rozdielu.
24 rocny clovek je uplne inde ako 17 rocni vacsinnou si ani kamarati v podobnom veku nerozumeju , nevidela som vela teen ludi pod 18 sa bavit s ludmi co su na VS/pracuju, myslim bavit stylom velmi blizkych kamaratov a uz si vobec neviem predstavit partnersky vztah, lebo to je predsa len o stupen vyssia zalezitost...podla mna vekovy rozdiel prestava byt dolezity az niekedy po 30tke, ako vas rozdiel nie je az taky hrozny a zrejme si pasujete, ale nechapem ked vidim 25 rocnu babu ako je so 40rocnym mysliac si, ze su spriaznene duse a take zeny si namyslaju, ako su vyspele, pravda je, len ze su naivne, ak si myslia, ze ovela stary chlap ma o ne vazny zaujem a taki chlapi su zase zjavne mentalne zaostali alebo vychcani tym uz nevravim ale o tebe
Niekomu je to jedno a netrápi ho to(ja),iný sa pohoršuje, ako môže niečo takéto byť.Osobne si myslím,že keby taký 24+ chodí dajme tomu so 14-kou,to už by bolo na zamyslenie.
Je to tvoj život,ako si ho zariadiš,tak budeš mať.Ostatných nerieš,aby si sa potom ty raz nesmiala im,že majú veľký vekový rozdiel v partnerstve.
17 a 50 je velky rozdiel
vôbec nezáleží na veku keď to neprekáža vám dvom.. a je to absolútne nepodstatné čo si myslí tvoje okolie je to len o vás dvoch a o tom či si rozumiete a keď sa ľúbite nevidím v tom žiaden problém. Možno že v tom že "a čo bude o pár rokov? on bude sttarší nebude sa mu nič chcieť, ja budem mladá ... a blá blá blá" 7 a pol ročný rozdiel... v tom až taký problém nevidím každopádne nepočúvaj okolie. Ľúbite sa, ľúbte sa a ak sa náhodou popáliš aspoň z toho budeš mať ponaučenie a možno zistíš, že ty k sebe jednoducho potrebuješ mladšieho chlapa ja by som nemenila absolútne aj keď takmer každý to odsudzuje, že tento vekový rozdiel je extrém ..
@momoglamorous oh, ty a tvoje názory :ble: :ble: :ble:
nejdem tu pisat litanie, mala som chlapa o 10rokov starsieho a uz NIKDY by som nesla do takeho vztahu. o kopec veci sa ochudobnis, len ti to dojde neskoro, ked sa zacnu prejavovat rozne zivotne obdobia v ktorych ste
keď je tebe dobre, keď teba netrápi ten rozdiel, keď si vy dvaja rozumiete a ste takto šťastní a spokojní tak nič iné nerieš. ľudia, čo vás poznajú lepšie určite vedia, že patríte k sebe a rozumejú si.. nejakí známi, čo nevedia nič iné len súdiť aj keď do vás nevidia ti môžu byť úplne ukradnutí a absolútne ich nerieš.. za pár mesiacov ich to prestane abviť riešiť a keď budeš mať 18, 19 už to nebude riešiť nikto a bude to v pohode. hlavne si prosím ťa nenechaj pokaziť pekný vzťah, ktorých je v dnešnej dobe tak málo, tým čo ti povedia debilní ľudia..
ale nemyslím si,že je na tom niečo zlé ..a zasa nie je to až taký veľký rozdiel..ak by to tolerovali aj tvoji rodičia a ak si myslíš,že je to fakt to,čo chceš tak čo riešiš
Tip na knihu k téme
a ba margo toho, že pracujúci človek nemôže mať stredoškoláčku, lebo sú obaja "úplne inde", poviem len toľko, že blbosť. ovplyvniť situáciu to môže, ale nie natoľko, aby bola hneď udupaná akákoľvek šanca.. (áno, ja by som k tomu pristupovala /a aj pristupujem/ pozitívne, ja som s frajerom v opačnej situácii - je medzi nami 4 roky rozdiel, teraz som ja študent SŠ, on má rok prestávku, budúci rok ide pokračovať v štúdiu VŠ a ja pracovať)
hlavne nech si vy rozumiete..je to na tebe, na vás..a nie na nás a na okolí...máš svoju hlavu
...ále tak trochu súhlasím s @46 ...