@fakecocacolazero Zariadený byt už máme. Ale keď prídeš na parcelu a dostaneš zimomriavky a vieš že toto je niečo vysnívané, vybrať projekt podľa seba a pod. ale vidíš za tým veľa práce a peňazí.
Poznam ten pocit, aj my sme mali v plane najprv dom ale ... Ked som si predstavila kolko casu a ZIVOTA by tomu clovek musel obetovat. Nestalo by mi to za to.
@fakecocacolazero keď popri 3 prácach už jeden dom staviame na predaj tento rok ho asi dokončíme a potom by som sa nudil... v telke nič nedávajú, takže by som si pomaly kopkal a lial betónik. Som presne 50/50 a neviem čo spraviť.
Myslím si, že by si sa nemal pytat ostatných,ale ísť si podľa seba, lebo dnes sa život v dome veľmi nenosí a väčšina radšej uprednostní kariéru, voľný čas a bývanie v byte
@3dmeraya to si kde prišla na to, že "dom sa dnes nenosí" ? niekto je proste zvyknutý byť odmalička v byte, tak aj tam chce ostať a nechce sa starať o dom..
ale neviem prečo si myslíš, že dom sa vylučuje s karierou a s voľným časom? buď si dáš postaviť dom, buď si sám staviaš dom, dlhšie to bude možno trvať, ale nie celý život, aby si kvôli tomu mal obetovať nejaký voľný čas.. alebo buď si kúpiš hotový dom a máš o dosť menej starostí..
Bývať v dome znamená veľmi málinko voľného času. Samozrejme ak nepočítam rádové zástavby, ktoré sú alternatívou bytu s malinkou predzáhradkou. Toto domom nazvať nemôžem. Dom a záhrada zožerie tak 70% voľného času. Býval som aj aj a môžem porovnať. Ak chce človek voľný čas tak byt, ale mať veľa peňazí, budovať kariéru a o dom sa budú starať iní ľudia
@majmarad tak ale nie každý musí mať hneď som s hektárovou záhradou my bývame v rádovej zástavbe s malinkou 200m2 záhradou (ok, nie je to zrovna veľa, ale nenazvala by som to ani malinkou predzáhradkou) .. ale napríklad priateľovi rodičia bývajú v dome, záhradu majú väčšiu, pol roka s tým v podstate nemajú žiadne starosti v zime a na jar-leto, si trocha po robote porobia možno a cez víkend niečo doobeda, kým teplo nie je a potom si môžu robiť čo chcú.. ale baví ich to, nikdy som nepočula aby nadávali, že kvôli záhrade nemôžu ísť niečo iné robiť..
tak asi keď niekoho baví, starať sa o záhradu a niečo pestovať, tak si kúpi dom s väčšou záhradou a tým pádom to asi nebude pre neho starosť, ale využitie voľného času, čo ho bude aj baviť.. a keď to niekoho nebaví, tak si kúpi niečo s menším pozemokom, kde si zasadí jahody, spraví skalku, postaví bazén a kúpi elektronickú kosačku..
@majmarad poznáš to, čas je vždy, len priority sa menia.
Na jednej našej stavbe večer,keď sme chceli a bola to pre nás priorita väčšia ako spánok, naštartovali sme 1000W žiarovku a makalo sa ako cez deň (susedia mali isto radosť ale neozvali sa). Je to pre mňa tak strašne komplexne a vyvážené že sa sám čudujem po xy rokoch som na rozcestí a neviem či dolava alebo do prava. Otázku bývania sme si vyriešili už dávno, teraz sú v tom komodity ako čas, peniaze, záležitosti ako dieťa, rodina, riziká, prefinancovania. Za zvládnutie tejto 5ročnice je odmena, krásna tichá lokalita, výhľad na šíre okolie, srnky pod oknami terasa. Nakoľko hobby si môžem realizovať až od druhej hodiny ráno kedy mam už čas tak som si vybral hvezdárstvo - žiaden svetelný smog. xixi dnes sa nato napijem a budem mudrejší,, už mam info od diabolskej banky - ta nevidí v ničom problém
Vysnívanú lokalitu - áno
Dom svojpomocne - nie
Zbytočné stresy, makačka jak hovado, celé dni len na stavbe, žiadny voľný čas. Načo sú dnes firmy ktoré ti to postavia?
Najlepšie je nechať si postaviť dom podľa vlastného návrhu.
@wistingher Mam skúsenosť s rôznymi firmami a môžem povedať že všetci všetko dojebali... Všetko sa robilo na 2x a to som nezháňala žiadnych šuflikantov ,, rýchlo a lacno " skúsenosti mojich známych sú dosť podobné
@sasi2680 sama byvam v dome a je tu prace ako na kostole...kým všetko upracem, plus praca v záhradke aby to nejako vyzeralo... Podľa mňa treba do domu investovať veľa casu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale neviem prečo si myslíš, že dom sa vylučuje s karierou a s voľným časom? buď si dáš postaviť dom, buď si sám staviaš dom, dlhšie to bude možno trvať, ale nie celý život, aby si kvôli tomu mal obetovať nejaký voľný čas.. alebo buď si kúpiš hotový dom a máš o dosť menej starostí..
tak asi keď niekoho baví, starať sa o záhradu a niečo pestovať, tak si kúpi dom s väčšou záhradou a tým pádom to asi nebude pre neho starosť, ale využitie voľného času, čo ho bude aj baviť.. a keď to niekoho nebaví, tak si kúpi niečo s menším pozemokom, kde si zasadí jahody, spraví skalku, postaví bazén a kúpi elektronickú kosačku..
Na jednej našej stavbe večer,keď sme chceli a bola to pre nás priorita väčšia ako spánok, naštartovali sme 1000W žiarovku a makalo sa ako cez deň (susedia mali isto radosť ale neozvali sa). Je to pre mňa tak strašne komplexne a vyvážené že sa sám čudujem po xy rokoch som na rozcestí a neviem či dolava alebo do prava. Otázku bývania sme si vyriešili už dávno, teraz sú v tom komodity ako čas, peniaze, záležitosti ako dieťa, rodina, riziká, prefinancovania. Za zvládnutie tejto 5ročnice je odmena, krásna tichá lokalita, výhľad na šíre okolie, srnky pod oknami terasa. Nakoľko hobby si môžem realizovať až od druhej hodiny ráno kedy mam už čas tak som si vybral hvezdárstvo - žiaden svetelný smog. xixi dnes sa nato napijem a budem mudrejší,, už mam info od diabolskej banky - ta nevidí v ničom problém
Dom svojpomocne - nie
Zbytočné stresy, makačka jak hovado, celé dni len na stavbe, žiadny voľný čas. Načo sú dnes firmy ktoré ti to postavia?
Najlepšie je nechať si postaviť dom podľa vlastného návrhu.