keď ešte pred pár rokmi žila moja babka, často sme sa o tomto hádali (jej názor bol, že po smrti nič nie je), a tak sme sa nakoniec dohodli, že keď zomrie a po smrti niečo bude, príde mi to nejako oznámiť (dva roky na to zomrela)....a potom prišla
Ano dôvod prvý: Niektorý Ľudia ktorý zažijú klinickú smrť po tom čo sa ich stav zlepší dokážu hovoriť o tom čo si hovorili doktori na druhej strane budovy
Druhý dôvod:
Poprhlený najjedovatejšou medúzou na svete niekoľko krát.
Zastavilo sa mu dýchanie životné funkcie mal na nule
15-20 minút bol bez kyslíka lekári ho prehlásili za mŕtveho.
Na druhý deň odišiel z nemocnice po svojich bez toho aby musel užívať nejaké lieky
@tangerina tiež mi zomrel blízky člen rodiny a objavil sa mi v sne pár krát... Niekto by si povedal "sen sa ti môže snívať o hocičom takže to nemusí byť nadprirodzené" ale mne sa snívali sny ktoré súviseli s niečím čo sa dialo počas toho keď som spal čiže som o tom nemal ako vedieť ani nič (proste akoby ma ten člen rodiny v sne upozornil na niečo čo sa práve dialo v realite)
@sufurky to je nadlho a nechcem to viac rozoberať na birdzi.. @kittan tiež sa mi to snívalo viac krát, ale nakoniec som jej povedala, aby za mnou viac nechodila (aj keď je mi to ľúto), ale posielať po mne odkazy iným členom rodiny, to bolo už na mňa priveľa
Ľudia naozaj berte to tak že všetok tento materiálny blast, mysliac si že som niečo viac keď má určitú vec ktorú druhý nemá, alebo mám lepšiu ako on. je absolútne ale ABSOLÚTNE pochabé.
Cez víkend som si urobil menšiu jazdu na bicykli cez jednu dedinu a môžem vám povedať odprisahať, tie deti bez Ipodu, Iphonu, dotykových hovadín a podobného materializmu. Viete čo bolo na tom pekné, že aj napriek tomu že všetky tieto (a ďalšie) veci nemali boli tie deti šťastné.
Videl som ako im k radosti stačil železný vozík 4 kolesá na ktorom sa vozili Sestra s menším bráškom ten mal taký úsmev, a bolo úplne vidieť že medzi nimi panuje krásny vzťah.
Presne toto isté som zažíval ja keď som bol malý, môžem vám povedať nič sa tomu nevyrovná, najkrajší ľudský pocit aký som zažil. Môžete mi dať peňazí koľko chcete, všetku moc a materiálne bohatstvo na svete a vo Vesmíre nikdy by som to za to nevymenil. Vždy budem mať na to spomienku, ak by ma niekto chcel odvrátiť od mojich hodnôt a chceli by so mňa spraviť "hajzla" vždy si na to spomeniem. Poviem si: "nechaj to tak vieš že existuje niečo lepšie a krajšie" no ako som ďalej postupoval systémom (školou,spoločnosťou) ten pocit slabol.
Ako pubertiak som chcel strašne Počítač po chvíľu "vzrušenia" (4-5mesiacov) sa pocit radosti vytratil. To isté sa mi deje pri každej jednej veci čo si kúpim (časový horizont sa ale skracuje).
Zatiaľ čo keď som bol malý s rodinou súrodencami perfektná rodina ten pocit trval roky, neustále až dovtedy dokiaľ sa rodina nerozpadla (alebo som už pomaly nezačal dospievať) to sú dva možné dôvody prečo sa ten pocit vytratil.
Jedno viem iste deti v určitých rokoch (do 8-10 rokov) sú niečim úplne odlišne. Vnímajú svet/ľudí úplne inač pre nich nie sú bohatý chudobný, sprostý. Chcel by som mať stále tu dušu dieťaťa, chcel by som aby ju mal každý.
Ten pocit ktorý som opisoval (tá radosť) je možno práve radosť ktorú prežíva naša duša.
@michael760 materialno moze byt rovnako spiritualne ako duchovno podla kvantovych fyzikov je hmota len forma energie. A to ze si na tom niekto zalozi svoj zivot je len jedna z ciest ktoru si jeho terajsia inkarnacia vybrala. Tie krasne povrchne blondate picky o ktorych si hovoris ze maju v hlave nasrane prezivaju velakrat omnoho hlbsie city ako ty. to co vidis je len maska
@weasley7 linky ti nenájdem v podstate nájsť si môžeš veľa vecí za pomoci googlu ale čo sa kníh týka obľubujem knihy Raymonda Moodyho ktorý píše o zážitkoch z klinickej smrti
@madtwatterphd
No neviem či je dobré/psychicky dobré pre 6-8% ľudí vlastniť 89% svetového bohatstva. Oni sa vydali cestou materiálna.
Porovnaj ľudí čo sa vydali cestou materiálna s ľuďmi čo sa vydali cestou lásky.
Nie sú to peniaze ktoré sú zlé, je to láska k peniazom ktorá je zlá.
@madtwatterphd
Prežívaju o mnoho hlbšie city? Tomu never. A aj keby tak koľko? Aký dlhý je ten pocit. Je to ako orgazmus chvíľkové a nakoniec sa to vytratí. Potom musia nachádzať stále nové "veci" aby ten cit zas vrátili.
@michael760 ani laska k peniazom neni zla pokial je pre teba zarabanie penazi konickom. pre mna je zarabam dost a som stastny ale stale mi to nestaci chcem viac a viac.
@michael760 velakrat ludia ktori vyzeraju povrchne nie su az taki povrchni ako sa ma prvy pohlad zda je to len ich maska ked ich lepsie spoznas ze taki nie su.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Bojim
@sufurky no, nebolo mi všetko jedno
Mne by tiez nebolo by ma drblo a co ti povedala ?
Druhý dôvod:
Poprhlený najjedovatejšou medúzou na svete niekoľko krát.
Zastavilo sa mu dýchanie životné funkcie mal na nule
15-20 minút bol bez kyslíka lekári ho prehlásili za mŕtveho.
Na druhý deň odišiel z nemocnice po svojich bez toho aby musel užívať nejaké lieky
@kittan tiež sa mi to snívalo viac krát, ale nakoniec som jej povedala, aby za mnou viac nechodila (aj keď je mi to ľúto), ale posielať po mne odkazy iným členom rodiny, to bolo už na mňa priveľa
Cez víkend som si urobil menšiu jazdu na bicykli cez jednu dedinu a môžem vám povedať odprisahať, tie deti bez Ipodu, Iphonu, dotykových hovadín a podobného materializmu. Viete čo bolo na tom pekné, že aj napriek tomu že všetky tieto (a ďalšie) veci nemali boli tie deti šťastné.
Videl som ako im k radosti stačil železný vozík 4 kolesá na ktorom sa vozili Sestra s menším bráškom ten mal taký úsmev, a bolo úplne vidieť že medzi nimi panuje krásny vzťah.
Presne toto isté som zažíval ja keď som bol malý, môžem vám povedať nič sa tomu nevyrovná, najkrajší ľudský pocit aký som zažil. Môžete mi dať peňazí koľko chcete, všetku moc a materiálne bohatstvo na svete a vo Vesmíre nikdy by som to za to nevymenil. Vždy budem mať na to spomienku, ak by ma niekto chcel odvrátiť od mojich hodnôt a chceli by so mňa spraviť "hajzla" vždy si na to spomeniem. Poviem si: "nechaj to tak vieš že existuje niečo lepšie a krajšie" no ako som ďalej postupoval systémom (školou,spoločnosťou) ten pocit slabol.
Ako pubertiak som chcel strašne Počítač po chvíľu "vzrušenia" (4-5mesiacov) sa pocit radosti vytratil. To isté sa mi deje pri každej jednej veci čo si kúpim (časový horizont sa ale skracuje).
Zatiaľ čo keď som bol malý s rodinou súrodencami perfektná rodina ten pocit trval roky, neustále až dovtedy dokiaľ sa rodina nerozpadla (alebo som už pomaly nezačal dospievať) to sú dva možné dôvody prečo sa ten pocit vytratil.
Jedno viem iste deti v určitých rokoch (do 8-10 rokov) sú niečim úplne odlišne. Vnímajú svet/ľudí úplne inač pre nich nie sú bohatý chudobný, sprostý. Chcel by som mať stále tu dušu dieťaťa, chcel by som aby ju mal každý.
Ten pocit ktorý som opisoval (tá radosť) je možno práve radosť ktorú prežíva naša duša.
No neviem či je dobré/psychicky dobré pre 6-8% ľudí vlastniť 89% svetového bohatstva. Oni sa vydali cestou materiálna.
Porovnaj ľudí čo sa vydali cestou materiálna s ľuďmi čo sa vydali cestou lásky.
Nie sú to peniaze ktoré sú zlé, je to láska k peniazom ktorá je zlá.
Prežívaju o mnoho hlbšie city? Tomu never. A aj keby tak koľko? Aký dlhý je ten pocit. Je to ako orgazmus chvíľkové a nakoniec sa to vytratí. Potom musia nachádzať stále nové "veci" aby ten cit zas vrátili.