@Michelangelo89 no keď sa posielali listy Ježiškovy, tak šli na: "Ježiško, PSČ: 99999", tipujem, že jeho otec býva tiež tam nie kde, šak Ježiško je ešte malý, veď sa len minulé vianoce narodil...
@johnysheek čoo? Veď v pravopise pokiaľ viem nie je žiadny rozdiel či je to Boh kreťanský alebo Boh nejakého kmeňa v dažďovom pralese. Celkovo ani nechápem prečo by tam nejaký rozdiel mal byť
Poprosím vysvetlenie pre druka ktorý ta ani najmenej nepochopil
@johnysheek podľa nových pravidiel slovenského pravopisu sa píše boh s malým b a je jedno, či sa jedná o kresťanského, židovského či akéhokoľvek iného boha
Otázka je zle formulovaná, ja verím v boha, ale nie som pokrstený , a podobne, proste neverim v ištitucie ,, takže ani jedná možnosť pre mňa nieje dobrá , určite nemysliš boha v jeho forme ale boha ,, že kostol ? tak že ?
aby bolo jasné pri tej gramatike, tak je to asi takto: boh s malým b je hocijaký boh z hocijakého náboženstva, je to všeobecne pomenované; a boh s veľkým b je ten kresťanský - píše sa s veľkým b preto, lebo je to jeho meno (osobne si myslím, že je to dosť trápne, keď nemá ani normálne meno), ostatní bohovia sa píšu s malým b, lebo majú iné mená: Ares, Sutech, Šíva...
a k otázke, z rozprávok som už dávno vyrástla, od svojich deviatich rokov som zarytá ateistka, ak tu niečo také ako boh bol, tak to bol len nejaký mimozemšťan s vyspelou technológiou (jedine tomuto som náchylná uveriť!); o náboženstvách všeobecne tvrdím, že by bolo lepšie, keby neboli, lebo by ľudia mali o dôvod menej, prečo sa navzájom nenávidieť a vraždiť, takže asi toľko...
Proti Bohu ako BOHU nemam nic, ale ohromne sa nezhodujem s historickymi nazormi a cinmi cirkve ako takej (stredovek a.t.p.). To, co robili, bolo asi hanbou pre celu DOBRU zakladnu pointu viery, vazne.
verím v boha ale nema to nič spoločne so žiadnym naboženstvom, dospel som ku konečnemu bodu že niečo vznika z niečoho a tak na začiatku bola jednota nie nula, a ta jednota je boh.. to je moja filozofia, take veci že boh si myslí a boh ťa tresta a taketo bájky kde sa mu pripisuju ludske vlastnosti neberem vážne ale nemam dôvod prevracať stoli ako podaktorí ktorí ked počuju slovo boh chytaju komplexi normalne každy ma pravo veriť svojej pravde, takže pohoda peace.. každe naboženstvo je krasne a zaujimave
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
neverim na ziadneho boha
vopred dakujem
Ale hej, som mojim spôsobom veriaci.
Je jasné že človek toho disahne oveľa viac keď bude veriť hlavne v seba než v "boha"...
Určite to však nie je bradatý deduško sediaci na obláčiku čo všetko vidí.
ak by bolo s velkym B tak by to mohli byt jedine krestania, zidia a moslimovia
ak je to s malym b mozu to byt vsetci kto veria v hocijakeho..
i ked osobne si myslim, ze je to len ignoracia velkeho pismena u zakladatela temy
Poprosím vysvetlenie pre druka ktorý ta ani najmenej nepochopil
ti co nesuhlasite s cirkvou.. KOLKO O NEJ VIETE? SKADIAL A OD KOHO?
aj ked skoda reci..
@matus33 v nasich krestanskych krajoch je celkom zauzivane ze Boh symblizuje jedineho Boha v ktoreho veria ti co som vymenovali..
bohovia ostatnych nabozenstiev sa pre rozlisenie pisu s malym b, kedze Boh je len jeden, ale ich je mnoho..
a mna nechape vela ludi, lebo je to prisli tazke.. ale kto chce to dokaze.. a mozno sa mylim, ved som len clovek no ja to poznam takto
Ani ja nie som zapaleny krestan, ale v boha verim a do kostola tiez chodim.
A s vela nazormi cirkve nesuhlasim, ale keby jej nebolo co by bolo z krestanov?
medzi nami.. zauzivane a gramaticky spravne su dve rozdielne veci..
kolko krat tu bude este tato pojebana tema????
a k otázke, z rozprávok som už dávno vyrástla, od svojich deviatich rokov som zarytá ateistka, ak tu niečo také ako boh bol, tak to bol len nejaký mimozemšťan s vyspelou technológiou (jedine tomuto som náchylná uveriť!); o náboženstvách všeobecne tvrdím, že by bolo lepšie, keby neboli, lebo by ľudia mali o dôvod menej, prečo sa navzájom nenávidieť a vraždiť, takže asi toľko...