Velmi zavisi od situacie. Ale celkovo nemamr ad, ked ma niekto klame. Ale obcas to proste je treba prekusnut, lebo nie vsetky klamstva su myslene zle. niekedy je proste ludom trapne o nicom hovorit
myslim ze je dobre verit len tomu co ma pre nas nejaky prinos, rozne vyhody
v podstate sa ani neda zistit co je pravda, nepravda ,kazdy si veci inak vysvetluje,ma inu pravdu,neda sa zistit co vobec existuje ci mozme verit vlastnym zmyslom a pod. ale oplati sa nam verit trebars nasmu zraku lebo nam to prinasa vyhody
podla mna je to tak aj s ludmi
staci verit tym u ktorych mame pocit ze ked im verime je nam svojim sposobom lepsie, sme schopny im verit, chceme im verit
samozrejme zalezi ale aj od toho v com im verit
napr: stretnem nejakeho cudzieho cloveka a on mi rozprava ako si zije, je vysoky predpoklad ze uz ho nikdy neuvidim
tak sa mi oplati mu verit aj ked je uplne neznamy lebo je to putavejsie ako keby mi to rozpraval a neveril by som mu
zalezi ale aj od toho co a ako by mi to rozpraval a aj od mojej povahy, nalady ci by som mu veril ale nad tym sa netreba zamyslat lebo to ci to bude pre mna uverenia schopne pride akoby same,zalezi od nasej povahy
a ked uz niekomu verime a nahodou ´nas sklame´
tak to je len nasa chyba nie jeho
pretoze sme verili nasim falosnym predstavam ktore sme si len my samy vytvorili na zaklade zleho odhadnutia daneho cloveka
napr.ked mi niekdo slubi ze mi nieco donesie a ja mu uplne verim a zrazu nic tak mozem byt sklamany zo seba ze mam taky zly odhad, ale ajtak to nie je dovod k smutku ani k sklamaniu
kazda viera v nieco ma na svedomy to ze to moze byt inak ako sme verili treba to riziko brat do uvahy a nemoze nas to potom tak ranit
velkou vyhodou by bolo pre nas verit veciam ktore prinasaju vyhody placebo efektom
doslova tak ze aj sam seba vediet oklamat aby nam bolo dobre, nuz ale vediet sa tak dobre oklamat aby sme si neuvedomili ze sa klameme alebo aby nam nevadilo ze sa klameme
a myslim ze sa ani neoplati zit v pravde, naco mi bude pravda ked budem nestastny?
je podla mna dobre byt stastny a mat pocit pravdy
vzdy je podla mna prvorade robit vsetko tak aby sme boli z toho co najstastnejsi
jasne,ze ked sa jedna o vazne veci a dotycna osoba suverenne klame,je to maximalne neprijemne a clovek tym straca nasu doveru ak zistime,ze klamal.ale ak ide o banalitky,ze len take "ojebavacky" medzi kamosmi alebo nepodstatne veci,od ktorych malo zalezi,tak si to neberiem k srdcu.ale ked sa to stava uz casto alebo pravidelne,tak to zanechava iste "nasledky" v takej podobe,ze potom tomu cloveku nebudem 100% verit ani ked mi bude hovorit o vaznych veciach. radsej neklamat ako klamat ked uz,pouzivat milosrdne lzi tie vo svojej podstate nechcu ublizit a castokrat cloveku urobia dobre,ked ich pocuje.
Neverim nikomu, len par ludom na ktorych mi zalezi, ale ked pocuvam rozne sracky od roznych ludi, tak sa tvarim, ze im verim, usmejem sa a o dotycnom si pomyslim svoje.
mna uz po chuj krat natiahli kamosi o peniaze a po chuj krat ma aj ojebaly....a to boli ludia o ktorych by som to nikdy nepovedal, ale ponaucil som sa a ked nabuduce budu nieco potrebovat tak akurat im dam vykruzkovat moj kar
Potom je to uz na kazdom osobne, do akej miery sa otvorí ostatným a začne im doverovať a veriť.
Ten kto sa popálil,je v týchto veciach velmi opatrní...
Veriť pre mňa znamená spolahnúť sa na niekoho. Vedieť,že ten človek mi pomoze ked to budem potrebovat,ze nesklame,ze ma podrží... je tazke takého cloveka najst,len to chce cas...vela casu a hlavne spoločných chvíl.
jednoznacne verit...ale treba pouzivat aj tu vec na krku taakze ja verim furt kazdemu aaaale v takych tych rozumnych medziach... blbe je ze ak ma nikto raz slakme tak uz potom neverim aj keby sa jak snazil
Klamať nie je hriech, ale neslušne sa správať voči iným. Iba cirkev si dala podmienku, že klamať je hriech a za ňu sa vraj že ide do pekla. Autor nemal záujem spochybňovať určité teórie určitej cirkvi, teda náboženstva.
Vraj že klamstvo je ta najhoršia vec? Neviem asi teraz mi to pripadá také smiešne, pretože ja, ty, on, ona, my, vy, ony klamali, klamu a klamať aj budú!!! teraz mi to pripadá také smiešne, pretože ja, ty, on, ona, my, vy, ony klamali, klamu a klamať aj budú!!
ako myslím si že občas maličké klamstvo z nutnosti,ktoré nikomu neubližuje nie je až tak strašné ale určite by sme nemali klamať v nejakých doležitých chvílach a ludom ktorých mame radi.aj ked pravda môže bolieť,zrada bolí asi viac!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a zasa podla toho ake klamstva ake ojebavky
pochopil som autora spravne?
byť či nebyť
klamať či neklamať
jesť či nejesť
biť sa či nebiť sa
Večná otázka.
Klamstvo je tá najhoršia vec - a podľa mna sa nedá nikdy odpoustiť - vždy po ňom ostane stopa
v podstate sa ani neda zistit co je pravda, nepravda ,kazdy si veci inak vysvetluje,ma inu pravdu,neda sa zistit co vobec existuje ci mozme verit vlastnym zmyslom a pod. ale oplati sa nam verit trebars nasmu zraku lebo nam to prinasa vyhody
podla mna je to tak aj s ludmi
staci verit tym u ktorych mame pocit ze ked im verime je nam svojim sposobom lepsie, sme schopny im verit, chceme im verit
samozrejme zalezi ale aj od toho v com im verit
napr: stretnem nejakeho cudzieho cloveka a on mi rozprava ako si zije, je vysoky predpoklad ze uz ho nikdy neuvidim
tak sa mi oplati mu verit aj ked je uplne neznamy lebo je to putavejsie ako keby mi to rozpraval a neveril by som mu
zalezi ale aj od toho co a ako by mi to rozpraval a aj od mojej povahy, nalady ci by som mu veril ale nad tym sa netreba zamyslat lebo to ci to bude pre mna uverenia schopne pride akoby same,zalezi od nasej povahy
a ked uz niekomu verime a nahodou ´nas sklame´
tak to je len nasa chyba nie jeho
pretoze sme verili nasim falosnym predstavam ktore sme si len my samy vytvorili na zaklade zleho odhadnutia daneho cloveka
napr.ked mi niekdo slubi ze mi nieco donesie a ja mu uplne verim a zrazu nic tak mozem byt sklamany zo seba ze mam taky zly odhad, ale ajtak to nie je dovod k smutku ani k sklamaniu
kazda viera v nieco ma na svedomy to ze to moze byt inak ako sme verili treba to riziko brat do uvahy a nemoze nas to potom tak ranit
velkou vyhodou by bolo pre nas verit veciam ktore prinasaju vyhody placebo efektom
doslova tak ze aj sam seba vediet oklamat aby nam bolo dobre, nuz ale vediet sa tak dobre oklamat aby sme si neuvedomili ze sa klameme alebo aby nam nevadilo ze sa klameme
a myslim ze sa ani neoplati zit v pravde, naco mi bude pravda ked budem nestastny?
je podla mna dobre byt stastny a mat pocit pravdy
vzdy je podla mna prvorade robit vsetko tak aby sme boli z toho co najstastnejsi
Potom je to uz na kazdom osobne, do akej miery sa otvorí ostatným a začne im doverovať a veriť.
Ten kto sa popálil,je v týchto veciach velmi opatrní...
Veriť pre mňa znamená spolahnúť sa na niekoho. Vedieť,že ten človek mi pomoze ked to budem potrebovat,ze nesklame,ze ma podrží... je tazke takého cloveka najst,len to chce cas...vela casu a hlavne spoločných chvíl.
Tak ani neviem preco verim.
Ale viem, ze verit je dobre aspon tomu kto ta ma fakt rad a aj on vie ze ta nesklame a ze ti veri.
No v mnohých pripadoch to tak nieje a opak sa stava pravdou.
Vraj že klamstvo je ta najhoršia vec? Neviem asi teraz mi to pripadá také smiešne, pretože ja, ty, on, ona, my, vy, ony klamali, klamu a klamať aj budú!!! teraz mi to pripadá také smiešne, pretože ja, ty, on, ona, my, vy, ony klamali, klamu a klamať aj budú!!
Pravda víťazí
pravde čas nevadí
ani lesk všemocných peňazí
pravda víťazí
ak u sám nezradíš
pravda vždy zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí zvíťazí !!!!!!!!!!