verim ze ludia pritahuju to co chcu... pritahuju situacie.. ktore si ich zivot vyzaduje... skusenosti.. tak isto aj chyby ... a ak je clovek pozorny tak vie kam ho cesta vedie a tak isto vie co ako ma brat...a ak tomu niekto hovori osud tak prosim ... ja tomu hovorim zivotna cesta ktoru ovplyvnujem ja sam
zivot je ovela komplikovanejsi, nez len "hra osudu". za nieco moze osud, za nieco karma, nieco nam nedovolia nejake vyssie pravidla... ale to tvori len zakladnu kostru zivota. o vacsine veci rozhodujeme my sami - a pritom o tom ani nevieme. (neviem teda, co oznacit)
verím, že čo sa má stať, sa stane a zároveň nestane a čo sa nemá stať sa nestane a zároveň stane
zároveň verím že nie je nič, čo nemá byť a zároveň všetko, čo nemá byť byť má
nie, srsly, nič nie je predurčené, nemá byť kým a nemá byť prečo
Neviem napríklad ja si vždy poviem,že je to osud napr:Ak s niekým ti nie je dané aby si s nim bol môžeš sa aj potrhať a nepôjde to.Alebo.Ak niekto má patriť do tvojho života tak bude len teraz nebol ešte váš čas.
ja mám takú vlastnú verziu že keď sa stane niečo dobré (napriek tomu, že to vyzerá beznádejne) tak to bol osud ale ak sa stane niečo zlé tak proste smolka a skôr verím, že každý sa nejak nakoniec dopracuje k tomu, čo ho čaká, ale že by boli nejak pevne stanovené osnovy, to nie
Osud človeka je daný základom jeho zmýšľania, zlepší základ svojho zmýšľania, zlepší aj svoj osud - svoju budúcnosť. Resp. budúcnosť je daná na základe minulosti a prítomnosti, ak v prítomnosti niečo zmeníte, zmeníte aj budúcnosť.
V podstate áno. Ale nie v zmysle, že je všetko dané tak nad tým mávnem rukou. Práve naopak, my sme podstatným parametrom toho čo nezívam osud. Osud je vlastne život.
hm...osud vnímam nič viac ako náhodný sled udalosti, ktorému mame tendenciu pridávať "zmyselnosť ala určitu vyššiu zamernosť nad naše snahy" - a pritom..ho vidím len ako čistú nahodu... - v tom ohlade na neho verím....
Ja verím, že teraz si niečo náhodne pointerpretujem a neskôr to budem prezentovať ako svoj hlbokodôležitý názor, ktorý bude základom duchaplných nočných rozjímaní a debát, ktoré zmenia môj život!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
definuj "osud".
pretože moja odpoveď je "ano, keďže osud a nahoda sú len dva nazvy/dva rôzne uhly pohľadu na tu istú vec"
zároveň verím že nie je nič, čo nemá byť a zároveň všetko, čo nemá byť byť má
nie, srsly, nič nie je predurčené, nemá byť kým a nemá byť prečo
:letim: :letim: :letim: :letim: :letim: :letim: 8)