chýba mi odpoveď "trošku" myslím si, že dosť veľa snov poukazuje na niečo čo človek rieši v reálnom živote (napr. vždy sa bojím, že zaspím do školy v prvý deň nového semestru a tak sa mi v tom období vždy zásadne sníva o tom, že som zaspala a podobné veci ale nemyslím si, že veci ako "zakalená voda" je že niekto ochorie a "vypadnutý zub" niekto umrie a podobné veci
Verím, jeden mám doma v knižnici čiže určite existujú
Troška zle je formulovaná otázka.
Na jednej strane existujú všelijaké ezoterické a špiritistické chujoviny v ktorých si hocikto napíše hocičo. Tieto nemajú žiadnu relevanciu, je to to rovnako absurdné ako horoskopy.
Na druhej strane existuje aj seriózna vedecká analýza snov ktorá je považovaná za vedecký prostriedok. V snoch sa prejavujú častokrát vplyvy z nevedomia a potláčané túžby. Venoval sa tomu S. Freud.
Pointa je tá že je podstatný rozdiel či sen interpretuje veštica či iný šarlatán alebo či to robí psychológ s odbornou praxou a vedomosťami.
@hotaru
treba si pozrieť ako fungujú sny, čo je ich pôvodom / dôvodom a čo za procesy sa dejú v tele a mozgu a začne to dávať zmysel... nie je za tým nič mystické
@lepka jj, veď tak nejak cca som to myslela, nie ezoterické veci ale proste tak ako to naozaj funguje, ako to vidím aj na sebe - len som sa asi zle vyjadrila
tak trochen... sny si v snároch nevyhľadávam, ale frajerove vysvetlenia snov sú väčšinou dosť výstižné a naozaj odrážajú realitu, takže niečo na tom predsa len bude
verím a vidím že kultúrne a geneticky nám boli ponúknuté určité podobné až takmer totožné znaky vďaka ktorým sa odrážajú dosť podobné symboly aj cez podvedomie ... to sa poprieť ani nedá a sú o tom rôzne štúdie ktoré to dokazujú ... čiže určité znaky symbolové v snoch máme spoločné (ale nie všetky) preto sa priliš neorientujem na snár / ale ani ho príliš nepodceňujem, každý symbol má svoje miesto totiž a aj zmysel prečo je zrovna vybraný on ...
čiže po týchto našich spoločných znakoch nasleduje už naša individualita ktorá má osobnostné symboly a tie sa dajú už len ťažšie čítať ... zo všetkých snov ktoré som keby na sebe analyzoval som len veľmi málo snov nevedel pochopiť (dôvod odzrkadlenia skutočnosti) inak sa mi to celkom darí, čo znamená že si rozumiem celkom v pohode a aj ako tak funkcii môjho podvedomia počas spanku ...
a to že podvedomie je zrkadlom skutočnosti a reakciami ktoré v snoch reagujú a každý jeden symbol má svoj účel a zmysel, je viacmenej logické a faktické...
čo zo snárov nerobí až takú blbosť / no ako zo všetkým na svete - treba selektovať na základe zdravého rozumu
Verím, že sni majú nejaký význam ale nepovedala by som že sa dajú úplne preložiť pomocou snáru, skôr rozmýšľaním nad tým aký to má súvis s mojimi činmi a dušou.
Neverim. Proste to je bullshit podla mna.. napr dvom roznym zenam sa sniva o svadbe.. pre jednu to je najkrajsi den v zivote, pre druhu zaciatok pekla lebo ju muz tura. To proste nemoze mat rovnaky vyznam. Podla mna su sny a ich ,,vyklad,, individualne pre kazdeho... v podstate je to ken zhluk informaci, podnetov, ktore sme cez den vedome alebo nevedome prijali,.. to nad cim sme rozmyslali..
Mne sa sníva o tom, o čom chcem. Ak náhodou o niečom zlom, prejdem do iného. Hm, no a snár? Ja neviem ... neviem či tomu verím, asi je to naozaj individuálne, i keď mám prepojenie s jednou osobou, ktorej sa často sníva to čo aj mne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Troška zle je formulovaná otázka.
Na jednej strane existujú všelijaké ezoterické a špiritistické chujoviny v ktorých si hocikto napíše hocičo. Tieto nemajú žiadnu relevanciu, je to to rovnako absurdné ako horoskopy.
Na druhej strane existuje aj seriózna vedecká analýza snov ktorá je považovaná za vedecký prostriedok. V snoch sa prejavujú častokrát vplyvy z nevedomia a potláčané túžby. Venoval sa tomu S. Freud.
Pointa je tá že je podstatný rozdiel či sen interpretuje veštica či iný šarlatán alebo či to robí psychológ s odbornou praxou a vedomosťami.
ale zvykne sa mi stat, ze sa mi rano nieco sniva a pocas dna sa to stane. ale len tie negativne a zle veci
treba si pozrieť ako fungujú sny, čo je ich pôvodom / dôvodom a čo za procesy sa dejú v tele a mozgu a začne to dávať zmysel... nie je za tým nič mystické
čiže po týchto našich spoločných znakoch nasleduje už naša individualita ktorá má osobnostné symboly a tie sa dajú už len ťažšie čítať ... zo všetkých snov ktoré som keby na sebe analyzoval som len veľmi málo snov nevedel pochopiť (dôvod odzrkadlenia skutočnosti) inak sa mi to celkom darí, čo znamená že si rozumiem celkom v pohode a aj ako tak funkcii môjho podvedomia počas spanku ...
a to že podvedomie je zrkadlom skutočnosti a reakciami ktoré v snoch reagujú a každý jeden symbol má svoj účel a zmysel, je viacmenej logické a faktické...
čo zo snárov nerobí až takú blbosť / no ako zo všetkým na svete - treba selektovať na základe zdravého rozumu
naučila som sa veriť len pozitívnym veciam a negatívne pičoviny eliminovať