Momentálne som v štvrtom ročníku a chystám sa na vysokú školu. Učím sa pomerne slušne... zväčša samé jednotky, tento rok by som mal mať čisté vysvečko, myslím si, že moje znalosti sú z nejakých predmetov nadpriemerné (ak sa porovnám so spolužiakmi) ale z
z toho určite nemaj strach.. ..a áno mala som podobné pocity..aj pocit,že to zvládať nebudem..ale ten sa rýchlo našťastie pominul..ak sa do toho učenia vložíš hneď na začiatku..a nebudeš na to kašlať..budeš to zvládať
však slovenské VŠ majú takú mizernú kvalitu, že sa na nich uchytí barsaký štvorkár. Oproti strednej je to ľahšie a jediné obdobie kedy sa musíš učiť je pred skúškami, ktoré sú dvakrát za rok.
Ja hrám fucík , ale kedže som realista a nebude ma živiť večne, dal som sa na externé štúdium historie a kedže som znova realista a viem , že na svk to stojí s humanitnými vecami za kundu, tak pôjdem po futbalovej kariere do zahraničia.
@mia246 Ja sa tiež túžim dostať na právo... najradšej by som chcel ísť do Ba alebo Ke. Snažím sa pripravovať na prijímačky a semináre v škole sú tiež výpomoc
Veľa vysokých škôl spravia aj úplní idioti... Ver mi, že ten strach a pocit zložitosti je spôsobený len tým, že je to pre teba neznáme prostredie... Ak chceš ísť na výšku, určite sa na to nevykašli preto, že by si mal pocit, že to nezvládneš, lebo to nie je pravda.
na vs je straaasne vela ludi, ktori mali aj stvorky na ss, cim nevravim, ze tam nemaju co hladat a naopak su jednotkari ( na ss), ktori maju na vs problem, nesuvisi to so znamkami
no ja som mala zaumienené už od 3. ročníka ísť do Košíc na jeden odbor..bol to môj vysnený a nič moc som si nehladala iného avšak ten bol na prijímačky a chcela som ešte nejakú poistku tak som si dala inde omnoho ďalej prihlášku a nakoniec ma zobrali len tam (na vysvedčko)..je to podobný odbor a som tam rada..jediné, čo ma trápi, že sa nestíham učiť a to som sa učila hneď od samého začiatku..alee...určite si podávaj prihlášky a na známky ťa určite zoberú tak si to daj ako poistku
@jakub489 Máš 21 (podla profilu) , takže buď si šiel neskôr do školy, alebo máš v profile chybu --- Podla mňa bude tá druhá možnosť správna ........ A keď máš čisté jednotky , tak sa nemáš čoho báť ... Skúšky by si mal spraviť ,,ľavou zadnou'' .
strach maj podľa toho, na akú školu sa hlásiš. Ak sa hlásiš na nejakú slovenskú "prestížnu" školu, tak môžeš spať v pokoji. Tam vysvedčko na väčšinu odborov stačí. Ak tvoje ciele smerujú vyššie (Praha, Brno?), tak strach maj, lebo konkurencia je veľká.
práveže poznám skôr jednotkárov zo strednej čo VŠ absolútne nezvládajú. vlastne to tak funguje vtedy keď sú to čisté bifle, a príde väčšie kvantum info ktoré sa už jednoducho nabifliť nedá.
samozrejme ide aj o školu, je iné ísť na právo a iné biflovačky a niekde kde máš matiku, fyziku, chémiu, operačnú analýzu a podobne.
@jakub489 : Záleží, na aký odbor/fakultu sa budeš hlásiť.
Musíš si veriť, pretože dostať sa na výšku je len začiatok, ale budeš sa musieť na tej škole aj udržať, zvládnuť ten prvotný nápor učiva, skúškové obdobie... . Ak nie si teraz sebaistý, čo potom?!
Určite sa nepodceňuj, ber to optimisticky, len tak dosiahneš prekvapivé výsledky.
Častokrát študenti so slabšími študijnými výsledkami na SŠ dosahujú na výške nadpriemer a naopak. Ale všetko záleží od toho, ako sa s tou školou, odborom, alebo konkrétnym predmetom študent ztotožní.
A propos, aký odbor ťa najviac oslovil? Aké zameranie?
tiež som sa bála trochu, ale zvyknúť sa dá na všetko, aj na peklo, a možno potom prídeš na vysokú a do dvoch dní zistíš, že je to úplne fajn a strach nie je na mieste
co mas z cistych jednotiek? dnes sa uz priemery az tak neberu a treba sa naucit prijimackove otazky a tam ta moze v pohode predbehnut aj nejaky styrkar ktory to berie ozaj seriozne a nauci sa ozaj aj tych 1000 otazok spamati, proste znamky neodzrkadluju vedomosti, ja som mal z bioly v tretom same 1 ale moje vedomosti tomu zial nesiahali pretoze casto som vyuzival tahak, opisovanie a pod. potom sa toho kopilo a ozaj som uz nestihal to doberat
@mimi888 Ja nepatrím medzi trémistov a myslím si, že sa dokážem v inom prostredí pomerne rýchlo etablovať. Na nápor učivo som po psychickej stránke pripravený a viem, že toho bude dosť... na druhej strane ma obor, na ktorý chcem ísť študovať zaujíma, je pre mňa zároveň koníčkom a dúfam, že bude i úspešnou prácou. Túžim sa dostať na právnickú fakultu do Ba alebo Ke, rozmýšľal som aj nad Trnavou. Na doučovanie nechodím, ale doma sa pravidelne pripravujem z materiálov a požadovaných kníh, ktoré predpisuje fakulta. Dúfam, že prijímačky zvládnem a dostanem sa tam... potom sa tam budem držať ako kliešť a urobím všetko preto, aby sa mi to podarilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Vrím, že úspešný človek musí vedieť improvizovať.
ale si to kurva že dobre napísal
a ja som nikdy nedával do jednej roviny známky a vedomosti. mne bolo jedno, či mám 1 alebo 4, hlavná vec je, ako svoje vedomosti v živote využijem
strach maj podľa toho, na akú školu sa hlásiš. Ak sa hlásiš na nejakú slovenskú "prestížnu" školu, tak môžeš spať v pokoji. Tam vysvedčko na väčšinu odborov stačí. Ak tvoje ciele smerujú vyššie (Praha, Brno?), tak strach maj, lebo konkurencia je veľká.
samozrejme ide aj o školu, je iné ísť na právo a iné biflovačky a niekde kde máš matiku, fyziku, chémiu, operačnú analýzu a podobne.
Musíš si veriť, pretože dostať sa na výšku je len začiatok, ale budeš sa musieť na tej škole aj udržať, zvládnuť ten prvotný nápor učiva, skúškové obdobie... . Ak nie si teraz sebaistý, čo potom?!
Určite sa nepodceňuj, ber to optimisticky, len tak dosiahneš prekvapivé výsledky.
Častokrát študenti so slabšími študijnými výsledkami na SŠ dosahujú na výške nadpriemer a naopak. Ale všetko záleží od toho, ako sa s tou školou, odborom, alebo konkrétnym predmetom študent ztotožní.
A propos, aký odbor ťa najviac oslovil? Aké zameranie?