Ja by som strašne chcela vidieť ich univerzity. Pravideľne sú na najvyšších priečkach.. čo sa tam takého učia? stredoškolské učivo ? Keďže na sš sa učia dosť primitívne veci.. (aspoň čo som počula od troch ľudí.. )
Ich nezaujímajú iné krajiny. Ich dejepis je založený prevažne na dejinách ameriky a ničom inom. A zemepis asi ani nemajú..to vážne neviem.
Veď aj bill gates sa sťažuje, že má problém nájsť do microsoftu vysokovzdelaných američanov, lebo ich systém školský je kvalitný pokiaľ sa chceš učiť, ale umožnuje taktiež prejsť strednou a nenaučiť sa absolútne nič.
Niekedy mi to pripadá, že američania nie sú nič iné iba továrňa na peniaze, nič iné nerobia iba ich tlačia, zarábajú a míňajú.
@james144 ale v aj múdry schybí si mal polovicu ľudí výber rómov, sem tam sa tam mihol bezdomovec, a sem tam niekto kto už vyzeral an to, že nemá šancu odpovedať, lenže toto, toto boli priemerný američania, stredná trieda...
@3mm a u nás sa to akože nedá hej? Stačí sa pozrieť na pár tém čo tu je o VŠ.
Prvá otázka: "A je tam matika?"
Druhá otázka:
A:"A nieje to ťažké?"
B: "nie, prejde každý blbec"
A: "Aha ok presne niečo také hľadám"
To že stredoškoláci vedia menej je všeobecne známe ale ich vzdelávací systém na rozdiel od nášho nieje založený na nekonečnom bifľovaní všeobecného učiva ktoré si aj tak 95% o pár rokov ani nespomeniete.
Tým nechcem tvrdiť že sú super alebo čo ale proste máte o svete strašne dogmatickú predstavu. Utvárať si o komkoľvek všeobecnú predstavu na základe podobných videii je proste hlúposť.
@james144 to nie su len videá, to su relacie, interview, blogy zo studijných pobytov, príhody ľudí, ktorý tam pracovali... a potom sa čuduj, že Európa a Ázia si myslí, že američania sú hlúpy
Aj keď tie príklady čo si dal vyššie sú naozaj na zamyslenie
@cocca-colla Minule niekde vraveli o tom rebríčku univerzít, tak tam nejde ani o to, že koľko sa na tej škole naučia, ale hodnotí sa tam skôr výskum a podobne.
Takže je to hlavne o tom, či tá konkrétna univerzita má podmienky a aj financie na výskum, nehodnotí sa kvalita vzdelávania, aké vedomosti majú ľudia, čo danú školu skončia.
By som rád videl, koľko z vás mudrlantov by vyštudovalo Harvard alebo Yale ...
Viem o tom síce dokopy hovno, ale moja naivita aspoň nedosahuje takú úroveň, že akonáhle uvidím pár takýchto videí (alebo pre @3mm "relacie, interview, blogy zo studijných pobytov, príhody ľudí, ktorý tam pracovali" ) tak si z toho vyvodím, že sú sprostý národ
na yale mám kamarátku, dievča bolo odjakživa úplne masakrálne múdre, vyhrala strašné množstvo debatných súťaží, chodila na IB a z Haluzíc sa dostala na Yale. A maká tam, a poriadne, a to je už dosť dlho zvyknutá na to, že sa do školy učí, a veľa.
A je podľa mňa trapas porovnávať vysoké školy, kde sa učí úplne iným systémom. Akože, porovnávať UK s Yaleom? nebuďte smiešni
Na to ste prišli až teraz, že v USA ľudia neriešia nič len majetok a moc(že sú hlúpi tak to ich neserie)??? Mimochodom inteligenciu v USA tvoria všetky národy, len nie Američania.
Inak neviem čo tu poniektorý už rozoberáte SŠ a VŠ, veď tam boli čisto otázky, ktoré patria k všeobecnému prehľadu a nie k nejakému extra vzdelaniu.
Ako keď ten dôchodca(cca. 70ročný) povie, že už bola 3sv. vojna, tak už fakt neviem potom. Ďalší debil x krát pozeral STAR WARS a povie, že to bolo podľa skutočných udalostí natočené. Fidel Castro je spevák. Severná Kórea je v Austrálií a Južná je Tazmánia. Pravdu povediac ani ja nepoznám všetky štáty sveta, ale keď už človek ukáže na svojho "spojenca" ako na krajinu proti ktorej treba viesť vojnu, tak to už ma fakt úbohé vedomosti. Ďalej nehovorím, že nikto z nich nevedel krajinu na U. Ďalej porovnávať to s naším: Aj múdri schybí, tak neviem. Veď tam naschval vyberajú 30% cigánov, 30% alkoholikov a zbytok študentov SŠ(ktorí sa dnes v škole učia poniektorí veľké hovno a knihu, či nejaký časopis nečítali, ani nepamätajú. Preto nemôžu mať ani všeobecný prehľad, keď pol dňa v škole spia a zbytok doma hrajú hry na pc, alebo chat a nič viac). Tam robia výber, aby to ľudí zabavilo a nie aby boli hneď otrávený z toho stereotypu.
@cocca-colla inak v dnešnej dobe by som pochyboval, že majú viac primitívne SŠ ako my. Možno ešte za socíku a v 90 rokoch minulého storočia to platilo, ale dnes určite nie. Možno sa nemusia učiť toľko ako naši stredoškoláci, ale naši stredoškoláci sa dnes už neučia vôbec nič(Myslím to tak, že v osnovách to majú, ale oni nechcú sa učiť, im stačí prejsť na štvorky a rovnako aj zmaturovať)! Pravda česť výnimkám, a to sú fakt výnimky, ktoré si fakt zaslúžia aj maturitu. To je možno takých 30% stredoškolákoch.
niektoré tie odpovede k otázke, ktorú krajinu v rámci terorizmu by mali napadnúť ako ďalšiu sú také na rozkop hláv. hlavne tomu dedovi čo chce jeden veľký kráter z Blízkeho východu. ten černoch zrejme o Taliansku nemá ani páru, toho by som bil už len pre nevedomosť.
Fakt, si tu povyberáš pár extrémnych prípadov hlúposti, plus pár úplne nepodstatných vecí, na základe ktorých sa tváriš, akí sú Američania strašne sprostí ...
Ak ťa to tak teší, prečo si nezoberieš jedno pivo, nepustíš si to video znova a nezafrfleš si sám pre seba akí sú to idioti?
@tunidlo tak určite tam neboli také individuá, už na prvý pohľad ako v Aj múdri schybí(V aj múdri schybí sú už je na prvý pohľad vidno, že ten človek má ZŠ skončenú, ak vôbec má. ). No až na toho jedného, ktorí fakt vyzeral ako bezdomovec, čo vravel že treba zaútočiť na Rusko, Činu a Kanadu, ten bol fakt ako tí z aj múdri schybí.
@pa3cek svoje tvrdenie som napísala na základe skúsenností kamarátov. Minimálne traja sa vrátili v lete z ročného pobytu v USA (každý niekde inde) a všetci mi potvrdili, že to tam bolo oproti nášmu učivu a všetkému omnoho primitívnejšie. Čiže nesúhlasím s tvojím názorom ohľadom toho, že už to tak nefunguje.
@pa3cek a ešte.. čo sa týka nášho SŠ učiva.. tiež to záleží od škôl. Na väčšine dobrých SŠ sa ide podľa osnov a to či sa už žiak dané učivá učí alebo nie, to ej už iná vec, ale podsata je v tom, že sa učíme toho viac a náročnejšie veci
som na americkej vyske a nahodou je to tu strasne fajn ucime sa vela, do hlbky, zaujimavo, vsetci sa o nas staraju a maju o nas zaujem (profaci a podobne), chcu ti pomoct, vysvetlia a tak. nechodil som na svk vysku, neviem ako to je tam, ale toto mi vyhovuje
@3mm "lebo ich systém školský je kvalitný pokiaľ sa chceš učiť, ale umožnuje taktiež prejsť strednou a nenaučiť sa absolútne nič." AHAHAHAHA ty si ma teraz riadne pobavil hej hej, ešteže u nás to tak vôbec nie je, kdežeeee... a to si asi ešte nevidel naše vysoké školy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
O budhistických mníchoch ani nevravím, veď to je základný prehľad.
Sami o sebe su uplne žalostný akoze narod ....
Ich nezaujímajú iné krajiny. Ich dejepis je založený prevažne na dejinách ameriky a ničom inom. A zemepis asi ani nemajú..to vážne neviem.
Niekedy mi to pripadá, že američania nie sú nič iné iba továrňa na peniaze, nič iné nerobia iba ich tlačia, zarábajú a míňajú.
Garantujem vám že to nieje americkým vzdelávacím systémom. U nás je to rovnaké.
a a ni sa nečudujem, za to zlo čo narobili vo svete, by bolo na čase!!!
ľúto mi je len tých ľudí čo za to nemôžu.......filip
Prvá otázka: "A je tam matika?"
Druhá otázka:
A:"A nieje to ťažké?"
B: "nie, prejde každý blbec"
A: "Aha ok presne niečo také hľadám"
To že stredoškoláci vedia menej je všeobecne známe ale ich vzdelávací systém na rozdiel od nášho nieje založený na nekonečnom bifľovaní všeobecného učiva ktoré si aj tak 95% o pár rokov ani nespomeniete.
Tým nechcem tvrdiť že sú super alebo čo ale proste máte o svete strašne dogmatickú predstavu. Utvárať si o komkoľvek všeobecnú predstavu na základe podobných videii je proste hlúposť.
Aj keď tie príklady čo si dal vyššie sú naozaj na zamyslenie
Takže je to hlavne o tom, či tá konkrétna univerzita má podmienky a aj financie na výskum, nehodnotí sa kvalita vzdelávania, aké vedomosti majú ľudia, čo danú školu skončia.
By som rád videl, koľko z vás mudrlantov by vyštudovalo Harvard alebo Yale ...
Viem o tom síce dokopy hovno, ale moja naivita aspoň nedosahuje takú úroveň, že akonáhle uvidím pár takýchto videí (alebo pre @3mm "relacie, interview, blogy zo studijných pobytov, príhody ľudí, ktorý tam pracovali" ) tak si z toho vyvodím, že sú sprostý národ
Fakt si potlesk zaslúžite ...
(by the way, úplný súhlas s @james144 )
Možno by skončili ako takí istí frfloši ako tí, ktorých je plná táto téma ...
A nie je to jedno? ...
Táto hypotetická otázka ma nejako nezobrala, vlastne nerozumiem, kam si ňou chcel smerovať ...
A je podľa mňa trapas porovnávať vysoké školy, kde sa učí úplne iným systémom. Akože, porovnávať UK s Yaleom? nebuďte smiešni
Ako keď ten dôchodca(cca. 70ročný) povie, že už bola 3sv. vojna, tak už fakt neviem potom. Ďalší debil x krát pozeral STAR WARS a povie, že to bolo podľa skutočných udalostí natočené. Fidel Castro je spevák. Severná Kórea je v Austrálií a Južná je Tazmánia. Pravdu povediac ani ja nepoznám všetky štáty sveta, ale keď už človek ukáže na svojho "spojenca" ako na krajinu proti ktorej treba viesť vojnu, tak to už ma fakt úbohé vedomosti. Ďalej nehovorím, že nikto z nich nevedel krajinu na U. Ďalej porovnávať to s naším: Aj múdri schybí, tak neviem. Veď tam naschval vyberajú 30% cigánov, 30% alkoholikov a zbytok študentov SŠ(ktorí sa dnes v škole učia poniektorí veľké hovno a knihu, či nejaký časopis nečítali, ani nepamätajú. Preto nemôžu mať ani všeobecný prehľad, keď pol dňa v škole spia a zbytok doma hrajú hry na pc, alebo chat a nič viac). Tam robia výber, aby to ľudí zabavilo a nie aby boli hneď otrávený z toho stereotypu.
A čo teraz? Znamená to niečo?
Fakt, si tu povyberáš pár extrémnych prípadov hlúposti, plus pár úplne nepodstatných vecí, na základe ktorých sa tváriš, akí sú Američania strašne sprostí ...
Ak ťa to tak teší, prečo si nezoberieš jedno pivo, nepustíš si to video znova a nezafrfleš si sám pre seba akí sú to idioti?
Za to do takýchto videí vyberajú ľudí úplne náhodne, však?
Napriek tomu je ten výber ľudí selektívny - podľa ich odpovede -, takže sa z toho nedajú vyvodzovať závery, rozumieš tomu už konečne?
som na americkej vyske a nahodou je to tu strasne fajn ucime sa vela, do hlbky, zaujimavo, vsetci sa o nas staraju a maju o nas zaujem (profaci a podobne), chcu ti pomoct, vysvetlia a tak. nechodil som na svk vysku, neviem ako to je tam, ale toto mi vyhovuje
Výšku ako High School alebo výšku ako University?