...pri našom narodení nám Boh vezme polovicu srdca a dá ju niekomu, niekomu koho by sme mali počas svojho života nájsť a prežiť s ním to o čom sa píše len v básniach...no bohužiaľ, len málo ludí nájde svoju stratenú polovičku...väčšinou preži
..Boh tam vystupuje obrazne, zastupuje tam vieru v pravú, skutočnú lásku..lásku ktorá je predurčená, v lásku, ktorú ked stretneš, tak vieš, že bez nej si doteraz nežil..
myslené všetko obrazne dievčatá..začínam chápať moju dcérku..dnešné deti sú až pri moc realistické a všetko musia hmatať aby uverili že to existuje tento prípevok nie je ani o náboženstve , ani o anatómii
a ako dlho si uz s tou tvojou skutocnou chybajucou polovickou? vies, lebo mozno o par rokov zase zistis, ze to nebola ta prava. podla mna skutocna laska sa sice rodi v nebi, ale myslim si, ze na svete existuje relativne mnoho ludi, s kt. jednotlivec moze zit v lubostnom vztahu stastne a az do smrti, je len otazka, na kt. z tych ludi sa mu podari narazit. okrem toho samozrejme moze stretnut a zalubit sa aj ludi, ktori su menej vhodni a s nimi to uz nemusi vydrzat...ale neverim, ze niekto z tych ludi, konkretne jediny clovek na svete je taky, ze by bol dokonaly, uplne ku mne (ci k hocikomu) pasoval a bola to taka rozpravkova laska. na tomto svete niet lasky bez obety a teda kazdy vztah je do istej miery o odriekani a su aj chvile, ked ti moze partner trebars liezt na nervy alebo ta sklame alebo nieco, ale to neznamena, ze to nie je prava laska, co spolu mate.
...to všetko, čo si napísal, je pravda..ja som nepovedala že skutočná, pravá láska ja dokonalá ...ani som nepoevdala, že ked ju už raz máš, že už pre to nemusíš nič viac robiť..vťahy je nutné vždy budovať a pracovať na nich inak nie sme hodní takého citu ako je láska..a potom, verím, že aj bez tej skutočnej lásky sa dá s niekým prežiť krásny život..je to všetko o vzájomnom porozumení ...a ako viem , že je to tá skutočná láska?? muž ktorého milujem nie je dokonalý, ani dokonca môj typ, nie je ničím výnimočný, ba dokonca úplne tuctový..a predsa to všetko na ňom milujem..každý jeden jeho dotyk, pohľad, letmé slovo smerom ku mne vo mne vyvoláva vlnobytie ..presne vie na čom myslím a ja viem na čo myslí on, presne viem čo cíti a on vie čo cítim ja..miluje ma presné takú aká som a nechce na mna nič meniť , milujem ho presne takého aký je a nemenila by som nič..keď sa pohádame netresne dverami ale príde a objíme ma..keď plačem nečuduje sa prečo je tomu tak, ale plače so mnou..keď musí ísť odo mňa preč, moje srdce sa zastavuje a nabieha až keď sa vracia domov je to tažko opísať jednoducho tomu tak je
toto je nejaký starogrécky mýtus, ohľadom toho, že muž a žena boli jedno telo, len sa nasral niektorí z tých gréckych bohov a šupol blesk, rozdelil všetky mužoženie bytosti a odvtedy si ľudia hľadajú tú svoju druhú polovičku...
Na zemi žije cca 6 miliárd ľudí a príde mi doslova smiešne veriť, že každý jeden z nich má niekoho daného a že z tých 6 miliárd všetkých ľudí na svete stretnem tú svoju spriaznenú dušu.
S niekým si rozumiem viac, s niekým menej, to je celé...
A čím viac ľudí by som spoznávala, tým viac ľudí by mohlo byť pre mňa tými "pravými".
..no ja som len zvedavá, či sa tu nájde aspoň jeden, kto pochopí, ako som to myslela a prečo som to takto napísala a opakujem, nemá to nič spoločné so žiadnym náboženstvom, ide tu čisto o teóriu lásky, ktorá je dodnes nepopísaná
@Angelinna Už teraz vo všetkom s tebou súhlasím. Nie som ale tým pádom ja tá tvoja pravá polovica srdca?
Ale vážne, áno, môžeš len veriť, že to tak funguje. Ale keď ti táto teória pomáha v istote, že s nikým iným šťastnejšia nikdy nebudeš, tak nemá chybu a drž sa jej. želám, aby si nemala nikdy dôvod zapochybovať, že to tak je.
..dík Stage..od teba to beriem, vedela som že aj niekto pre koho je opis lásky tak ťažký ako opis jadrového reaktora, má predsa k tomu čo povedať ...nebude to až také zlé však??
každý je strojcom svojho šťastia. Ako sa budeš správak k iným, tak sa možno aj oni budú správať k tebe. Ak si arogantný, bezcitný a ešte neviem aký človek, nemôžeš očakávať, že ťa bude ľubit niekto s veľký a láskavým srdcom.... taký človek bude vedieť, že svoju lásku má dať niekomu rovnocennému.
je to tak....ale dnešnej mladeži dačo take opisovať je zbytočné ....možno že neskôr pochopia ....proste stači niekoho ľubiť každou bunkou svojho tela a pochopíš...nemyslím tým take tie pubertiacke vzťahy....že 3 týždne chodím s tým ..neskôr s tamtým a potom sa zase vrátim k prvému a všetci sme v jednej partii ...z toho mi je smiešno sorry
Fakt? - nie v srdci a v duši? Akoby sme už svoju lásku mali dopredu určenú.V takéto veci tuším veria vyznávači Sahaja jogy.
Ale ináč je to krásne napísané. A verím, že môže byť láska stvorená len pre nás. Len ako mať to svoje srdce otvorené, aby sme toho správneho a včas spoznali... Lebo aj čas v takomto prípade hrá svoju roľu - ak spoznáš niekoho s kým prežívaš takéto pocity a už máš kopec detí - ťažko im budeš vysvetlovať, že ich tatinko musel ustúpiť správnejšej polke srdiečka ukrytého doteraz kdesi v nebíčku... ( to som už použila extrém - ale dúfam že nie je Tvoj prípad )
Všetko to čo opisuješ pozná hádam každý. Každý začiatok sa nám zdá tým pravejším, jedinečnejším, iným a - nádherným!
Prosím Ťa, napíš sem o 5 - 10 rokov, ako vnímaš svojho milovaného potom a naša debata bude ešte omnoho zaujímavejšia a hodnejšia zamyslenia. Myslím, že si veľmi zaľúbená a úprimne - držím Ti na veľa rokov všetky prsty
Manajas nie som žiaden vyznávač Sahaja jogy, ani niečoho podobného, som obyčajná žena ..s mojou poovičkou som už a teraz si sadni 10 rokov, presne povedané v v juny minulého roku sme oslávili 10 výročie máš pravdu som veĺmi zaľúbená
@Mielikki no tak asi pri narodení má naše srdce 4 predsiene a 4 komory a polovica tohto srdca nepracuje no aj keď táto teória neje moc dokonalá vzhľadom na to, že Boh nám dá polovicu srdca niekoho iného, čiže opäť máme 4 predsiene a 4 komory..jedine žeby sa niektoré steny sŕdc stratili a vznikli by tak 2 predsiene a 2 komory
@Angelinna . Je to perfektné! - škoda že si ten čas neuviedla na začiatku. A - veru, dobreže sedím. Pokiaľ sú tie pocity z vášho vzťahu vnímané rovnako z oboch strán - máš poklad. Nie je k tomu čo dodať.
A čo bolo impulzom, že si s tým vkročila medzi nás?
...neuviedla som ho zámerne ...chcela som vedieť ako sa budú k tomu stavať aj mladšie ročníky čo bolo impulzom?? ťažko povedať, väčšinou jednám prvoplánovo
@Angelinna - trošililinku som si to aj myslela. 10 rokov je tu pre niekoho 3/4 života! Niekedy keď napíšeš, že si vydatá, máš deti a si po tridsiatke Ti tu príde taká TS: Dobrý deň milá pani,možno ma aj zaujíma názor niekoho staršieho - akože Vás, ale - aj tak viete prt na rozdiel odomňa...
No priznávam, niekedy neviem viac a tak sem chodím ťahať rozumy (mne už tá pamäť nie až tak dobre zas slúži....)
niekedy si clovek mysli, ze to je TEN clovek ktoreho hlada... a potom to predsa neni... a inokedy si clovek povie, ze ved treba v zivote vyskusat toho viac, a pritom strati toho cloveka...
no ako nejaka basnicka alebo nieco by to bolo pekne naozaj..ale ak toto niekto mysli vazne tak nie..potom tomu ani zdaleka neverim..dnesny svet mi nepirpada taky ruzovy a jednoduchy..a vela veci ma ovplyvnilo takze v pravu a cistu lasku uz neverim..v dnesnej dobe proste nie
aj ja som nasla svoju pravu lasku, pred 5 aj nieco rokmi. a viem ze je to ten pravy a viem ze s nim zostanem a budeme spolu aj v nebi lebo k sebe patrime
@Alpynus neverim tomu. Pre mna laska nikdy nebola v prioritach ani v top 5 nehovoriac o tom, ze 30tka je najproduktivnejsi vek, vtedy ma budu pravdepodobne trapit ine veci..
@Angelinna 32 rokov, Zilina, najoblubenejsia hra Divoke Kmene.. Nie si nahodou aj java programatorka? Ak hej, tak sme boli v jednom kmeni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
to mi je už sympatickejšia predstava bacuľatého okrídleného chumaja, čo si robí z ľudí terče
A gratulujem, ze si nasla svoju polovicku. Prajem vam, aby ste boli spolu stastni.
toto je nejaký starogrécky mýtus, ohľadom toho, že muž a žena boli jedno telo, len sa nasral niektorí z tých gréckych bohov a šupol blesk, rozdelil všetky mužoženie bytosti a odvtedy si ľudia hľadajú tú svoju druhú polovičku...
S niekým si rozumiem viac, s niekým menej, to je celé...
A čím viac ľudí by som spoznávala, tým viac ľudí by mohlo byť pre mňa tými "pravými".
Moja láska sa začala rodiť na birdzi, dorodievala sa v jednom podniku a bolo
Ale vážne, áno, môžeš len veriť, že to tak funguje. Ale keď ti táto teória pomáha v istote, že s nikým iným šťastnejšia nikdy nebudeš, tak nemá chybu a drž sa jej. želám, aby si nemala nikdy dôvod zapochybovať, že to tak je.
gramatická polícia! ruky nad hlavu! máte právo naučiť sa pravopis! akákoľvek chyba ktorú urobíte môže byť použitá proti vám!
Ale ináč je to krásne napísané. A verím, že môže byť láska stvorená len pre nás. Len ako mať to svoje srdce otvorené, aby sme toho správneho a včas spoznali... Lebo aj čas v takomto prípade hrá svoju roľu - ak spoznáš niekoho s kým prežívaš takéto pocity a už máš kopec detí - ťažko im budeš vysvetlovať, že ich tatinko musel ustúpiť správnejšej polke srdiečka ukrytého doteraz kdesi v nebíčku... ( to som už použila extrém - ale dúfam že nie je Tvoj prípad )
Všetko to čo opisuješ pozná hádam každý. Každý začiatok sa nám zdá tým pravejším, jedinečnejším, iným a - nádherným!
Prosím Ťa, napíš sem o 5 - 10 rokov, ako vnímaš svojho milovaného potom a naša debata bude ešte omnoho zaujímavejšia a hodnejšia zamyslenia. Myslím, že si veľmi zaľúbená a úprimne - držím Ti na veľa rokov všetky prsty
Ešte by boli nejaké pripomienky ohľadne mäkčeňov....?
- keď mne sa mäkčiť ľúbi, aj tam kde sa už fakt nemusí!
Je to síce všetko veľmi pekné, ale neverím tomu
A čo bolo impulzom, že si s tým vkročila medzi nás?
(bože, on pre zmenu zas bude myslieť na peristaltiku...) Tak nech! - nech ten romantizmus tu trošku odľahčíme...
No priznávam, niekedy neviem viac a tak sem chodím ťahať rozumy (mne už tá pamäť nie až tak dobre zas slúži....)
Tak vitaj
Ale nie, snad vam to teda vydrzi lol
Ver tomu, že čím budeš starší, tak tým sa podobnými abstrakciami budeš zaoberať aj ty.
@Angelinna 32 rokov, Zilina, najoblubenejsia hra Divoke Kmene.. Nie si nahodou aj java programatorka? Ak hej, tak sme boli v jednom kmeni