mne sa strašne páčilo na konci filmu Muži v čiernom ako mimozemšťania hrali guličky, no a tie guličky boli celé vesmíry možno je xy vesmírov v rôznych dimenziách atd., ktovie
taká téma to je straaašne nadlho ...ale tak,ľudia by nemali byť sebeckí a myslieť si,že v tom obrovskom priestore-vesmíre sme len my,šák to aká blbosť! ...no,tiež by ma zaujímalo jak to šetko toto je...chápete
aaa naozaj prečo ho dali na konci toho videa do gule?
@Tenario prečo by nemohol mat koniec? chceš logiku? big bang - bolo veľké buum a keď niečo vybuchne tak sa to rozletí, rozpína sa to, a ak sa to rozpína na ničoho musí mať niekde koniec
vesmir by sa nemal ani chapat ako priestor...pocul som raz daky vedci diskutovali ze ked vyrazime urcitim smerom do vesmiru raz sa vratime na to iste miesto ....dost zaujimave...zevraj je to sposobene zakrivenim casu a priestoru...ale neberte si to co som povedal moc vazne ja som to pocul uz davno a mozno urcite som to aj doplitol ale nieco take sa ta,m proste rozoberalo...
dali to do gule len tak lebo ich to napadlo ja si myslim ze vesmir je nekonecny radsej lebo je dost tazke predstavit si nic skuste to nic proste nic ziadny priestor cas nic
@pikao o tom prave hovorim..nieco za nou urcite musi byt takze tymto padom sme prisli na to ze je to logicke...aj keby ma miliardu stien stale musi za kazdou jednou este nieco byt...tym padom je nekonecny
A ked si este k tomu predstavit ze vsetko je to tvorene takymi malymi picovinami co sa volaju ze atomy (qvarky ked chcete ist este viac do detailov) tak vas z toho moze rovno jebnut
Vesmir nieje nekonecny (pravdepodobne ma tvar 12 stenu) ale co je za nim, mozno nieco vacsie a ci su tam dalsie vesmire tak to je na dlhsiu a hlavne fyzikalno-filozoficku debatu
Ale nekonecny nieje urcite, uz len z toho dovodu ze sa rozpina
@majo suhlasim, vesmir ma svoj koniec ako vsetko, ale je tak obrovsky a rozpina sa tak rychlo, ze prist na jeho koniec je nerealne a bude nerealne az do kym nevhynie cele ludstvo.
@Tenario myslela som, ze nemoze existovat zaciatok bez konca... A akakolvek vec ci cinnost nemoze existovat bez zaciatku.. a konca.. dokelu, aj vesmir predsa musi niekde koncit, vsetko je predsa ohranicene! Aspon podla mojich doterajsich skusenosti.. a skusenosti a poznanych zakonov celeho ludstva. Asi som prilis empiricky zmyslajuca, co .
@flussica tazko vysvetlit moj nazor takto cez net ...
Skus ma pochopit ...ako nemoze mat stena druhu stranu? Proste aj ked je ta stena akakolvek hruba musi mat druhu stranu...to znamena ze za tou druhoui stranou zacina dalsi priestor..musi zacat ....
@Snehovavlocka Predbehla si ma. Už som to mal napísané, keď ma zavolal kamoš, či mu nepomôžem preniesť telku. Vrátil som sa, idem to odoslať a zrazu zíram, že to tu je už od teba.
Inak koho zaujímajú tieto témy, pozrite si ten film, jeden z najlepších sci-fi filmov aké existujú i keď veľmi reálny a nie je vôbec až tak neskutočný.
Ja som sa to velakrát snažila predstaviť,že kde sa asi tak môže končiť a v čom sa ten vesmír nachádza lebo keď si predstavím že v ničom, tak ale aj to nič ma núti si predstaviť v niečom
Podľa mňa je to všetko tak urobené aby si to človek ani len nevedel predstaviť... aj keď sa to ludia pokúšaju skumať atd.. a to čo doteraz vedia je len nepatrná časť nejakeho obrovskeho celku, štruktúry alebo neviem ...ťažko to takto povedať ... keby dačo možte mi napísať a pokecame o svojich teoriach
vesmir musi mat koniec nekonecna hmota neexistuje a ani nekonecno samo osebe neexistuje nekonecno bolo vytvorene ako cislo ktoreho hodnota je tak vysoka ze nema zmysel ju pocitat...vsetko vsetko vsetko musi mat zaciatok a koniec aj ked nepredstavitelne obrovsky ale musi mat... a vesmir ako taky nieje jediny v priestore ak ste videli uz bublinky vo vani tak si predstavte ze nas vesmir je jedna bublinka ja verim aj ze existuju takzvane ine dymenzie co su rozne druhy rozmerov ludskymi zmyslami neviditelne takze zijeme v tak obrovskom priestore ze si to nedokazeme predstavit ale ma svoj koniec...ja verim ze coskoro budeme tymto vesmirom cestovat ako autobusom ale to by sme najprv museli vediet vytvorit cerviu dieru a najlepsie by bolo keby sme vedeli robit take cervie diery co b by boli presne naplanovane skade kam ale to je este veeelmi dalekaa buducnost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a asi blbá otázka, ale prečo to na konci dali do gule?
aaa naozaj prečo ho dali na konci toho videa do gule?
ale nie, vesmir je vazne nieco neskutocne a zaujimave, i ked malo ludi o nom nieco viac vie...
Ale nekonecny nieje urcite, uz len z toho dovodu ze sa rozpina
"Ak by sme boli vo vesmíre sami, bolo by to nehorázne plytvanie miestom"
@tomas tu vetu som uz aj ja pocul dakde...
Skus ma pochopit ...ako nemoze mat stena druhu stranu? Proste aj ked je ta stena akakolvek hruba musi mat druhu stranu...to znamena ze za tou druhoui stranou zacina dalsi priestor..musi zacat ....
Tako takto pisat-...
tam bolo: "I guess I"d say if it is just us... seems like an awful waste of space. "
Inak koho zaujímajú tieto témy, pozrite si ten film, jeden z najlepších sci-fi filmov aké existujú i keď veľmi reálny a nie je vôbec až tak neskutočný.