Osobne nenávidím Vianoce.Ale keďže sa im nedá vyhnúť,chcela by som k ním aspoň pár slov.Niekedy som sa na ne tešila celý rok.Tá úžasná atmosfére.Cela rodina pokope,všetci šíria lásku,všetci sa stretnú pri jednom stole,spolu sa tešia s darčekov.Rodina.Lenž
@1@2 - ved ju hned nesprdavajte, mozno chcela zalozit diskusiu, aby sa k tomu vyjadrili aj ini ludia, nemusite jej hned pisat odpisy. To si fakt ludia, ktori maju fungujucu rodinu, nevedia ani predstavit, mam kamosku, ktora by raz, jediny raz chcela prezit vianoce s rodinou, ale nikdy nemala tu moznost, nikdy v zivote... my, ktori to mame, si to nevieme ani vazit a nie sme za to vdacni... tak aspon nebudme hnusni k tym, ktori by si to vazit vedeli, keby mali tu moznost, nevieme, kedy to mozeme stratit...
takto: prečítala som si, čo napísala a vážne som sa zamyslela nad tým, aké to asi je prežiť vianoce bez rodiny; resp. so pseudorodinou. neviem, či sa moje pocity zhodovali s realitou, ale nebolo to nič príjemné.
ja som z kompletnej rodiny (v ktorej sa jej členovia občas správajú ako nekompletní ), ale neviem si predstaviť, že by sme neboli spolu. boli jedny vianoce, kde sme sa pri štedrovečernom stole pohádali, ale následne sme sa udobrili a smiali na tom, aké sme hovädá.
čo sa týka problému Tanicicenky, tak jej neviem poradiť. čo sa dá poradiť v takejto situácii? optimistické myslenie? sústredenie sa na niečo pozitívne? ignorovanie sviatkov? je smutné, že sa takéto niečo deje, ale bohužiaľ...
tak tohto ročné vianice sú čisto posraté, a mám o dôvod viac neznášať ich viac, dedo leží z polámanými nohami na posteli doma, babe praskli stehy z toho že ho furt musela dvíhať tak asi zas pôjde na operáciu, a ja neviem kto sa o toho hnusného smradľav=eho alkoholika potom bude starať!!! kurva!!! choďte do piče z vianocami neviem načo nám sú tie 2 pojebané týždne lásky a pochopenia a neviem akých pizdovýn keď si to môžme vyznávať počas celého roka nie? tak isto aj ako iné sviatky!!! kurva!!! všade samé vianoce už sa idem zapichnuť a mam pokoj od všetkého!
ja som dakedy jaq decko tiez mala strasne rada vianoce.... a potom sa nasi rozviedli a vianoce boli vecinou s mamynym frajerom co su aj teraz....jeho z duse nenavidim a matka je stale nezvozna, krici po nas, a vianoce su svitky plne chaosu a hadok....takto to asi vyzerat nemalo co? alee aspon tie darceky za nieco stoja, no budme optimisti a v telke davaju obcas pekne filmy
No... u nás nebude kľud nikdy... tu je vždy napätá atmosféra, všetci okrem mňa sa tu hádajú... ja sa nemám chuť hádať... tak sa nehádam... :´( kazia mi Vianoce :´(
Vianoce mozu byt krasne, aj ked rodina nie je kompletna. Daju sa prekrasne prezit aj s jednou jedinou osobkou, ktoru mas rada. Ja viem, ze ti chyba caro starych Vianoc, kedy ste boli kompletni. Ale taky je zivot. Za svoj zivot toho este mnoho zazijes, lebo zivot nikdy nie je jednotvarny. Dakuj za to, co mas. Su ludia, ktori su na tom este omnoho horsie. Su sirotky bez domova, ktori nikdy nepoznali skutocne teplo domova a rodicovsku lasku. Nikdy nemali skutocne Vianoce v kruhu rodiny. Kto smutok drzi cez tieto sviatky v o svojom srdci, ten nevie, co su to skutocne Vianocne sviatky. Lebo Vianoce maju byt predovsetkym sviatkami Pokoja a Radosti. Vazeni - uvedomme si to...
uz som nebola na vianoce s ocom 3 roky a ani raz mi nechybal, vlastne vianoce bez neho su take lepsie ..ale mama je furt nervozna atd. ...lezie mi to na nervy ale aj tak su vianoce super, uz len koli tym kolacom, jedlu a rarcekom..a prazdniny su...a toto vsetko spolu..to je uzasne
a ja mam tak rad Vianoce...po precitani uvodneho slova som sa tiez zamyslel nad tym ako by sa to prave u nas zmenilo tym ze by sme neboli kompletne kompletni...pravdupovediac, si to neviem ani predstavit ake to moze byt. kazde vianoce mame nejake zvyky, co furt robime aj ked napr. vieme ze darceky uz davno nenosi jezisko, predsa sa len tvarime nadsene ze kto to sem doniesol je to mile (to to co som ja napisal) a zaroven aj smutne (ako sa mozu vianoce sprotivit jednym okamihom ked rodina nie je pokope, navzdy). tak ale vianoce su o pocitoch a bohuzial kazdy ich nema tie najkrajsie
Hej, nech to aj vycapia na billboardy, do novín a do telky ako oni neznášajú vianoce a my, samozrejme ctiac spoločenské zásady budeme empaticky smutne hľadieť do zeme s myšlienkou na to ako sa niektorí majú zle ...
A keď ti aj všetci blízki poumierajú a ty skončíš na vozíku, škrečok sa ti zastrelí a budeš mrieť od hladu tak budeš skákať (aj na vozíku sa dá skákať) od radosti, lebo sú kua vianoce ...
taniatď: pozeráš sa na to z jedného pohľadu, neuvedomuješ si ani, čo všetko stojí za Vianocami, chápem tvoj príspevok, ale nechcem chápať tvoj dôvod na nenávisť Vianoc, ktorý je opodstatnený len z tvojej nedozretej predstavy o Vianociach a nie je zrovna tak tragický
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
takto: prečítala som si, čo napísala a vážne som sa zamyslela nad tým, aké to asi je prežiť vianoce bez rodiny; resp. so pseudorodinou. neviem, či sa moje pocity zhodovali s realitou, ale nebolo to nič príjemné.
ja som z kompletnej rodiny (v ktorej sa jej členovia občas správajú ako nekompletní ), ale neviem si predstaviť, že by sme neboli spolu. boli jedny vianoce, kde sme sa pri štedrovečernom stole pohádali, ale následne sme sa udobrili a smiali na tom, aké sme hovädá.
čo sa týka problému Tanicicenky, tak jej neviem poradiť. čo sa dá poradiť v takejto situácii? optimistické myslenie? sústredenie sa na niečo pozitívne? ignorovanie sviatkov? je smutné, že sa takéto niečo deje, ale bohužiaľ...
Vianoce mozu byt krasne, aj ked rodina nie je kompletna. Daju sa prekrasne prezit aj s jednou jedinou osobkou, ktoru mas rada. Ja viem, ze ti chyba caro starych Vianoc, kedy ste boli kompletni. Ale taky je zivot. Za svoj zivot toho este mnoho zazijes, lebo zivot nikdy nie je jednotvarny. Dakuj za to, co mas. Su ludia, ktori su na tom este omnoho horsie. Su sirotky bez domova, ktori nikdy nepoznali skutocne teplo domova a rodicovsku lasku. Nikdy nemali skutocne Vianoce v kruhu rodiny. Kto smutok drzi cez tieto sviatky v o svojom srdci, ten nevie, co su to skutocne Vianocne sviatky. Lebo Vianoce maju byt predovsetkym sviatkami Pokoja a Radosti. Vazeni - uvedomme si to...
Hej, nech to aj vycapia na billboardy, do novín a do telky ako oni neznášajú vianoce a my, samozrejme ctiac spoločenské zásady budeme empaticky smutne hľadieť do zeme s myšlienkou na to ako sa niektorí majú zle ...
Tak to je sila
A keď ti aj všetci blízki poumierajú a ty skončíš na vozíku, škrečok sa ti zastrelí a budeš mrieť od hladu tak budeš skákať (aj na vozíku sa dá skákať) od radosti, lebo sú kua vianoce ...
taniatď: pozeráš sa na to z jedného pohľadu, neuvedomuješ si ani, čo všetko stojí za Vianocami, chápem tvoj príspevok, ale nechcem chápať tvoj dôvod na nenávisť Vianoc, ktorý je opodstatnený len z tvojej nedozretej predstavy o Vianociach a nie je zrovna tak tragický