Ked som bol maly mali pre mna obrovsky vyznam... Pod stromcekom bolo vzdy milion balickov od stryka, mamy,babky tety .... kolacov, vo vani plaval kapor.... proste nieco uzasne
Potom som si uvedomil, ze vlastne cela ta atmosfera bola robena hlavne koli mne a mojej sesternici ktora je zhruba v mojom veku a vzdy byvala cez sviatky u nas (preco to je dlhy pribeh) a preto beriem Vianoce v prvom rade ako sviatok deti. A som si isty, ze rodicia vsetkych deti, ktori sa snazia spravit pekne Vianoce to robia koli detom teda koli vam
Ale osobne som uz z toho vyrastol a zistil som, ze vlastne pre mna to uz vela neznamena.....Tesim sa skor na to, ako jedneho krasneho dna budem (mozno) robit pekne sviatky pre niekoho ineho Teda pre niekoho, pre koho to ma este hlbsi vyznam....
lebo cim som starsi, tym za tym vidim viac a viac len pretvarku a komerciu.....
Vzdy raz v roku su ludia ako z medu, priam sa rozplyvaju od dobroty. Az na detail ked maju chvilku darcekoveho osialu a nakupneho sialenstva. Ked su schopni si dat po papuli ak ide o posledny akciovy tovar vhodny na darcek. Ked sa zeru ako psy. Nadherne sviatky ked sa susedia trhaju o to kto bude mat viac vysvieteny a ozdobeny barak. Ked sa gazdinky trhaju o to ktora toho viac napiekla. Ked sa decka trhaju o to kto mal viac vacsich darcekov. Uzasny program, kde v radiu sa riesi od kapra cez koledy a tradicie vsetko mozne. A televizia oprasi filmy s biblickou tematikou, samozrejme recept na vianocnu kapustnicu a navod na kapra. Ked sused susedovi odpili v zahrade jedlicku, rovno aj s vianocnym osvetlenim. Ked obcan-zlodej kuri v krbe nakradnutym drevom. Vsetci sa spolocne pri stole pomodlia a nakoniec spievaju vianocne koledy. . . .
ja ich mám rád, baví ma dávať darčeky, pobehať s ľuďmi ktorých som dlho nevidel a celkovo hlavne tú vianočnú atmosféru mám rád a teším sa na ňu každý rok
vianoce? najveľkolepejšia narodeninová párty oslavuje ju okolo 1,6 miliardy kresťanov+ všetci ostatný,hoc by nemali najkrajšie sviatky,len škoda,že sa stavajú návnadou pre kupujúcich,ale tak to asi má byť...radujme sa,veselme sa a zajtra zapálme ďaľšiu adventnú sviecu
Vidim to jednoducho, dochrume sa mi auto cez Vianoce. Pripadne sa pocas vecer ozve zvoncek-mobil ze sa dochrumalo auto niekomu v mojom akcnom radiuse a budem mat o robotu postarane.
Môj názor je takí, že tí típkovia a babenky čo vravia, že tak Vianoce nemajú radi/rady , ich v skutočnosti buď zbožňujú, alebo ich nemajú radi len z dôvodu "byť iný" toť môj názor, a ja mám Vianoce veľmi rád
o Vianociach konkrétne si nejak extra nemyslím nič. nezamýšľam sa nad nimi. len si myslím, že keď mám cez ne voľno, mohol by byť sneh, aby som mohla lyžovať. a ešte mám rada kapustnicu, najviac na svete. k Vianociam nemám nejaký extra špeciál vzťah, a čím som staršia, tak ešte menej, ale december mám rada.
ja osobne mam rad zimne obdobie, a vianoce milujem, je to cas zblizenia, a pohody, fakt proste clovek si konecne oddychne od toho hektickeho obdobia a nacerpa silu na skuskove
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
uááááu...
-že ho mám strašne rada
-že cez vianoce som pernamentne nasratá, ale aj tak ich milujem
-že je to príležitosť niekoho obdarovať(áno ja viem že to môžem robiť celý rok..ale tá atmosféra pod stromčekom, uch)
a tak podobne
Potom som si uvedomil, ze vlastne cela ta atmosfera bola robena hlavne koli mne a mojej sesternici ktora je zhruba v mojom veku a vzdy byvala cez sviatky u nas (preco to je dlhy pribeh) a preto beriem Vianoce v prvom rade ako sviatok deti. A som si isty, ze rodicia vsetkych deti, ktori sa snazia spravit pekne Vianoce to robia koli detom teda koli vam
Ale osobne som uz z toho vyrastol a zistil som, ze vlastne pre mna to uz vela neznamena.....Tesim sa skor na to, ako jedneho krasneho dna budem (mozno) robit pekne sviatky pre niekoho ineho Teda pre niekoho, pre koho to ma este hlbsi vyznam....
lebo cim som starsi, tym za tym vidim viac a viac len pretvarku a komerciu.....
ale je to o ľuďoch, a o tom, čo s tým spravia