Teda či vidíte ako potrebné alebo ako pekné či nutné už z princípu alebo ktorýkoľvek zmysel v tom aby sa láska dvoch ľudí "spečatila" zväzkom ako manželstvo. Alebo je to pre Vás nezmysel, prežitok, iba papier?
Pre mňa to má obrovskú výhodu v tom záväzku, ktorý manželstvo predstavuje a ku ktorému by som ja osobne asi nevedel dôjsť len tak postupom času.
Manželstvom sa ten vzťah pre mňa mení zo "je mi s tebou super a zisťujem, či chcem s tebou prežiť celý zvyšok života" na záväzok, že chcem. A to potom náramne uľahčuje všelijaké ťažké situácie, pri ktorých by inak človek zrazu začal uvažovať, či stojí za to o ten vzťah bojovať. Takto v manželstve (keďže pre mňa nie je len formalitou a papierom - keby bolo a keby nepredstavovalo záväzok, tak by to potom asi nebol žiadny rozdiel) mám hneď jasnú víziu - áno, jasné, že treba bojovať.
Som gamofobik, takže skôr vyhrám milón, než sa ožením, pri predstave svadby a manželstva mi je kokotno . Ale žiť vo vzťahu je fajn . Žil som tak 8 rokov, kým to frajerku neprestalo baviť .
Asi to je v takto nastavenej spoločnosti vhodné. Pri dlhodobom vzťahu by som nemal problém ísť do manželstva... aj v skoršom veku. Ale to musí byť naozaj vzťah čo za to stojí. Ale to sa mňa už netýka. To na deti je lepšie počkať. Manželia môžte byť kľudne hneď rok po strednej ...
áno ale podla mňa treba si nájsť v tejto forme zväzku svoj vlastný zmysel..
ak sa má človek na to pozerať iba na spoločenský alebo sociálno-právny zvyk tak mu to asi veľa nedá..
ja sa na to pozerám ako na krok ktorý urobím s človekom o ktorom budem presvedčený že je môj partner s ktorým prežijem život a vytvorím si s ním vlastnú rodinu (aj keď len tým že budeme dvaja)..má to zmysel pre ľudí ktorí v tom vidia viac ako zvyk
a podla mňa si veľa ľudí skôr či neskôr uvedomí akú vysokú hodnotu má rodina do prítomnosti aj budúcnosti
Neviem si predstavit ze sim s niekym roky a nemame rovnake priezvisko a ani nase deti. A toto sa bije s tym, ze vsetky mije kamosky su rozvedene a vsetci mi hovoria, ze manzelsrvo bol ich najhorsi krok. Ale zas, moji rodicia sa miluju a su spolu 35 rokov, tak radsej pocuvam ich
Pre toho menej zabezpeceneho z dvojice to urcite zmysel ma. Kazdopadne ja som stastne zenaty a nemenil by som. Aj ked zenaty som len pol roka takze tazko hodnotit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
"Iba papier", ktorý uľahčuje nesmierne množstvo úkonov, v prípade, že sa niečo stane
Manželstvom sa ten vzťah pre mňa mení zo "je mi s tebou super a zisťujem, či chcem s tebou prežiť celý zvyšok života" na záväzok, že chcem. A to potom náramne uľahčuje všelijaké ťažké situácie, pri ktorých by inak človek zrazu začal uvažovať, či stojí za to o ten vzťah bojovať. Takto v manželstve (keďže pre mňa nie je len formalitou a papierom - keby bolo a keby nepredstavovalo záväzok, tak by to potom asi nebol žiadny rozdiel) mám hneď jasnú víziu - áno, jasné, že treba bojovať.
ak sa má človek na to pozerať iba na spoločenský alebo sociálno-právny zvyk tak mu to asi veľa nedá..
ja sa na to pozerám ako na krok ktorý urobím s človekom o ktorom budem presvedčený že je môj partner s ktorým prežijem život a vytvorím si s ním vlastnú rodinu (aj keď len tým že budeme dvaja)..má to zmysel pre ľudí ktorí v tom vidia viac ako zvyk
a podla mňa si veľa ľudí skôr či neskôr uvedomí akú vysokú hodnotu má rodina do prítomnosti aj budúcnosti