ak sa nemýlim, princípom je podpora individuality detí neberie sa to ako (nutné) "zlo", ale skôr ako príspevok pre verejnosť...
podporuje sa ich osobnosť, rozvíja sa kvalita jednotlivca, pričom však počas výučby nie je kladený dôraz len ja jedno dieťa (čiže nič individuálne), ale na kolektív...
a ak si dobre pamätám, na výučbe sa môže zúčastňovať aj rodič, alebo hocikto
ale či je to ono, neviem...skús povedať, čo si sa dočítala a či to s tým sedí ( lebo my sme o tom mali kedysi dááávno prednášku na škole, len neviem, či si to správne pamätám
a zabudla som povedať, že sa tam nehľadí na nijaké odlišnosti..či finančné, rasové, telesné...alebo na rozličné psychické či fyzické defekty (neznášam to slovo!)
takže sa v triede, ktorá je tvorená malou skupinkou deciek, nájde aj postihnuté dieťa, róm, zbohatlík či dieťa, ktorého rodičia fungujú od výplaty k výplate...
a tak tieto deti aj v dospelosti berú "inakosť" okolia ľahšie, vedia lepšie pracovať v rôznorodom kolektíve atď
@ovi dá sa to študovať už aj u nás? viem si predstaviť uplatnenie niekde v zahraničí napr. Fínsko je známe takouto pedagogikou ...na Slovensku sa väčšinou študuje špeciálna pedagogika a títo ľudia najpravdepodobnejšie skončia v školách a centrách kde sa zaoberajú "neprispôsobivými" Rómami alebo hyperaktívnymi deťmi ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
podporuje sa ich osobnosť, rozvíja sa kvalita jednotlivca, pričom však počas výučby nie je kladený dôraz len ja jedno dieťa (čiže nič individuálne), ale na kolektív...
a ak si dobre pamätám, na výučbe sa môže zúčastňovať aj rodič, alebo hocikto
ale či je to ono, neviem...skús povedať, čo si sa dočítala a či to s tým sedí ( lebo my sme o tom mali kedysi dááávno prednášku na škole, len neviem, či si to správne pamätám
takže sa v triede, ktorá je tvorená malou skupinkou deciek, nájde aj postihnuté dieťa, róm, zbohatlík či dieťa, ktorého rodičia fungujú od výplaty k výplate...
a tak tieto deti aj v dospelosti berú "inakosť" okolia ľahšie, vedia lepšie pracovať v rôznorodom kolektíve atď